Menu background

Naar boven

Si Phan Don | Riksja Travel

Naar de eilanden van Si Phan Don

bouwsteen

 • Reisschema:
  Pakse – Khone Island
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 175,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  dagelijks
Als je van Zuid-Laos zuidwaarts langs de machtige Mekong rivier naar Cambodja reist, passeer je het eilanden gebied Si Phan Don. In het droge seizoen, als het waterpeil langzaam is gezakt, worden veel eilanden drooggelegd en ontstaan er zo'n 4000 eilandjes. Je verblijft op een van de grotere eilanden van de Mekong in Laos waar het leven zich op een langzaam tempo voltrekt. Fietsend kun je langs rijstvelden rijden of een poging wagen met een bootje de zoetwater dolfijnen te spotten.
Decorative torn edge

Dag 1 – Pakse – Khone Island (Si Phan don)

Kom je van het Bolovenland, dan word je daar opgehaald bij je accommodatie. Anders is er een pick up bij de luchthaven van Pakse of je hotel in Pakse. Per transfer bus reis je zuidwaarts. Net voor de Cambodjaanse grens steek je met een veerboot de machtige rivier de Mekong over naar Khong eiland om vanaf daar de oversteek te maken naar Khone eiland, waar je de komende dagen verblijft. Dit eilandengebied wordt ook wel Si Phan don (4000 eilanden) genoemd. In het droge seizoen wordt namelijk een groot aantal kleine eilanden en zandplaten drooggelegd.

Je overnachting is in een van de luxere hotels op Khone Island, een fleurig en knus guesthouse. Tijdens je eerste avond bij de Mekong in Laos kun je in het restaurant van het hotel typisch Laotiaanse gerechten proeven.

Decorative torn edge

Dag 2 – Khone Island bij Si Phan Don

Vandaag kun je op eigen houtje het eiland verkennen. Khone Island bestaat voornamelijk uit rijstvelden, heuvels, groentetuinen en kleine dorpjes. Per fiets kun je op een relaxte manier het eiland verkennen. De receptie van je hotel kan ook een bootje regelen om de verschillende omliggende eilanden in de Laos Mekong te bezoeken, zoals Don Det en Don Khong.

Het gebied van de Si Phan Don, met watervallen en stroomversnellingen, is het grootste vloeibare obstakel voor vrachtvervoer over de Mekong van Laos naar Cambodja. In de vorige eeuw hebben Franse kolonisten een spoorweg gebouwd op Don Khone in een poging dit probleem op te lossen. Die spoorweg is al lang niet meer in gebruik, maar een oud Frans locomotiefje en een spoorbrug herinneren nog aan die voorbije dagen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Khone Island – Pakse, einde bouwsteen

Vanochtend brengt het personeel van je guesthouse op Khone eiland je naar de pier. Nadat je zelf weer de veerpont hebt genomen, reis je vervolgens op eigen gelegenheid weer terug naar Pakse. Na je Laos reis kun je vanuit Pakse naar de Thaise stad Ubon Ratchatani reizen om vervolgens de nachttrein naar Bangkok te nemen. We kunnen de transfer en de trein voor je organiseren.

Je kunt ook je reis zuidwaarts vervolgen en de grens met Cambodja oversteken. Er volgt dan vanaf Khone Island een transfer naar de grens waar je kunt kiezen voor de bouwsteen Dolfijnrivier in ongerept Cambodja.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Naar de eilanden van Si Phan Don

Deze bouwsteen is goed te combineren met

reis naar Laos
bouwsteen

Watervallen van Bolavenplateau

 • Pakse – Tad Fane – Tad E Tu
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 145,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Reis van Laos naar Cambodja
bouwsteen

Via de Mekong naar Cambodja

 • Stung Treng – Kratie/Banlung – Phnom Penh
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 319,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern