Naar boven

Handige apps voor op reis in Canada

blog

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Is het geen iPhone, dan heb je vast wel een Android-toestel. Heel leuk en handig. En zeker voor Canada kunnen we een aantal Canada apps aanraden die tijdens je rondreis goed van pas kunnen komen….

Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 5 april
Geschreven door
Lenneke van de Mast

Reisdocumenten opslaan

Geen zin om een hele papierwinkel aan documenten uit te printen en mee te nemen op reis? Dat hoeft ook helemaal niet meer. Je kunt je reisbescheiden namelijk ook handig digitaal opslaan op je telefoon. Zo kunnen iPhone gebruikers de iBooks app gebruiken. PDF viewer is een goed alternatief voor Android-toestellen. Tijdens de reis heb je zo overal toegang tot je PDF’s zonder dat je daarvoor een internetverbinding nodig hebt.

Valuta omrekenen

De Canadese Dollar wisselt nogal eens van koers en is niet heel makkelijk om te rekenen. Als richtlijn gebruik ik doorgaans ’10 CAD = EUR 6,50‘. Wil je liever de exacte kosten weten, dan is het handig een app te downloaden waarmee je de valuta kunt berekenen volgens de laatste koers. Deze gratis valuta app voor Android is ook offline te gebruiken.

Navigatie

Kom je er met de uitgebreide routebeschrijving en een wegenkaart niet uit? Dan is het wellicht handig om van tevoren de Google Maps app offline beschikbaar te maken, zodat je deze ook zonder internetverbinding kunt gebruiken. Je kunt per provincie, stad of regio een app downloaden die aan de hand van zendmasten -dus ook zonder internetverbinding- je locatie op de digitale kaart bepaalt. Zelf heb ik ook een aantal keer gereisd met de app Herewego. Deze is ook offline te gebruiken en ik vind deze erg prettig werken. Een andere app die goed te gebruiken is heet Maps.me

Tips ter plaatse

Tijdens onze eigen reizen vinden we het altijd prettig om wat tips van TripAdvisor na te lezen over de leukste barretjes, lekkerste restaurants of mooie bezienswaardigheden. De site heeft een gratis app ontwikkeld die ook offline werkt. Het mooie aan deze website en app vinden we dat deze bestaat uit tips en reacties van reizigers wereldwijd.

Verder nog handig

Download de app van de luchtvaartmaatschappij
De douane Ok app zodat je weet wat en hoeveel je mag meenemen uit Canada
360 Panorama waarmee je de mooie uitzichten kunt vastleggen

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern