ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Tropisch Ponta do Ouro – Mozambique

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kosi Bay - Ponta do Ouro
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 175,- p.p. bij 2 personen
✓ Combineer Zuid-Afrika gemakkelijk met een strandverblijf in tropisch Mozambique
✓ Laat de auto bij de grens staan en ontspan in de hippie vibe van Ponta d'Ouro
✓ Ga snorkelen of duiken en spot dolfijnen

De perfecte combinatie van safariparken en een relaxed strandverblijf, krijg je als je Zuid-Afrika combineert met Mozambique. Ponta d'Ouro staat bekend om z'n brede en ongerepte zandstrand. In onze zomer is de temperatuur hier wat hoger dan in Zuid-Afrika en als extra voordeel is er dan geen malaria. In Ponta d'Ouro is er genoeg te doen; je kunt mee op een excursie van het Dolphin Research center op zoek naar dolfijnen. In de maanden juli t/m november heb je ook nog kans op het spotten van walvissen. Er is alle tijd om te relaxen, over het strand te struinen en te snorkelen, surfen of duiken.
Decorative torn edge

Dag 1 – Kosi Bay naar Ponta d’Ouro

’s Morgens vertrek je richting de grens van Mozambique. Na de grensformaliteiten en het aanschaffen van een visum, parkeer je de auto op een beveiligde parkeerplaats aan de Zuid-Afrikaanse kant van de grens. Je huurauto kan namelijk niet mee naar Mozambique, maar je bestemming van vandaag ligt maar vijftien kilometer van de grens. Je wandelt de grens over en wordt met een transfer opgehaald voor het laatste stuk door Mozambique. De geasfalteerde weg loopt precies tot het begin van het gezellige Ponta d’Ouro, de meeste andere wegen in Mozambique zijn onverhard.

Je verblijft in een eenvoudige, maar enorm gastvrije en kleurrijke accommodatie in Ponta d’Ouro, met fijne tuin en een klein zwembad. Mozambique is armer en eenvoudiger, maar ook warmer dan Zuid Afrika. In onze zomer is er geen malaria en daarom is het een fijne strandplek om toe te voegen aan je Zuid-Afrikareis. We hoeven je vast niet te vertellen dat je de beste vis hier aan de kust eet!

Decorative torn edge

Dag 2 – Dolfijnen spotten in Ponta do Ouro

Dit zuidelijkste puntje van Mozambique staat naast de langgerekte zandstranden bekend om de grote dolfijnenpopulatie. In de ochtend kun je kiezen voor de excursie naar het Dolphin Research Center waar je uitleg krijgt over de diverse groepen dolfijnen die hier wonen (excursie niet inclusief). Ze doen hier onderzoek naar de dolfijnen en hebben ze allemaal in kaart gebracht. Om het onderzoek te financieren nemen ze dagelijks klein groepjes toeristen mee op zoek naar deze intelligente dieren.

Vanaf het strand duw je gezamenlijk de boot het water in en dan begint de zeesafari. Iedere boottocht is anders, net als een safari op het land. Wanneer je geluk hebt, kom je een groep dolfijnen tegen die het leuk vinden om interactie met jou aan te gaan. Je mag dan het water in; een bijzondere ervaring wanneer een of meerdere dolfijnen om je heen zwemmen en contact zoeken. In de maanden juli t/m november heb je ook nog kans op het spotten van walvissen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Strand Mozambique in Ponta do Ouro

Deze dag is er tijd om te relaxen en over het strand te struinen. De eigenaren van je hotel helpen je graag met het organiseren van activiteiten, zoals quadrijden, snorkelen, surfen of duiken. Ook kun je een wandeling maken door het slaperige stadje. Ponta do Ouro is een populaire kustplaats voor de Zuid-Afrikanen, waardoor het in de weekenden en vakantieperiodes soms best druk kan zijn. Wil je naar een afgelegen strand, ga dan per taxi vijf kilometer noordelijk naar Ponta Malongane. Behalve het strand en een paar beachresorts, is hier helemaal niks.

Decorative torn edge

Dag 4 – Ponta d’Ouro terug naar Zuid-Afrika

Je neemt vandaag afscheid van Ponta d’Ouro en vervolgt je reis weer richting Kosi Bay. Je wordt net als op de heenweg door een transfer naar de grens gebracht, waar je aan de andere kant je huurauto weer oppikt.

Je kunt vanuit hier verschillende kanten op. Reis naar de nijlpaarden en krokodillen van St. Lucia, of kies bijvoorbeeld voor een route richting Swaziland.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Tropisch Ponta do Ouro – Mozambique

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

St. Lucia nijlpaarden bootsafari

 • St. Lucia Wetlands - Hluhluwe NP
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 177,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Swazi safari in Mkhaya Game Reserve

 • Mkhaya Game Reserve
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 415,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Kwazulu-Natal: Battlefields & Zulu’s

 • Dundee - Battlefields
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 198,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Pongola glamping avontuur

 • Pongola Game Reserve
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 155,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern