ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

#4 Redenen: waarom in de winter naar Zuid-Afrika

blog

Wanneer wij in de lage landen eindelijk kunnen gaan genieten van een heerlijke zomer, breekt in Zuid Afrika de winter aan. Dit wil zeker niet zeggen dat je het land deze maanden beter kun mijden, sterker nog er zijn een aantal voordelen!

Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 16 januari
Geschreven door
Judith Konneman
waarom in de winter naar Zuid-Afrika

1. Safari in de winter

In de winter heb je veel kans op het spotten van dieren. Het is het droge seizoen in Zuid-Afrika en hierdoor drinken veel dieren bij de vaste waterplaatsen en rivieren. Daarnaast zijn bomen en planten niet begroeid en de temperatuur ligt lager, met gevolg dat de dieren minder op zoek gaan naar beschutting.  Ga vroeg uit de veren, want dan zijn de dieren het meest actief en grijp je kans op het spotten van de Big 5.

2. Prima weer

Doordat de temperaturen in de wintermaanden gemiddeld rond de 19 graden liggen, is het perfect weer om lekker actief bezig te zijn en het meeste uit je Zuid-Afrika rondreis te halen. In de zomer kan het weer in Zuid-Afrika als te warm en drukkend worden ervaren. In de winter is het weer te vergelijken met de Nederlandse zomer. Een prima gelegenheid voor een fietstocht of een mooie wandeling.

waarom in de winter naar Zuid-Afrika
waarom in de winter naar Zuid-Afrika

3. Groene natuur

In de zomer zijn de landschappen droog en kaal, maar zodra de winter zijn intreden doet, veranderd Zuid-Afrika in een kleurrijk geheel. Het seizoen loopt van juli tot en met november en in deze periode wordt je overladen met een vrolijk palet aan verschillende bloemen. Maak een mooie wandeling door het Namaqua National park en kijk je ogen uit tijdens de rit langs de kust.

4. Walvis spotten

Het warme water in de baaien is ideaal voor de walvissen om te verblijven en te paren. Het is een unieke gelegenheid om deze imposante dieren vlakbij de kust te kunnen spotten. Pak je verrekijker erbij en geniet van het mooie schouwspel. Wie weet spot je wel een kalf (een baby walvis). De walvissen zijn van juni tot en met november te zien in het kustgebied langs de Garden route bij Kaapstad.

Heb je nu meteen zin gekregen om naar Zuid-Afrika te gaan, pak je kans deze zomer!

Wacht niet te lang met je reis vast te leggen want Zuid-Afrika blijft populair als bestemming en nu zijn onze leukste plekjes nog beschikbaar.

waarom in de winter naar Zuid-Afrika

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern