Vliegen met kinderen klm schiphol

Beste reistijd

blog

Geschreven op
woensdag 6 juni
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Op reis gaan kan het hele jaar door, maar naar welk land? Regenbui, of zeg maar gerust hoosbui, extreme hitte, orkanen en ander natuurgeweld wil je liever niet tijdens je reis. We hebben voor je op een rij gezet welke maanden de beste reistijd is voor welke landen. Dit wil niet zeggen dat je in de andere maanden niet kunt gaan; de genoemde maanden zijn de maanden welke wij het meest aangenaam vinden. Vaak valt deze periode ook samen met het hoogseizoen. Wil je in een andere periode reizen, neem dan contact op met de bestemmingsexpert om de mogelijkheden door te nemen. Hieronder staan de verschillende schoolvakanties genoemd én onze  tips voor wanneer je buiten deze vakanties om reist.

✔ Boek vóór 1 juni 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.

Zomervakantie

Noorwegen

In Noorwegen beleef je een ideale avontuurlijke zomervakantie. De kinderen kunnen lekker actief op avontuur doordat de temperatuur niet te warm en niet te koud is, ideaal voor activiteiten. Klim in je kajak en verken in twee dagen een geheim fjord, de kinderen zullen het wildkamperen ontzettend stoer vinden. Of tokkel door de bossen in Voss, jong en oud vermaakt zich op de verschillende parcours. In de maanden juni, juli en augustus zijn de temperaturen zowel aan de kust als in het binnenland erg aangenaam en laat de zon zich veel zien. Hoogzomer kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot 28 graden, maar vergeet je wind- en regenjas niet tijdens een wandeling in de bergen of tocht op zee.

Herfstvakantie

Griekenland

Zo rond de herfstvakantie is de temperatuur in Griekenland gemiddeld zo’n 25 graden. Dat maakt het goed toeven op zowel het vaste land en in de steden, maar ook op de eilanden. Dat is fijn, want eilandhoppen is ontzettend leuk voor het hele gezin. De vele leuke eilandjes hebben ieder hun eigen charmes. Wij komen het liefst op de wat minder bekende eilanden. Wat naar onze mening een activiteit is om echt niet te missen in het bbq’en op een onbewoond eiland. Maar ook voor de actievelingen is er in de herfst genoeg te doen, leren windsurfen in Naxos bijvoorbeeld. In slechts een uurtje tijd leer jij of je kinderen de beginselen van het windsurfen, genoeg om daarna zelfstandig een uur over het water te sjezen.

Kerstvakantie

Lapland

Het natte weer in nederland inruilen voor een besneeuwde wereld. De kinderen zullen het geweldig vinden, elke dag sneeuwpret! Van begin december t/m eind maart is er in Lapland sneeuwgarantie. En dus kun je in deze maanden tochten maken met de sneeuwscooter of met de huskyslee. En hoe leuk is het om kerst te vieren in het land van de Kerstman? Je kunt de kerstman en zijn vele rendieren bezoeken in Rovaniemi. In de maanden februari en maart is er de hoogste kans om het noorderlicht te bewonderen, al kun je dat vanaf begin januari al met een boel geluk.

Thailand

Pak de bikini’s en zwembroeken maar weer uit de kast en breng de kerstvakantie door in het aangename Thailand. In deze periode is het eigenlijk in heel Thailand goed toeven. De zon schijnt volop en heel af en toe valt er een verkoelend buitje. Door de aangename temperatuur zijn alle activiteiten mogelijk, van heel avontuurlijk tot heel ontspannend. Samen slapen op een onbewoond eiland is een ervaring die je kinderen zeker nooit zullen vergeten. Maar ook visjes bewonderen bij Ko Tao, een hike maken door Khao Sok National park waar je kinderen aan lianen kunnen slingeren en tokkelen in de Jungle bij Chiang Mai zijn naar onze mening allemaal gave activiteiten. Oh en vergeet niet om samen met je kinderen een maaltijd te eten bij een lokaal gezin thuis, het is altijd wonderlijk om te zien hoe snel kinderen ondanks de taalbarrière vrienden maken.

Voorjaarsvakantie

Costa Rica

De voorjaarsvakantie is een perfecte tijd om af te reizen naar Costa Rica. Het is daar op dat moment het droge seizoen en de zon schijnt volop. Dit geldt vooral voor de de Pacifische kust, aan de Caribische kust is het weer wat onstuimiger en natter. Al kan er ook aan de westkust altijd wel een bui vallen, maar gelukkig duren deze maar kort. In de voorjaarsvakantie kun je allerlei gave activiteiten doen, perfect weer om in Monteverde een nevelwoud te bezoeken waar je kinderen als ware Tarzans en Janes aan lianen kunnen slingeren. Maar ook op een eiland voor de kust is het goed toeven. Hier vang je je eigen vis en bereid je hem op een kampvuur, even heerlijk met het gezin 24 uur helemaal offline en back to basic.

Meivakantie