Naar boven

Mekong | Riksja Travel

Via de Mekong naar Cambodja

bouwsteen

 • Reisschema:
  Stung Treng – Kratie/Banlung – Phnom Penh
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 435,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  dinsdag, vrijdag en zaterdag
Deze bouwsteen leidt je langs de machtige Mekong rivier stroomafwaarts vanuit Laos door Cambodja. De ongerepte gebieden trekken aan je voorbij terwijl je kennis maakt met het leven op en rond één van de beroemdste rivieren van de wereld. Onderweg bezoek je de grootste waterval in Azië en spot je, als je gelukt hebt, dolfijnen. Vanuit de hotels waar je verblijft zie je kleine vissersboten voorbij varen en ervaar je het leven op een boot tijdens de vaartocht die je maakt over de Mekong.
Reis van Laos naar Cambodja
Decorative torn edge

 

Dag 1 – Reis Mekong Laos naar Cambodja

Vandaag steek je de grens over van Laos naar Cambodja. Langs de Mekong rivier vind je 13 kilometer aan flinke stroomversnellingen en watervallen. De Khonephapeng waterval is hiervan veruit de mooiste en grootste waterval. Houdt je fototoestel bij de hand, want het wilde water wat met flinke snelheid over de rotsen stroomt zorgt voor mooie plaatjes. Vervolgens kom je rond 11.00 uur aan bij de grens waar je visum wordt gecontroleerd. Je dient al in het bezit te zijn van een visum voor Cambodja, aan de grens kan dit niet verkregen worden. Op onze algemene informatie pagina vind je meer informatie over het aanvragen van een visum. Na wat stempeltjes in je paspoort ga je zelf de grens over richting Cambodja.

Decorative torn edge

In Cambodja staat de kapitein van een lokaal bootje wat je naar Stung Treng zal brengen op je te wachten. De boottocht gaat over één van de meest verlaten stukken van de Mekong. Lokale vissers halen met man en macht de netten naar binnen en kleine kinderen aan boord proberen een glimp van je op te vangen. Na ruim twee uur arriveer je in het kleine, slaperige en ongerepte Stung Treng. Ten noorden van deze kleine stad ligt het Stung Treng Women’s Development Center. Het SWDC verwelkomt je graag om het talent voor weven te laten zien. Wanneer je hier een souvenir koopt ben je niet alleen eigenaar van Cambodja’s fijnste zijde, maar help je ook de lokale bevolking een handje. Vanavond slaap je in een eenvoudig, maar comfortabel hotel. Vanuit het hotel kijk je uit op de markt en de Mekong.

Decorative torn edge

Dag 2 – Van Stung Treng naar Kratie of naar de Hilltribes bij Banlung

De reis langs de dolfijnrivier zet zich vandaag voort richting Kratie. Je wordt bij het hotel opgehaald en met een minibus reis je in ongeveer 2,5 uur naar Kratie. Wij hebben ervoor gekozen om je niet met een lokale bus, maar met een minibus van onze partner te laten reizen, omdat de wegen in dit gebied even begaanbaar zijn en je op deze manier wat comfortabeler reist. Je weet nu zeker dat je op tijd aankomt in Kratie. Deze rustige stad is gelegen op een oever in de Mekong en bij aankomst word je naar je hotel gebracht dat direct aan de boulevard is gelegen. Kleine bootjes varen langs het hotel en dit levert vaak leuke taferelen op.

Heb je voldoende tijd en wil je van de gebaande paden afwijken, dan kun je vanuit Stung Treng ook een bezoek brengen aan de hilltribes rond de plaats Banlung. Deze traditionele bergstammen wonen midden in de jungle waar je ook verfrissende watervallen vindt.

Decorative torn edge

Dag 3 – Kratie en omgeving

Vandaag staat er niets op het programma en kan je zelf Kratie verkennen. Kratie staat bekend om haar zeldzame Irrawaddy zoetwaterdolfijnen en je kunt op pad om deze dolfijnen te spotten. Tegen het einde van de middag heb je de meeste kans om ze te zien. Wij hebben ter plaatse een boot geregeld waarmee we de dolfijnen van dichtbij zijn gaan bekijken. Wil je Kratie zelf verkennen, wandel dan door het stadje langs de oude Khmer huizen aan de rand van de Mekong. Voor ongeveer één euro kun je een fiets huren en het eilandje Koh Trong verkennen. Ter plekke kun je meer informatie krijgen over excursie mogelijkheden in Kratie. Vanavond overnacht je nogmaals in hetzelfde hotel aan de Mekong rivier.

Decorative torn edge

Dag 4 – Kratie – Phnom Penh

Vandaag word je ’s morgens opgehaald bij je hotel in Kratie en reis je weer met een minibus naar de hoofdstad van Cambodja: Phnom Penh. Deze rit duurt ongeveer 6 uur. In Phnom Penh kunnen we een losse overnachting voor je regelen.

Heb je niet voldoende tijd om over land van Laos naar Cambodja te reizen, maar wil je wel graag aan beide landen een bezoek brengen? Dan is het ook mogelijk om te vliegen van Pakse in het zuiden van Laos naar de stad Siem Reap in Cambodja. Op deze manier bespaar je wat tijd die je elders kunt besteden. Mocht je willen vliegen, dan kun je dit aangeven in je reisplan.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Via de Mekong naar Cambodja

Deze bouwsteen is goed te combineren met

reis naar Laos
bouwsteen

Watervallen van Bolavenplateau

 • Pakse – Tad Fane – Tad E Tu
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 145,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Naar de eilanden van Si Phan Don

 • Pakse – Khone Island
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 181,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern