Ga naar inhoud

Riksja Travel
Noorwegen
Fjorden Noorwegen

Deze 4 fjorden in Noorwegen wil je niet missen!

Blog
Wie naar Noorwegen gaat komt voornamelijk voor de ruige natuur, eland-spotten en natuurlijk de vele fjorden. Dat het land vol staat met prachtige fjorden is geen geheim en daar zijn we blij om, want wij kunnen enorm genieten van de uitzichten en activiteiten in en rondom. We delen vier fjorden die wij het liefst elke Noorwegen-reis zien en jij niet wilt missen!
Geschreven opwoensdag 26 mei
Geschreven doorTom Acda

De Parel van het Noorden

Om er lekker in te komen beginnen we met misschien wel de mooiste en meeste bekende fjord van Noorwegen; de Geirangerfjord. Deze 15KM lange fjord staat bekend als de Parel van het Noorden en wij zijn het daar helemaal mee eens. Wat deze zo uniek maakt zijn de vele watervallen die van een enorme hoogte naar beneden gaan. De stroming van het water en de steile rotswanden zorgen ervoor dat alles hier een plaatje is.

De twee beste manieren om de Geirangerfjord te bekijken zijn met de auto of boot. Onderweg raden wij aan om de Trollstigen bergweg te nemen. Deze route heeft haarscherpe bochten en na elke bocht heb je een spectaculair uitzicht over de fjord met het Dalsnibba uitzichtpunt als kers op de taart. Alternatief ga je met de boot dwars door de natuur en bewonder je het vanuit onder in plaats van boven.

Fjorden Noorwegen Geirangerfjord
Kajakken

Geheim fjord-avontuur

Van een van de bekendste fjorden gaan we naar een geheime, die wij zelf enorm gaaf vinden. De Norangsfjord is vlakbij de Geirangerfjord en minstens zo mooi, maar voornamelijk een stuk rustiger. Onderweg rijd je van de ene fjord naar de ander en zie je groen begroeide steile hellingen en hoge bergtoppen. De Norangsfjord is er eentje die je het best kunt zien met je eigen kajak, zo ga je dwars door de natuur op een unieke manier. Doordat maar weinig reizigers bij deze fjord komen is het heerlijk om op je eigen gemak de omgeving te verkennen. Zodra je stopt met peddelen hoor je enkel de natuur en als je geluk hebt zeehonden of walvissen.

Wil je een echt avontuur maken van deze fjord? Dan kun je tijdens een tweedaagse kajak-expeditie overnachten in een tent en compleet outdoor leven. Lekker een eigen gevangen visje roosteren over een kampvuurtje in the middle of nowhere.

Klimaatbewust klimmen

Als we het over een avontuur hebben, dan kunnen we de Sognefjord niet overslaan. Deze fjord is niet alleen de langste, maar ook de diepste van Noorwegen. Voor ons de manier om deze fjord te bekijken, is door er op te klimmen. Samen met een gids ga je de rotsen en ijsmassa op en klauter je letterlijk met een pikhouweel verder. Op deze manier ervaar je de kracht van de natuur op een hele unieke en verantwoorde manier. Veel gidsen in de omgeving weten je ook alles te vertellen over de impact van het klimaat en dit is tijdens de klim ook op veel plekken te zien. Dit maakt dat deze fjord niet enkel een avontuur is, maar ook wat bewustzijn met zich meebrengt.

Glestjers Noorwegen
Fjorden Scandinavië

Fruitbomen en witte bloesem

Elke nieuwe fjord in Noorwegen is net even anders dan de vorige die je bekeek, zo ook de Hardangerfjord. Hier vind je namelijk vele appelbomen die gebruikt worden voor het maken van de Noorse cider en het vullen van de fruitstalletjes langs de weg. Kom je niet in het fruitseizoen? Dan kun je in de lente beloond worden met witte bloesem zo ver als je kunt kijken en dat is hier best ver. De rit naar Hardanger is ook geen vervelende opgave, want via de scenic route kom je langs kleinere fjorden, ruige bergen en kletterende watervallen. Tussendoor pak je twee veerboten én rijd je over de een na langste hangbrug van de wereld. Wij waren blij dat we dit stuk Noorwegen niet hadden overgeslagen.

Meer Noorwegen?

Benieuwd naar wat Noorwegen nog meer te bieden heeft? Bekijk dan onze rondreizen of vorm je eigen reis samen met onze bouwstenen. Zo kun je de fjorden zien die jij wilt zien en slapen op de meest unieke plekken die bij jouw ideale reis passen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

world

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

world