Menu background

Naar boven

Vervoer in Canada

Autohuurvoorwaarden

Autohuurvoorwaarden

Rijbewijs en leeftijd voor Canada autohuur

De minimale leeftijd om via ons een auto te huren is 21 jaar. Voor jonge bestuurders, tot 25 jaar, is er een toeslag van toepassing van CAD$25,- excl. tax per dag. Er is geen maximum leeftijd van toepassing. Alle bestuurders dienen minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Medebestuurders

Extra bestuurders kunnen ter plaatse worden toegevoegd aan het huurcontract. Alle bestuurders moeten aanwezig zijn bij het ophalen van de auto en op het huurcontract worden vermeld.

Legitimatie

Bij het overhandigen van de autosleutels door de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, (Nederlands) rijbewijs en credit card (zie betaling en borg). Mocht je ook in het bezit zijn van een Amerikaans of Canadees paspoort dan kun je hiermee geen auto huren, dit is niet toegestaan in verband met de belasting.

Pick up / drop off kosten one way

Bij veel autoverhuurbedrijven betaal je een zogenoemde pick up of drop off fee voor one way gebruik. Dit houdt in dat je extra moet betalen indien je je huurauto inlevert in een andere plaats dan waar je hem gehuurd hebt. Bij ons betaal je daar soms voor, dit is afhankelijk van je route. De kosten afhankelijk van de plaats. Een one way rental is alleen mogelijk tussen de provincies.

Ophalen van de huurauto

Het ophalen van de huurauto is alleen mogelijk tijdens de openingsuren van de vestigingen. Het is niet mogelijk de auto af te laten leveren bij het hotel. Bij het ophalen van de auto raden wij aan te controleren of de brandstoftank vol aangeleverd is en de auto te controleren op schades die niet op het contract staan vermeld. Alle extra’s, lokale belastingen, one way charge, toeslagen jonge en extra chauffeurs, buiten kantooruren toeslag, kinderzitjes etc. dienen allen ter plaatse te worden voldaan. Bij het ophalen van de auto moeten alle bestuurders een geldig rijbewijs en paspoort kunnen overleggen.

Kinderzitje

Indien je met kleine kinderen reist dan raden we je zeker aan om een baby- of kinderzitje te huren. Voor een stoeltje voor kinderen van 0-5 jaar betaal je CAD$7,- excl. tax per dag. Geef dit duidelijk aan in je reisaanvraag zodat we deze tijdig voor je kunnen reserveren. Per zitje die je ter plaatse een borg te betalen van CAD$50.-. Kinderen in de leeftijdscategorie 3-5 jaar moeten een autogordel dragen of op een kinderstoeltje zitten.

Huurperiode

De minimum huurperiode is 24 uur. Het is niet toegestaan om met de huurauto in omringende landen als Amerika te rijden in verband met de verzekering (enige uitzondering hierop vormt Hyder in Alaska, net over de grens bij Stewart).

Betaling en borg

Indien wij een huurauto voor je regelen, dan is deze inclusief in de prijs die je terugvindt in het reisvoorstel op maat dat we je per e-mail toesturen. Als je de totale reissom aan ons overmaakt, dan is de huurauto dus betaald. Je hoeft niet direct een borg te betalen. Wel wordt er, als zijnde borg, een blanco afdruk (slip) van de creditcard van de hoofdbestuurder gemaakt door de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf als je je auto oppikt bij aankomst op de luchthaven of in het centrum van Vancouver.

Eigen risico en annulering

Het eigen risico bedraagt CA$300,- voor mensen die ouder zijn dan 25 jaar oud. Het eigen risico bedraagt CA$500,- voor mensen die tussen de 21 en 25 jaar oud zijn. Deze verzekering vervalt in geval van nalatigheid. In geval van schade, diefstal of inbraak aan de huurauto word je tot de hoogte van het eigen risico aansprakelijk gehouden.

Brandstof vol/leeg

De auto wordt met een volle tank afgeleverd. Bij het ophalen van de auto betaal je voor deze brandstof. De verhuurder kan een hogere literprijs hanteren dan de lokale literprijs. De auto mag met een lege tank ingeleverd worden. Voor ongebruikte brandstof wordt geen restitutie gegeven. Bij autohuur van 3 dagen of minder zal de creditcard belast worden voor de waarde van de benzine opgereden uit de tank.

Vervanging

Indien nodig zal er voor een vervangende auto worden gezorgd. Dit kan een ander model zijn dan het gehuurde.

Onderhoud

Alle auto’s worden regelmatig gecheckt en waar nodig gerepareerd.

Maximum snelheid

In Canada wordt, net als in Nederland, rechts gereden. De maximum snelheid op de snelweg is 100 km, op de binnenwegen 80 km en binnen de bebouwde kom 50 km. Pas altijd goed op je snelheid, niet alleen vanwege de verkeersregels, maar er wil nog wel eens een geit of ander dier plotseling de weg oversteken.

Inleveren van de huurauto

Op de huurovereenkomst staat aangegeven op welk tijdstip en plaats de auto aan het einde van de huurperiode weer ingeleverd moet worden. Je dient de auto altijd onbeschadigd en schoon in te leveren. Let erop dat je de auto bij dezelfde verhuurmaatschappij inlevert als waar je deze hebt opgehaald.

Bij nood

De autoverhuurder heeft een 24-uurs noodnummer wat je ter plaatse kunt bellen. Je vindt dit telefoonnummer op de huurovereenkomst die je ontvangt wanneer je de sleutels in ontvangst neemt. Indien er tijdens de autohuur een ongeluk plaatsvindt, ben je verplicht een politierapport te laten opmaken. Ook dien je de verhuurder op de hoogte te stellen. Als je geen politierapport hebt laten opmaken, word je zelf aansprakelijk gesteld voor de schade.

Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over tarieven, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden op de huurovereenkomst ontvang je bij het ophalen van de auto.

background-pattern