Naar boven

Excursies IJsland

Bijzondere excursies in IJsland

Saudarkrokur IJsland

Excursies in de omgeving van Reykjavik

Bij Riksja Travel brengen we onze reizigers dichterbij hun bestemming. Met onze IJsland-excursies leer je het land nog beter kennen én heb je bijzondere ontmoetingen die je bij blijven. Ga bijvoorbeeld een ijsgrot in, in één van de vele gletsjers die IJsland kent of verken het platteland op de rug van een IJslandse pony. Maar er is nog veel meer mogelijk. We geven je een overzicht van de excursies in IJsland, die je gemakkelijk combineert met onze IJsland-bouwstenen.

Walvisspotten vanuit Reykjavik

Wanneer je niet zoveel tijd hebt om een rondje IJsland ‘te doen’, maar toch graag walvissen wil spotten, dan regelen we dat voor je vanuit Reykjavik. Het is handig om twee nachten in te plannen, aan het begin of aan het einde van je reis. Met een authentieke houten jonk of op een RIB-boot ga je het water op. De beste tijd om ze te spotten? Tussen mei en oktober. Moeder walvis voert haar jonkies de vis, die overal in de baaien volop te vinden is. Boek deze excursie bij je Reykjavik-bouwsteen.

Het beroemde Noorderlicht

In de zomermaanden laat het beroemde noorderlicht zich doorgaans niet zien. Een leuk alternatief is het Aurora Nordic Lights Center in Reykjavík. Dit museum is compleet gewijd aan het bijzondere natuurverschijnsel en ook in de winter interessant. Kijkend naar een groot scherm met een doorsnede van zeven meter zie je de flarden groen, blauw en paars van het noorderlicht alsof je er zelf live bij bent. Boek deze excursie bij je Reykjavik-bouwsteen.

background-pattern