Menu background

Naar boven

Hoogtepunten van West-Canada

blog

Canada is een geschikt land om met je eigen huurauto een rondreis te maken langs de vele meren, bossen en bergen. Nog niet zeker welke plekken je allemaal wilt bezoeken. We hebben hieronder de hoogtepunten van West-Canada voor je verzamelt zodat je beter weet wat je allemaal kunt verwachten.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 25 november
Geschreven door
Marloes Lukaart
Delen op social media

Vancouver (Island)

Achter de hoge gebouwen zie je het bergenlandschap tevoorschijn komen. Vancouver vormt een contrast met de rest van Canada en is daarom zeker de moeite waard. Deze stad is een goede plek om je Canada-avontuur te beginnen, omdat je waarschijnlijk ook op Vancouver vliegt. Bezoek de historische wijk Gastown of reis naar Granville Island, vol met gezellige cafés. Om het stedelijke af te wisselen met natuur, vertrek je naar Vancouver Island. Hier spot je onder andere beren in Pacific Rim National Park of orka’s en walvissen bij Telegraph Cove. Wie wat actiever bezig wil zijn kan bij Quadra Island snorkelen met zalmen, hiken door de bossen of bij zonsondergang zeekayakken.

Kayakken in West-Canada
Rockies

De ruige Rocky Mountains

De Rocky Mountains zijn absoluut een hoogtepunt van je West-Canada-reis. Dit landschap telt vele blauwe meren, bossen met bevers en beren en ruige bergen. Jasper National Park ligt in het gebied van de Rockies waar je stromende watervallen en veel groens ziet. In het plaatsje Jasper haal je een kaart van de omgeving waarna je op verkenningstocht gaat. Bij Maligne Canyon tuur je een ravijn in, waar een rivier van smeltwater op 50 meter diepte stroomt. Hier in de buurt vind je ook Maligne Lake, het grootste gletsjermeer in de Rocky Mountains. In het midden van het meer zie je enkele sparren op het kleine eiland: Spirit Island. Canada autorondreizen: Icefields Parkway

Een ander bekend park dat je in de omgeving vindt, is Banff National Park. Hier ga je kayakkend Lake Louise over of wandel je een route door de bergen, misschien wel in de sneeuw. Het gladde, helderblauwe Peyto Lake is ook een aanrader en is bijna drie kilometer lang. Om natuur en stad eens af te wisselen is het toeristische plaatsje Banff een goede optie.

Wells Gray: minder bekende natuur

Wells Gray Provincial Park is minder bezocht dan de grotere Jasper en Banff, maar ondanks dat een echte aanrader. Hier waan je je tussen de kletterende watervallen of wandel je in het leefgebied van bevers, beren en elanden. In Wells Gray zal je de hoogste waterval van Canada tegenkomen: de Helmcken Falls van wel 137 meter hoog. Dit is maar liefst twee keer zo hoog als de beroemde Niagara Falls. Voor de afwisseling kun je hier te paard van de natuur genieten!

Varen met de Inside Passage ferry

Volgens vele reizigers is de Inside Passage een legendarische Canada boottocht langs de grillige fjordenkust van British Columbia. Onderweg een steeds wisselend landschap van glinsterende baaien, rotsige eilanden en af en toe een eenzame vuurtoren glijdt aan je voorbij.

Deze ongerepte streek wordt voornamelijk bewoond door orka’s, bultrugwalvissen en zeearenden, die je vanaf de boot soms kunt spotten. Bovendien brengt de Inside Passage Canada route je naar het afgelegen hoge noorden van Canada, vanwaar je zelfs nog een uitstapje zou kunnen maken naar Alaska…
Sta jij nu ook te trappelen om naar Canada te gaan? Neem eens een kijkje bij onze bouwstenen en stel je eigen Canada-reis samen.

Grizzlyberen West-Canada

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

Rondreis Canada: orka's spotten
rondreis

Rondreis 3: Van orkabaai naar gletsjerkloof

 • Vancouver - Vancouver Island - ongerepte orkabaai - Whistler - Wells Gray - Rocky Mountains
 • 18 dagen / 17 nachten
 • Vanaf € 2495, - p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis

Rondreis 4: Watervallen, walvissen en Franse flair

 • Toronto - Niagara - Algonquin - Ottawa - Québec - Tadoussac - Saint Paulin - Montréal
 • 17 dagen / 16 nachten
 • Vanaf € 2395, - p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Canada autorondreizen: beren kijken
bouwsteen

Ik zag twee beren …

 • Ucluelet op Vancouver Island
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 629,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Canada reis: Victoria Vancouver Island
bouwsteen

Victoria – Whale watchen

 • Victoria op Vancouver Island
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 375,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern