Menu background

Naar boven

Vervoer in Mexico

Autohuurvoorwaarden

Mexico auto huren

Autohuur Mexico voorwaarden

Hieronder staan alle Mexico autohuur voorwaarden van onze autoverhuurmaatschappij in Mexico overzichtelijk vermeld. We proberen zo volledig mogelijk te zijn. Mocht je toch vragen hebben, aarzel niet ons even te bellen of mailen.

Inbegrepen bij Mexico autohuur:

 • Ongelimiteerde kilometers
 • Luchthavenafleveringskosten
 • WA-verzekering conform de lokale wettelijke voorwaarden
 • Aanvullende WA-verzekering van 7,5 miljoen Euro omdat de wettelijk verplichte lokale dekkingssom onvoldoende is
 • CDW-verzekering (schade aan de huurauto) zonder eigen risico
 • TP-verzekering (diefstal van de huurauto) zonder eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschade bij een schadegeval betaalt u de kosten aan de lokale autoleverancier. Na thuiskomst wordt deze schade vergoed door onze autoverhuurmaatschappij. Het is dus niet nodig om lokaal een extra verzekering af te sluiten
 • Routekaarten en informatiemateriaal
 • 24-uurs service voor noodgevallen
 • Niet inbegrepen kosten ter plaatse:

 • Persoonlijke ongevallen verzekerng (PAI -veelal gedekt door je reisverzekering)
 • Brandstof (ca. 15 Peso per liter)
 • Extra voorzieningen zoals een kinderzitje
 • Borgsom: tussen €500 en €1500 afhankelijk van de gehuurde autocategorie. De borgsom ontvang je bij volle tank en geen schade uiteraard retour. Creditcard (met pincode) op bestuurdersnaam is verplicht
 • One way fee indien je de auto in een andere plaats inlevert als dat je de auto ophaalt. Kosten liggen tussen 20 en 700 USD afhankelijke van de locatie en lokale maatschappij
 • Extra bestuurder 5-7 USD per dag
 • Lokale belastingen
 • Alle kosten die ter plaatse moeten worden voldaan zijn onder voorbehoud van wijziging. De autoverhuurder heeft het recht deze indien nodig zonder voorafgaande aankondiging aan te passen.

  Brandstof/afrekening:

  Loodvrije benzine kost ca. 15 Pesos per liter en is dus niet duur. Niet altijd is er een benzinepomp in de buurt. In afgelegen gebieden is het aan te raden je tank zo vol mogelijk te houden. Wanneer je bijvoorbeeld Holbox bezoekt en daarna naar Rio Lagartos rijdt, tank dan in het dorpje waar de ferry van Holbox aankomt. Bij benzinepompen kan vaak wel met creditcard betaald worden, maar soms alleen in cash. Een officiële rekening is niet overal mogelijk.

  Inleveren doe je met de benzinestand zoals opgehaald, meestal is dit vol-vol. Wanneer u de huurauto met minder brandstof inlevert dan afgesproken, dan worden er, naast de ontbrekende brandstof, extra servicekosten voor het aftanken in rekening gebracht. Voor de eerste tank brandstof wordt meestal een waarborg gevraagd. We raden aan om bij het inleveren van de auto voor de zekerheid te vragen om een uitgerekend en ondertekend contract en ingevulde creditcardslip; men kan dan later niet nog andere kosten in rekening brengen.

  Medebestuurders:

  Alle bestuurders moeten op het huurcontract worden vermeld.

  Kinderzitje:

  Een baby- (voor kinderen t/m 11 maanden; US$ 5 of 6 p/dag plus lokale belasting) of kinderzitje (voor kinderen tot 4 of 5 jaar; US$ 5-7 p/dag plus lokale belasting) is dringend aan te raden. Het dragen van gordels op de achterbank is, net als in Nederland, verplicht. De stoeltjes moeten in Nederland bij boeking worden gereserveerd, maar worden ter plaatse betaald.

  GPS:

  In Mexico is het niet gebruikelijk om een gps-systeem te huren. Wij hadden de gratis app “navmii GPS Mexico” op onze smartphone gedownload. Hiermee heb je gratis en offline een goed GPS systeem.

  Rijbewijs:

  Je moet bij Mexico autohuur tenminste 2 jaar in het bezit van een rijbewijs zijn. Bij bestuurders van 21-25 jaar geldt een minimum van 3 jaar. Dat geldt ook voor eventuele medebestuurders. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht. Verder dien je een geldig paspoort, creditcard en geldig vliegticket voor de terugvlucht mee te nemen bij het ophalen van de auto.

  Personen met een Mexicaans paspoort/rijbewijs of woonachtig in Mexico mogen niet via Sunny Cars een auto in Mexico huren.

  Leeftijd:

  De minimumleeftijd van bestuurder en medebestuurders is 21 jaar, maximum is 75 jaar. Voor bestuurders onder de 25 jaar (van 21-24 jaar) geldt een toeslag van US$ 6 tot 20 per dag per bestuurder plus lokale belasting afhankelijk van de lokale verhuurmaatschappij.

  Huurperiode:

  De maxium huurperiode bij Mexico autohuur is 28 dagen (een dag bestaat uit 24 uur). Daarna dient er een nieuwe reservering gemaakt te worden en bij het wisselen van de vouchers moet er een nieuw contract getekend worden.

  Het is niet toegestaan in omringende landen Guatemala en Belize te rijden. Breng je de auto te laat terug, dan ben je extra uren of dagen huur verschuldigd. Dit tegen het lokale tarief (niet tegen ons speciale contracttarief) en exclusief belastingen. Breng je de auto eerder terug, dan is restitutie niet mogelijk.

  Ophalen / terugbrengen:

  Je kunt de auto ophalen op de luchthaven of bij een stadskantoor tussen openingstijden. Doe dit wel binnen 1 uur na de afgesproken tijd, wil je de reservering gehandhaafd zien. Onverhoopt later terugbrengen van je auto kost je (een deel van) de hele dagprijs tegen lokale tarieven. Aanname of teruggave buiten openingstijden is niet mogelijk.

  Autocategorie:

  Zoals overal ter wereld zijn reserveringen op basis van categorie en niet van merk of type. Genoemde types zijn voorbeelden. Als de gehuurde categorie onverhoopt niet beschikbaar is, wordt een grotere aangeboden tegen dezelfde prijs. Wil je ter plaatse zelf een grotere auto dan betaal je een toeslag op basis van de lokaal geldende tarieven.

  Bagage:

  De ruimte is altijd beperkt. Vaak wordt, als er met meer dan 2 personen wordt gereisd, meer bagage meegenomen dan mogelijk. Zachte reistassen zijn daarom altijd beter dan harde koffers. Zie verder de informatie bij de verschillende soorten auto’s.

  Bij nood:

  De autoverhuurder heeft een 24-uurs noodnummer welke je ter plaatse kunt bellen. Je vindt dit telefoonnummer op de autohuur vouchers.

  Wijzigingen voorbehouden:

  Alle informatie over lokale tarieven, achterlatingkosten, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden op de huurovereenkomst bij het ophalen van de auto.

  Wegennet:

  Met de auto’s is in principe op alle verharde wegen te rijden. Bij het ophalen krijg je informatie over eventuele laatste wijzigingen voor wat betreft de wegconditie. Je gemiddelde snelheid is op de grote doorgaande wegen ca. 80 km /uur; op de kleinere wegen ongeveer 60 km/ uur.

  Route:

  De meeste reizigers die voor een self drive Mexico kiezen, vliegen op Cancun, brengen enkele dagen door op het strand van Playa del Carmen aan de Caribische kust en halen daar de auto op. Om hoge drop off kosten te voorkomen, maak je een ronde over het schiereiland en lever je de auto op Cancun airport weer in.

  Advies:

  Wij raden je aan om na aankomst op je bestemming niet direct de huurauto in te stappen om nog een paar uur naar je overnachtingsplaats te rijden. Het is in onze ogen prettiger en veiliger om eerst even te acclimatiseren en uit te rusten van je vlucht. In Mexico hebben de weggebruikers ander verkeersgedrag dan in Nederland en gelden soms afwijkende verkeersregels.

  Rijden in Guatemala / Belize:

  Met een Mexicaanse huurauto mag je helaas de grens niet over.

  Kijk voor meer informatie op Mexico, hoe werkt het of ga terug naar de pagina Mexico autohuur.

  background-pattern