Naar boven

Trossen los langs fjordenkust

bouwsteen

 • Reisschema:
  Port Hardy - Inside Passage - Prince Rupert
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 558,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. veerboot Inside Passage
 • Reisperiode:
  eind mei – eind september
Vanuit het noorden van Vancouver Island kun je een legendarische Canada boottocht maken door de Inside Passage. Vaar door diepe fjorden, terwijl groene beboste oevers voorbij glijden. Zie het onpeilbare blauwe water glinsteren in rotsige inhammen en flarden mist voorbij waaien. Een ongerept landschap trekt aan je voorbij, slechts af en toe onderbroken door een houten vissershuisje of vuurtoren. Zeearenden zweven gracieus met de boot mee en soms duiken zelfs walvissen op. Het is een lange tocht, bijna veertien uur, maar wij verveelden ons aan boord geen minuut en mijmerden over de afgelegen oorden waarnaar we onderweg waren.Vanaf het eindpunt van de boottocht is het nog maar enkele uren rijden naar Alaska, de tot de verbeelding sprekende Amerikaanse staat van pure natuur en uitgestrekte wildernis. Je slaapt na je epische boottocht door een stukje Canada in een comfortabel hotel in Prince Rupert, waar je je zeebenen weer kunt inwisselen voor vaste grond.
Canada boottocht
Decorative torn edge

Dag 1 Canada boottocht – vertrek uit Port Hardy (of uit Prince Rupert)

Deze ochtend gaat de wekker al héél vroeg. Vandaag vertrek je namelijk vanuit Port Hardy, op de noordpunt van Vancouver Island, met de spectaculaire boottocht door de Inside Passage richting het hoge noorden van Canada. Na een snel (meeneem)ontbijt en een kop koffie stap je rond 5 uur. Het is vanuit Telegraph Cove nog ongeveer drie kwartier rijden naar de haven in Port Hardy. Je rijdt de boot op, waar je wordt geholpen met het goed vastzetten van je auto.

Om half 8 vaart de grote veerboot weg van de pier, en begint de boottocht van 14 uur door de Inside Passage. Met een beetje geluk spot je een walvis. Deze waterweg vormt een nauwe doorgang tussen de westkust van Canada en de vele eilanden die voor de kust verspreid liggen. Gedurende de hele tocht heb je uitzicht op spectaculaire fjorden, mooie hoge besneeuwde bergtoppen en glasheldere blauwe wateren.

Decorative torn edge

Canada boottocht langs ruige fjordenkust

De gehele kustlijn is nauwelijks bewoond, het landschap bestaat vooral uit bergen, bossen, water en eilanden. De diepblauwe fjorden glinsteren in de zon en de groene heuvels vormen een glooiende achtergrond. De kapitein van de boot roept over de intercom als hij een dier spot aan de horizon. Wij passeerden aan stuurboord een grote walvis, snel vastgelegd op de gevoelige plaat. Hoeveel walvissen je ook gezien hebt tijdens je verblijf op Vancouver Island, een walvis of orka blijft een bijzonder gezicht. Op het dek van de boot zijn meerdere stoelen en bankjes, en als het weer het toelaat kun je hier heerlijk in het zonnetje zitten. ’s Avonds genoten wij van een prachtige zonsondergang, met rozekleurende luchten.

Rond half 11 ’s avonds legt de boot aan in de haven van Prince Rupert. Je rijdt je auto van het dek en zet koers richting het comfortabele hotel dat we vanavond voor je hebben geboekt. De kamers zijn eenvoudig en schoon en na een hele dag op de boot ‘schommelden’ wij in ons bed tevreden in slaap…

Decorative torn edge

Dag 2 – vertrek uit Prince Rupert

Vandaag kun je in Prince Rupert zelf een wandeling maken door het stadje. Wij kozen voor een ontbijt bij Cowpuccino’s Coffee House in de haven, waar je heerlijke versgebakken bagels kunt eten met een kop lekkere koffie. Vanaf het terrasje heb je een mooi uitzicht over de boardwalks en kleurige houten huizen in de vissershaven.

Vanuit Prince Rupert kiezen de meeste mensen ervoor om verder naar het afgelegen noorden van Canada te trekken met A taste of Alaska. Op de grens met Amerika ligt de solitaire plaats Stewart, uitvalsbasis voor een korte sidetrip naar Alaska. Hier vind je uitgestrekte ijsblauwe gletsjers, verlaten mijnwerkersdorpjes en zalmvangende grizzly beren. Een bijzondere toevoeging aan je Canada reis. Je kunt ook direct verder reizen door Canada met de bouwsteen Roadtrip over de oude handelsroute, waarbij je in twee nachten naar de machtige Rocky Mountains reist.

Decorative torn edge

Tips

Comfort aan boord

Voor extra comfort aan boord is het mogelijk om tijdens de boottocht een daghut te boeken. Natuurlijk kun je aan boord sowieso gebruik maken van stoelen, bankjes op het dek of zitplaatsen in de bar. De kosten hiervoor bedragen € 70,- per persoon.

Beste reistijd

De veerboot door de Inside Passage vaart in 2017 tussen 19 juni en 14 september van Port Hardy naar Prince Rupert (op oneven dagen in juni, juli en september en even dagen in augustus), en in omgekeerde route van 20 juni t/m 14 september. De veerboten gaan in deze maanden om de dag. Wij kunnen ervoor zorgen dat de boottocht precies in je reisschema past, door eventueel een nachtje elders in je Canada reis toe te voegen of juist weg te laten. Houd er rekening mee dat je langs een kustregenwoud vaart waar in de zomermaanden veel regen valt (jaarlijks meer dan 2500 mm). Juli en augustus zijn de droogste maanden, maar ook dan is er 75% kans op bewolking en regen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Trossen los langs fjordenkust

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Uitstap Alaska: Stewart
bouwsteen

A taste of Alaska

 • Stewart (Canada) en Hyder (Alaska)
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 185,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Canada reizen overland indianenhuis
bouwsteen

Roadtrip over de oude handelsroute

 • Smithers - Prince George
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 377,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern