Onze reisfanaten

Leonie werd verliefd op Peru

“Stiekem was ik altijd een echte Azië fanaat. Ik was hier al meerdere keren met mijn gezin naartoe afgereisd. De eerste keer Thailand zelfs als klant van Riksja. Dit veranderde allemaal toen we 2,5 jaar geleden met Riksja Family Peru gingen ontwikkelen. Ik was erg nieuwsgierig naar dit nieuwe continent en het overtrof mijn verwachtingen!

Peru vind ik een geweldig land; er is zoveel variatie in landschap en zoveel te doen. Raften tussen de vulkanen, buggyboarden door de woestijn en ik heb de (verkorte) Inca trail gelopen. De mensen in Peru zijn zo lief en behulpzaam, je voelt je er echt welkom. En wat een fijne temperatuur, ook wel weer eens lekker na de tropische warmte van Azië. Ik vind het heerlijk om meer over dit land aan onze Riksja klanten te vertellen. Zij komen altijd met een positieve ervaring terug, daar doe je het uiteindelijk voor.”

Leonie

Cuba veroverde Dayna in één dag

“Ik ben gefascineerd door alles wat het eiland te bieden heeft. Cuba intrigeert mij, omdat er zoveel verschillende dingen te doen en te zien zijn. Ik hou van de indrukwekkende natuur en landschappen met karstgebergte, zoals je ze ook in China en Vietnam tegenkomt, de weelderige jungle van Baracoa met eten zoals je het nergens anders in Cuba krijgt en de bruisende steden vol met pastelkleurige huizen en fijne sfeer.

Hetgeen wat me echt heeft geraakt zijn de ontzettend lieve en warme mensen. Ook al spreek je de taal niet, er ontstaat een warme band wanneer je met Cubanen praat. Ze zijn zo vriendelijk en ik voelde me er direct thuis. Wat me altijd bij zal blijven is de gepensioneerde wiskunde leraar die nu zijn brood verdiende als taxichauffeur. Hij deelde zijn verhaal met me en ondanks zijn magere salaris hoorde je hem niet klagen en weerklonk de levenslust en passie juist in zijn stem.”

Dayna

Voor Lisa heeft Sri Lanka het allemaal

“Sinds mijn eerste ontmoeting met Azië ben ik verliefd geworden op deze verrassende cultuur. Na een aantal Aziatische landen bezocht te hebben, kwam ik bij Sri Lanka uit. Wauw, wat een prachtig land! De mensen zorgen echt dat je je welkom voelt en maken de lekkerste gerechten (roti) klaar. Ook is het een heel veelzijdig land, waardoor je het ene moment kunt relaxen op het strand, een jeepsafari kunt maken in de mooie natuur of juist van het prachtige uitzicht in de bergen kunt genieten.”

Lisa

Jessica is gek op Noord-Amerika

“Ik ben afgelopen september teruggekomen van mijn derde Amerika-reis en mijn tweede reis door het westen van de USA. Ik heb echt mijn hart aan dit land verloren. Ik ben gek op de uitgestrekte en immense landschappen en de vrijheid die ik voel als ik door Amerika rij. Een van mijn mooiste herinneringen was toen ik te paard door Monument Valley reed samen met mijn vriend en de Navajo gids. Er liep een wilde veulen met ons mee en het voelde net alsof ik in een western film speelde. Zo bijzonder”

Jessica