Naar boven

Camper of toch een huurauto?

blog

Een selfdrive door Canada staat sowieso garant voor veel avontuur. Je hebt alle vrijheid, kunt stoppen zo vaak als je wilt en eerlijk gezegd: rijden door de fantastische landschappen van Canada is ook wel een ultieme ervaring. Maar dan komt de vraag: wordt het een camper of toch een huurauto? We zetten de voor- en nadelen op een rij en wie weet rijd jij binnekort met een huurauto of camper door Canada.
Decorative torn edge
Geschreven op
maandag 6 januari
Geschreven door
Lenneke van de Mast

Met de camper?

Veel reiziger denken bij een Canada-reis gelijk aan een camper. De ultieme vrijheid. Toch? Je hebt je overnachtingsplek al, je camper wordt een beetje je eigen ‘huis’ en je kunt stoppen waar je wilt. En dat is zeker waar, maar wij ervaren zo’n camper ook als vrij onhandig. Nog even de stad in? Je camper moet ook mee. Door de drukke stad rijd je dan met zo’n groot ding en zoek dan ook nog eens een parkeerplaats uit. Slapen op camperplekken in de nationale parken van Canada is zeker fantastisch, maar die fantastische plekken zijn vaak al 11 maanden van te voren volgeboekt. Dus dat houdt in: je slaapt buiten de parken en elke keer rijd je met je ‘hele hebben en houden’ van je camper naar de parken. In Canada mag je een camper wel gewoon besturen met je B rijbewijs en ook een internationaal rijbewijs is niet verplicht.

Camper Canada
Huurauto Canada

Met de huurauto?

Met een huurauto heb je ook de ultieme vrijheid en kun je ook staan en gaan waar je wilt. Stoppen bij dat ene uitzichtpunt? Hup gewoon de auto even aan de kant van de weg. Dat gaat toch wat makkelijker dan met een camper. En spontaan nog even de stad in voor wat boodschappen of een hapje eten? Met een huurauto maneuvreer je je toch wat makkelijker door de stad. En niet onbelangrijk: geen gedoe met watertanks, het legen van het toilet en je hebt wel fijne slaapplekken. Zo heb je in Canada namelijk veel karakteristieke blokhutten en ranches in de sfeer van het land én vergeet ook niet: je hebt ruimte, dat is stiekem ook best fijn ten opzichte van een camper. Bekijk hier de voorwaarden van de autohuur in Canada.

Niet onbelangrijk: kosten?

Nou, eigenlijk kom je ongeveer gelijk uit. Met een camper betaal je meer voor de huur, je verbruikt meer benzine, je betaalt voor de campingplekken en je betaalt huur voor allerlei benodigdheden zoals beddengoed, servies, pannen etc. Oké, hotels zijn duurder dan een campingplek, maar een auto huren is goedkoper dan een camper. Dus als je dit alles bij elkaar optelt, kom je ongeveer gelijk uit. Wil je meer informatie over de kosten van autohuur in Canada, bekijk dan onze autohuur pagina.
Wil je meer lezen over het vervoer in Canada bekijk dan onze pagina over de vervoersmogelijkheden.
Wij zelf zijn een beetje bevoordeeld door onze eigen reiservaringen en bieden daarom onze Canada-reizen enkel aan met huurauto. Dezelfde vrijheid en prijs, maar toch iets meer gemak en comfort. Oh, en wil je toch een keer het kampeergevoel met ons ervaren? Dat kan, kijk hier: kamperen in Canada of bekijk al onze Canada-reizen en stel je eigen reis samen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern