Naar boven

Top 5 mooiste hikes in West-Canada

blog

Wil je dit jaar naar Canada en ben je volop bezig met inspiratie opdoen. Ontdek de adembenemende natuur van West-Canada per voet en maak een wandeling door de vele nationale parken! We zetten onze 5 favoriete hikes van verschillende niveaus voor je op een rijtje.
Decorative torn edge

1. Emerald Lake Trail, Yoho National Park

Kilometers: 5.2
Tijd: 2 uur
Niveau: makkelijk
Startpunt: Emerald Lake parkeerplaats

Een makkelijk wandeling door de Rocky Mountains? We hebben er een gevonden! In Yoho National Park kun je de Emerald Lake Trail route lopen. Loop tussen de dennenbomen langs het helderblauwe water van Emerald lake en snuif de heerlijke bosgeur op. Genieten!

2. Sulphur Skyline trail, Jasper National Park

hike canada

Kilometers: 8
Tijd: 4 tot 6 uur
Niveau: moeilijk
Startpunt : Miette Hot Springs parkeerplaats

Wandelliefhebbers opgelet! Ben je gek op hiken en hou je van een uitdaging, dan hebben we een toffe wandeling voor je gevonden. Loop in Jasper National Park de Sulphur Skyline trail. Na de nodige inspanningen (je stijgt 700 meter) word je getrakteerd op ongelooflijke panorama uitzichten die Jasper N.P. te bieden heeft.

3. Wild Pacific Trail, Vancouver Island

hikes Canada

Kilometers: 8.5
Tijd: 2,5 uur
Niveau: gemiddeld
Startpunt: Brown’s beach parkeerplaats

Ben je op Vancouver Island en heb je na het walvis spotten of orka spotten nog zin en tijd om het eiland te verkennen, dan raden we je de Wild Pacific Trail aan. Begin op Brown’s Beach en volg de Artist Loops. Je loopt langs de kust en geniet van ruige kliffen en de oceaan die ertegen aanslaat. Tip: neem je camera mee. De kliffen zijn het ideale decor voor mooie foto’s. Zin om je route te verlengen? Loop dan ook de Rocky Bluffs route die aansluit op de Artist loops. Stop dan zeker even bij de Sea Lion Pool waar je zeehonden en zeeleeuwen ziet surfen op de golven.

4. Helmcken Falls Rim Trail, Wells Grey National Park

Kilometers: 8
Tijd: 2 uur
Niveau: makkelijk
Startpunt: Helmcken Falls Rim Trail parkeerplaats

De Helmcken Falls zijn een van de populairste watervallen van Canada en absoluut een bezoekje waard. Wil je alleen even de watervallen zien? Pak dan de korte route. Heb je iets meer tijd? Loop dan de Helmcken Falls Rim Trail. Je ziet de watervallen vanuit een andere hoek en loopt door het supermooie natuurpark van Wells Grey.

5. Joffre Lakes, Wells Grey National Park

hikes canada

Kilometers: 7
Tijd: 2,5 uur
Niveau: gemiddeld
Beginpunt: Joffre Lakes parkeerplaats

Onderweg van Whistler naar Clearwater? Stap dan even uit voor een mooie wandeling bij Joffre Lakes. Canada staat bekend om zijn mooie turquoise meren en tijdens de Joffre Lakes wandeling zie je er wel drie! The lower lake, middle lake en upper lake. De eerste loop je in een paar minuten naartoe. Naar de middle lake ben je langer onderweg en ben je ook flink aan het stijgen. En als je er dan toch bent: pak dan meteen ook de upper lake. De uitzichten zijn adembenemend. Tip: zorg dat je er vroeg bent. Joffre Lakes is een populaire plek waar veel reizigers op af komen.

Dit vind je mogelijk ook interessant

Bekijk al onze Canada-rondreizen

background-pattern