ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

trein-white-pass-rondreis-amerika

All aboard!

bouwsteen

 • Reisschema:
  Skagway
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 430,- per persoon (vanaf 2 personen)
✓ Reis met de veerboot naar Skagway: een beleving op zich

✓ The Scenic Railway of the World

✓ Besneeuwde bergtoppen, watervallen en diepe valleien

✓ De trein rijdt over de historische White Pass

✓ Volg het spoor van de vroege goudzoekers
white-pass-alaska-yukon-rondreis-amerika
Decorative torn edge

Dag 1 – Naar Skagway

Skagway is een kleine goudzoekersstad in het zuiden van Alaska en ziet er eigenlijk nog hetzelfde uit als 100 jaar geleden. De goudkoorts heeft aan het begin van de vorige eeuw Skagway op de kaart gezet. De mooiste manier om er te komen? Volgens ons met de ferry, vanuit Haines. De overtocht duurt maar een uurtje, maar is adembenemend. Vanaf het water kijk je uit over de omringende groene bergen. Skagway en omgeving zijn een echte hot spot: cruiseschepen meren hier aan en ook reizigers die een road trip maken ‘doen’ Skagway. Het kan dan ook vrij druk zijn. Neemt niet weg dat Skagway een sfeervolle plek is met kleine bars, restaurants en winkels. Je overnacht in een kleinschalig hotel, rustig gelegen. Tip: Wil je in de middag een mooie hike maken? Wandel dan naar Gold Rush Cemetery en Lower Reid Falls; een makkelijke wandeling van ongeveer 2,5 uur. Ook de beroemde Chilkoot Trail begint dichtbij Skagway, maar die is wat te lang voor een middag (53 km).

Decorative torn edge

Dag 2 – De White Pass & Yukon Railway

Treinrit op een historische route naar Fraser

De White Pass & Yukon Route (of WP&YR) is een 177 kilometer lange (smalspoor-) spoorlijn die loopt van Skagway, Alaska naar Whitehorse, Canada. De spoorlijn is gebouwd tijdens de Goudkoorts van Klondike in 1897; de rails werd aangelegd op het ruige terrein van de Coastal Mountains om goud te vervoeren dat tijdens de Klondike Gold Rush werd gevonden. Vandaag de dag is het een comfortabele trein met panoramische ramen – dus leun achterover en geniet van watervallen, de kolkende Fraser-rivier en diepe kloven. Op het buitendek heb je een nog mooier uitzicht op de lange serie treinwagons die zich voor en achter je uitstrekt en de knappe constructies waardoor de trein diepe ravijnen kan overbruggen. Na ongeveer twee uur kom je aan op het eindpunt van de rit. Hier staat een bus voor je klaar die je terug brengt naar Skagway.

Decorative torn edge

De Chilkoot Trail

De Chilkoot Trail is een 53 kilometer lange route, dwars door de Coast Mountains, die de kust van Dyea, Alaska, verbindt met Bennett in British Columbia, Canada. De Chillkoot Trail was de belangrijkste toegangsroute van de kust naar de goudvelden van de Yukon tijdens de late jaren 90 van de negentiende eeuw. De Tlingit indianen gebruikten het traject al duizenden jaren als handelsroute met het binnenland. Onder invloed van de Klondike Gold Rush tussen 1896-1899 leefde de Chilkoot Trail enorm op en vormde het een belangrijke verkeersader naar het binnenland, naar de goudvelden van de Klondike. De goudkoorts heerste vooral in de regio rond Dawson City in Yukon en de Chilkoot Trail was de meest directe en minst dure route om daar te komen. De meeste goudzoekers kwamen aan in Skagway; hier voeren ze met een kleine boot naar Dyea, waar het begin is van de Chilkoot Trail. De andere primaire route begon in Skagway: het was de rivaliserende White Pass route. Dit traject was iets langer, maar minder steil. Om zo snel mogelijk bij de goudvelden te kunnen zijn, kozen de meeste gelukszoekers voor de risicovollere tocht over de Chilkoot Trail.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van dit goudmijnstadje. Als je wil, kun je nog steeds naar het startpunt van de Chilkoot Trail rijden en een klein stukje wandelen over dit historische wandelpad. Heb je zin om nog meer te wandelen? Reis dan naar Kluane National Park, waar je kunt hiken tussen de bergtoppen; de reistijd vanaf Skagway is ca. 4,5 uur. Wanneer je liever het water op wil, reis dan in 2 uur naar Whitehorse, waar je gaat kanoën over de Yukon.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

All aboard!

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Seward Alaska
bouwsteen

Hiken tussen bergtoppen: Kluane National Park

 • Haines Junction
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 250,- per persoon (vanaf 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
yukon-eland-alaska-rondreis
bouwsteen

Kanoën over de Yukon in Whitehorse

 • Whitehorse
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf €€ 335,- per persoon (vanaf 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern