Naar boven

Indonesia Rinjani Senaru Lombok Hero

Watervallen in vulkaanvallei

bouwsteen

 • Reisschema:
  Senaru
 • Reisduur:
  2 dagen/ 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 85,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  wandeling door vulkaanvallei naar watervallen
✔ Kennismaking met traditionele Sasak dorpsgemeenschap
✔ Wandeling naar de mooiste watervallen van Lombok
✔ Positieve impact: Steun lokale vrouwen

De pittige beklimming van de machtige Rinjani vulkaan is niet voor iedereen weggelegd. Maar een wandeling langs de uitlopers van de vulkaan is goed te doen. Trek langs bamboebossen, traditionele dorpen, groene rijstterrassen en eindig bij denderende watervallen omringd door jungle. Met deze excursie steun je lokale vrouwen. Ze kunnen door het werk als gids een onafhankelijk inkomen verdienen om hun gezin te onderhouden.
Indonesia Lombok Senaru
Decorative torn edge

Dag 1; Aankomst Senaru

Onderweg naar Senaru reis je langs de uitlopers van de Rinjani vulkaan. Langs slingerwegen bereik je het bergdorp in het noorden van Lombok. In de verte zie je de machtige Rinjani vulkaan. Je verblijft in Senaru in een knusse guesthouse gerund door een lokaal gezin. De kamers zijn eenvoudig in lokale stijl en je hebt je eigen sanitair. Op loopafstand vind je veel lokale warung’s, vaak met een mooi uitzicht over de vulkaanvallei.

Decorative torn edge

Dag 2; Senaru wandeling door vulkaanvallei naar watervallen

De volgende ochtend ga je samen met een lokale vrouwelijke gids op pad. Langs boerenpaden loop je door de jungle en voorbij groene rijstterassen. Onderweg kom je alles te weten over wat er groeit en bloeit: vanille, kakao, koffie, kruidnagel, pinda’s en tropisch fruit. Bij een traditioneel Sasak dorp neem je een kijkje bij de mensen thuis. Anders dan in de toeristische Sasak dorpen in het zuiden van Lombok, tref je hier geen doekenverkopers aan en maken ze ook geen dansje voor de show. De gids vertelt over de tradities en ceremonies van de Sasak gemeenschap. Je luncht op een idyllische plek tussen de rijstterrassen. Via een kronkelend pad en vele traptreden bereik je het regenwoud met denderende watervallen. De eerste is makkelijk toegankelijk. Om de tweede waterval te bereiken klauter je over rotsen en steek je een rivier over. Neem je zwemkleding mee om na alle inspanning af te koelen in het water. De lokale bevolking gelooft dat een verfrissend bad achter de watervallen elke ziekte kan genezen.

Decorative torn edge

De sterke vrouwen van Senaru

Met deze excursie steun je lokale vrouwen. Ze kunnen door het werk als gids een onafhankelijk inkomen verdienen om hun gezin te onderhouden. Initiatiefneemster Katni was de eerste vrouwelijke gids die pittige trekkings naar de Rinjani begeleide. Inmiddels heeft ze meer dan 70 vrouwen opgeleid tot gids. Ze verteld:”Ik ben bezorgd om de vele vrouwen die traditioneel alleen voor het huishouden en de kinderen zorgen. Mijn droom is dat ik andere vrouwen kan inspireren om in mijn voetsporen te treden zodat ze ook financieel een steentje kunnen bijdragen in het gezin”. Dit zorgt voor meer onafhankelijkheid en gendergelijkheid. Vrouwen voelen zich empowered.

Decorative torn edge

Dag 2; Vertrek naar de volgende locatie

Na de wandeling haalt de chauffeur je op om je naar de volgende bestemming te brengen. Op de ‘Witte stranden van de Gili’s‘ kun je met je voeten omhoog onder de wuivende palmbomen. Wil je meer van het groene binnenland van Lombok ontdekken, kies dan de pittoreske route langs Sembalun naar Tetebatu en ‘Proef het leven op Lombok‘.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Watervallen in vulkaanvallei

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Lombok Rinjani
Lombok Senaru
Lombok Senaru
Variant
1

Watervallen in vulkaanvallei - comfort

 • Reissom:
  € 115,- p.p. bij 2 personen (2 nachten)
 • Inbegrepen:
  1 nacht in een comfortabel hotel met zwembad, ontbijt, wandeling met lokale gids

Wil je in het knusse bergdorp wat meer comfort dan kunnen wij ook een hotel met zwembad voor je regelen. Hiervan is er maar een, dus de beschikbaarheid is beperkt.

Je verblijft in sfeervolle bungalows. Vanuit het zwembad geniet je van het uitzicht over de vulkaanvallei. In het restaurant proef je de lekkerste curry’s.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Gili islands Lombok Beach
bouwsteen

Witte stranden van de Gili’s

 • Gili
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 115,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
fietsen langs de rinjani bij tetebatu
bouwsteen

Proef het leven op Lombok

 • Tetebatu, Lombok
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 93,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Indonesie Senggigi beach
bouwsteen

Geland op het strand

 • Senggigi, Lombok
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 139,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern