Naar boven

Snorkelparadijs en poederstrand

bouwsteen

 • Reisschema:
  Bira
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 284,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. snorkeltrip met lunch
In het zuiden van Sulawesi vind je hagelwitte stranden en één van de meest kleurrijke koraalriffen ter wereld. Het vissersdorp Bira is door westerse toeristen nog nauwelijks ontdekt, maar de lokale bevolking is er gek op. Geiten lopen door de ongeplaveide straten. Je vindt er geen fancy restaurants, maar een handvol eettentjes en simpele hotels. Op het strand zie je geen parasols en ligbedden. De lokale bevolking leeft zich liever uit op de welbekende banaan. Hele families compleet met hoofddoekjes zoeven over het water en gieren het uit als het hele stel bij een scherpe bocht te water gaat.In een oude vissersboot vaar je naar een enorm koraalrif bij een klein eiland voor de kust. Zodra je je duikbril opzet, kom je ogen tekort. Je zwemt door scholen vissen, ziet barracuda's en kogelvissen en met een beetje geluk een schildpad. Op het eiland wordt een vers visje voor je gegrild. Je slaapt in een eenvoudig maar sfeervol hotel bij het strand.
strand sulawesi indonesie
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Bira Sulawesi

De meeste reizigers sluiten hun zuid Sulawesi reis af aan dit tropische bounty strand. Vanuit Sengkang (Tussendoortje in drijvend dorp) is de weg prima. Je rijdt door verschillende dorpen, deels langs de kust. Het lokale leven trekt zich aan je voorbij. Houdt je ogen open, want het is zonde om in slaap te vallen.

Bira is een klein dorp met een breed wit poederstrand en een laid back sfeertje. Het lokale toerisme floreert. Je ziet stalletjes met kitscherige souvenirs en een breed assortiment aan waterbananen dobberend in de branding. Er is een poging gedaan om een boulevard aan te leggen en er zijn wat eenvoudige eettentjes. Deze plek met spierwitte stranden, beboste kliffen en ongerepte riffen is nog redelijk onontdekt door westerse toeristen en voelt daardoor als een verborgen paradijsje.

Je slaapt in een eenvoudige bungalow in een klein en sfeervol resort met restaurant en uitzicht op zee. Ook een aanrader is restaurant Salassa in het dorp. Je moet even geduld hebben, maar het eten wordt met liefde bereid.

Decorative torn edge

Dag 2 – Snorkelen in kristalhelder water

In de verte zie je het snorkel eiland al liggen. Hier vaar je vanmorgen met een oude vissersboot naartoe. Ook vanaf het strand kun je snorkelen. Afhankelijk van het tij is het rif een aardig eindje zwemmen, maar wel de moeite waard. Regelmatig worden er schildpadden gespot pal voor je resort.

Bij het snorkeleiland stopt de boot en zie je direct een enorm koraalrif onder je. Het water is kristalhelder. Zodra je je duikbril opzet, kom je ogen tekort. Je zwemt door scholen vissen, ziet barracuda’s en kogelvissen en met een beetje geluk een schildpad. Al snorkelend vergeet je de tijd snel. Als je maag begint te knorren vaar je naar een klein eiland. Hier wordt een vers visje voor je gegrild.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Bira… of verlenging

Vandaag eindigt je bouwsteen, of bewaar het bounty gevoel nog even en verleng de bouwsteen met een nachtje.

In acht uur ben je in Makassar. Vlieg je terug, of reis je verder naar een ander deel van Indonesië, dan plannen we in Makassar een overnachting voor je in. Ook leuk is een overnachting onderweg terug naar Makassar met onze bouwsteen in Malino: Down hill langs sawa’s en watervallen. Na de warmte van Bira vonden wij het wat hoger gelegen Malino een aangename plek om af te sluiten. De groene omgeving is ideaal om te fietsen, wandelen en een boek te lezen op het terras met uitzicht op de rijstvelden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Snorkelparadijs en poederstrand

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Down hill langs sawa’s en watervallen

 • Malino
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 334,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern