Naar boven

Indonesië offline

bouwsteen

 • Reisschema:
  Sekotong - onbewoond eiland
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Startdagen:
  dagelijks van april t/m oktober
 • Reissom:
  vanaf € 220,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  snorkelen en kampvuurdiner
 • Groep:
  max 8 personen (4 tenten)
✔ Kamperen op een onbewoond eiland
✔ Boot en kapitein voor de hele dag
✔ Voor avonturiers

In het zuiden van Lombok liggen honderden verborgen Gili eilanden. Ze zijn een stuk minder bekend dan de populaire Gili’s in het noorden en wij bezochten de eilanden waar maar weinig toeristen komen. Hier vind je verlaten baaien en ongerepte riffen die je met een privébootje en snorkel verkent. Deze bouwsteen is voor reizigers die denken: was ik hier maar alleen! Want wanneer tegen zonsondergang alle vissers terug naar Sekotong varen, blijf jij op het eiland.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Sekotong

Vandaag reis je naar Sekotong, aan de westkust van Lombok. In de kleine haven varen vissersbootjes af en aan. Vanaf je bungalow kun je op blote voeten door het lichte zand wandelen, het aangename zeewater induiken of bijkomen bij het zwembad. Morgen na de lunch start het avontuur. Kriebelt het al?

Decorative torn edge

Dag 2 – Het avontuur begint

Met een dagrugzak loop je rustig naar de haven. Met het bekende liedje van Kinderen voor Kinderen in ons hoofd stapten wij op de boot naar het onbewoonde eiland. Het is zeker een half uur varen, maar onderweg stop je bij de mooiste snorkelplekjes (materiaal inbegrepen). In de zoektocht naar het perfecte eiland voor deze bouwsteen heeft de gids zich direct bewezen. Toen wij riepen: “daar kunnen we slapen!” legde de gids rustig uit dat dat eiland voor een reden ‘Snake Island’ wordt genoemd. En ‘Monkey Island’ raadde hij ook niet echt aan, daar wordt je wakker zonder spullen. En toen kwamen we met open mond aan bij dit eiland … Het is haast niet te geloven dat dit soort plekjes in Indonesië nog bestaan. Het eiland wordt overdag bezocht door vissers, maar na zonsondergang is er niemand meer.

Decorative torn edge

First things first. Voor het ultieme Cast Away gevoel breken we een verse kokosnoot open. Nu ben je officieel op een onbewoond eiland! Nadat je samen met de gids de tenten op hebt gezet, is het tijd om het eiland verder te verkennen en hout te sprokkelen. Dit is je kans om te leren hoe je vuur maakt met bamboe. Op het menu van vanavond staat een BBQ met vers gevangen vis. Misschien vind je het leuk om deze zelf te vangen vanaf het strand? De vangst wordt op een traditioneel Indonesische manier klaargemaakt, op open vuur. Na het avondeten gaat er wat extra hout op en komen de kampvuurverhalen boven. Met het geluid van knapperend vuur en golven die in de branding slaan ben je je telefoon snel vergeten.

Decorative torn edge

Dag 3 – Terug naar de bewoonde wereld

Vandaag ben je waarschijnlijk al vroeg uit de veren om in alle rust de zon op te zien komen. Je brein staat inmiddels in de oerstand en haasten is daarmee uitgesloten. Nadat je hebt ontbeten en het kamp is afgebroken loop je nog even het strand af om plastic en eventueel ander vuilnis op te ruimen. We willen het strand natuurlijk net zo schoon achterlaten als hoe we het aantroffen. Hierna stap je samen met de gids op de catamaran voor de terugvaart richting de bewoonde wereld.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Indonesië offline

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Kuta Lombok
bouwsteen

Kuta’s surfparadijs

 • Kuta, Lombok
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 208,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern