Menu background

Naar boven

Monniken van Neydo

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kathmandu
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht - ook uit te breiden
 • Reissom:
  € 69,- p.p. bij 2 personen
Slechts 22 kilometer van Kathmandu, tussen de groene heuvels, ligt het boeddhistisch klooster van Neydo Tashi Choeling. Het is de perfecte plek om kennis te maken met het boeddhisme en een kijkje te nemen hoe bijna 200 monniken studeren en wonen. Om het grote klooster heen bevinden zich nog andere kloosters, tempels, meditatie grotten en enorme boeddha beelden die door pelgrims worden bezocht. Zowel Hindoes als boeddhisten komen hier langs om hun offers te brengen.
Tijdens je verblijf in Neydo kun je zelf bepalen wat je gaat doen. Je kunt samen met een monnik al lopend de omgeving verkennen, meer leren over het boeddhisme en meditatie of een van de indrukwekkende ceremonies bij wonen. De meestal vrij jonge monniken vinden het prachtig om je wegwijs te maken in het boeddhisme én de omgeving.
Je slaapt een nacht in het comfortabele gastenverblijf naast het klooster.
boeddhistisch klooster - Nepal
Decorative torn edge

Dag 1 – Transfer naar boeddhistisch klooster

Met een auto met chauffeur reis je naar het boeddhistisch klooster van Neydo. Naarmate je dieper de groene heuvels van Kathmandu in rijdt wordt het steeds rustiger. Het is dan ook niet voor niets dat monniken en toeristen dit klooster opzoeken om te mediteren. Het klooster ligt bovenin het dorp en heeft een prachtig uitzicht over de vallei van Pharping. Aangekomen bij het klooster kun je alvast een kijkje nemen op de plek waar je de komende dag(en) zal verblijven. In het klooster zelf vind je veel ruimtes waar lezingen worden gegeven en monniken mantra’s zingen, omringd door kleurrijke schilderingen, beelden en decoraties.

Er is geen programma deze dag, zodat je zelf kunt bepalen wat je gaat doen. Heb je zin in beweging, trek je wandelschoenen dan aan en ga op pad in de omgeving. Als je het leuk vindt vraag dan een monnik mee gaat. Dan kan hij je ook gelijk wat meegeven over de indrukwekkende plekken die je ziet, zoals de Dakshinkali tempel waar de bloeddorstige godin Kali vereerd wordt, de Asura grot of het groene Hattiban bos.

Decorative torn edge

Wil je juist meer bewust worden van jezelf en je omgeving dan kun je ook de rust zoeken in het klooster zelf. Er zijn veel monniken in het boeddhistische klooster die je graag helpen met het zoeken van de ideale balans tussen lichaam en geest en je uitleg geven hoe je met meditatie je stress kan verminderen, pijn kan verlichten en je ademhaling kan verbeteren. En waarom dit ook zo belangrijk is.

In de namiddag, rond 16.00 uur vind er een ceremonie in het klooster plaats; grote drums, toeters en bekkens worden ingezet en monniken lezen de teksten uit het Sanskriet voor in een snel tempo. Buiten zijn vaak debatteersessies.

Je slaapt een nacht in het comfortabele gastenverblijf van het klooster. De kamers hebben allen een eigen badkamer en uitzicht op het prachtige klooster gebouw of de omringende heuvels. In het gastenverblijf is ook de eetzaal waar je heerlijk en goed kunt eten. De inkomsten van het gastenverblijf gaan naar onderwijs voor jonge monniken.

Decorative torn edge

Dag 2 – Helemaal zen terug naar Kathmandu

Wanneer je de ceremonie van gisteren hebt gemist of nogmaals dit wilt bijwonen, sta dan heel vroeg op. Nog voor zonsopgang schallen de toeters, bekkens en drums door het klooster en zie je de grote gouden Boeddha steeds meer in het licht tevoorschijn komen.

Na het ontbijt verlaat je het boeddhistisch klooster en reist vervolgens verder naar de volgende locatie. Mocht je hierna een nachtje in Kathmandu slapen, bespreek dan gerust met de chauffeur hoe laat je wilt vertrekken.

Vind je 1 nachtje te weinig? Geen probleem, laat het onze reisspecialist Jorien in je aanvraag of telefonisch weten en zij zal je verblijf voor je uitbreiden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Monniken van Neydo

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Chitwan National Park - Individuele rondreis Nepal
bouwsteen

Chitwan jungle en neushoorns

 • Chitwan National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 229,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Pokhara Nepal
bouwsteen

Easy Going Pokhara

 • Pokhara
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 72,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge