Naar boven

Baai baai eiland, hallo Paraty

bouwsteen

 • Reisschema:
  Rio - Ilha Grande - Paraty - Sao Paulo
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 499,- p.p. bij 2 personen
✓ Tropisch groen eiland en koloniaal havenstadje

✓ Ontspanning in de omgeving van Rio de Janeiro

✓ Wandelen, zwemmen, snorkelen, cultuur snuiven en lekker eten
cultuurreizen Brazilië - Ilha Grande
Decorative torn edge

Dag 1 – Rio de Janeiro – Abraão (Ilha Grande)

Vanuit Rio de Janeiro ga je met een transfer naar Angra dos Reis (reistijd 3 à 4 uur). Je wordt afgezet voor de haven waar de kleine ferryboot vertrekt en je koopt er zelf even een kaartje voor de overtocht (ca. € 7-). In Rio kun je overal pinnen maar op Ilha Grande is geen manier meer om aan geld te komen, houd daar rekening mee. De overtocht verloopt rustig, je kunt binnen zitten, of buiten in de schaduw.

Bij aankomst op het eiland staan bij de ferryterminal Brazilianen met hun kruiwagen klaar om tegen een kleine vergoeding je bagage naar het hotel te vervoeren, een originele transfer en zo hoef je niet te zoeken in de zandstraatjes.

Decorative torn edge

Er zijn geen wegen op Ilha Grande. In het hoofddorp Abraão zijn twee straten met kinderkoppen, de rest is zandpad. Het kerkje ligt aan een plein met restaurants en winkeltjes. ’s Avonds staan kraampjes op straat waar caipirinha en fruitsappen vers gemaakt worden. Op het plein verzamelen zich standaard mannen voor een potje schaak.

Achter het plein liggen de zandweggetjes met huizen van de lokale bevolking en pousada’s voor de gasten. De kleine pousada heeft een grote tuin waarin kolibries en vlinders rondvliegen. De kamers zijn eenvoudig maar netjes en hebben airconditioning. Verwacht ondanks de hoge bouwsteenprijs geen luxe; Ilha Grande trekt veel reizigers en het aanbod van hotels is schaars. De rest van de middag ben je vrij. Geniet van de relaxte eilandsfeer hier met een caipirinha, zwoele samba-muziek, restaurants met verse vis en verstilde straatjes.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ilha Grande, verblijf

Na een uitgebreid ontbijt buffet heb je vandaag de mogelijkheid om het eiland te gaan verkennen. Om 10:30 uur vertrekken vanuit de haven boten naar de verschillende stranden, je hebt het voor het uitkiezen. Een aanrader is de boot van 10:30 uur naar Lopez Mendez, volgens ons het mooiste strand van het eiland. Ga er lekker langs het strand wandelen, zwemmen en start dan om ca. 14:30 uur met de wandeling terug naar Abraão, dwars over het eiland. Let op: een goede conditie is vereist, het is behoorlijk klimmen af en toe. Ben je om 14:30 uur van gedachten veranderd, dan kun je gemakkelijk alsnog met een van de boten terug naar Abraão. Informeer dan wel van tevoren hoe laat de boot terug gaat. ’s Avonds streken wij neer op het terras van restaurant ‘O Pescador’ aan het water. Lekkere vis en gezellig ingericht met gekleurde lichtjes.

Decorative torn edge

Dag 3 – Ilha Grande – Paraty

Vanochtend vertrekt de ferry om 10:00 uur naar het vasteland, rond het middaguur ben je er. Vervolgens slinger je in twee uur met je huurauto naar Paraty, baaitjes en stranden aan de ene kant en tropische begroeiing aan de andere. Je parkeert de auto en overnacht in een pousada net buiten het historische centrum, een gezellige wijk met souvenirwinkels, restaurants, ijssalons, kunstgaleries en pousada’s. Wij namen na aankomst een verfrissende duik in het zwembad.

In de 17e eeuw was Paraty een welvarende doorvoerhaven van goud en andere mijnopbrengsten. Toen in de 18e eeuw de weg van Ouro Preto naar Rio de Janeiro af was, liep Paraty leeg. Lange tijd woonden er nauwelijks mensen en het oude centrum werd nooit gerenoveerd. Nu is het centrum een historisch monument met koloniale kerken, pleinen, kunstgaleries en bars/restaurantjes.

Decorative torn edge

Dag 4 – Paraty, vrij verblijf

Je hebt vandaag vrij en kunt in Paraty de koloniale kerken, musea en galeries bekijken. Ook de omgeving van het havenstadje biedt veel mogelijkheden; volgt te voet of te paard de Goudroute waar vroeger de slaven het goud van de mijnen naar de haven brachten of vaar per kajak langs de kust met mangroves en zandstrandjes.

Kun je geen genoeg krijgen van het varen langs eilanden en stranden, geef dit dan door aan je bestemmingsexpert. We reserveren graag een plekje voor je op een traditionele tweemast-boot. Na het ontbijt word je op gehaald en ga je samen met andere reizigers vier stranden langs. Er kan tijdens de stops gesnorkeld, gezwommen of gewoon gerelaxt worden. De lunch aan boord is inbegrepen, uiteraard met verse vis. Rond 15:00 uur kom je weer terug in de haven Paraty.

Decorative torn edge

Dag 5 – Paraty – Rio de Janeiro

Vanmorgen begin je aan de terugreis. Met de huurauto rijd je in ongeveer vier uur naar Rio. Je levert je huurauto in op de luchthaven en checkt in voor je vlucht naar huis of neemt een taxi naar je hotel in Rio de Janeiro. Reis je liever met transfers in plaats van met een eigen huurauto? Dat kan, vraag ons naar de mogelijkheden.

In plaats van terug naar Rio te reizen kan je ook in zo’n zes uur doorreizen naar São Paulo. Dit kan met je eigen huurauto of je kunt de auto inleveren en met de bus verder reizen. Hoewel je door een grote stad rijdt is het toch nauwelijks voor te stellen dat dit één van de grootste steden ter wereld is, sommigen schrikt dit wat af. Wil je juist wel de metropool São Paulo ontdekken met haar culturele programma, goede restaurants en musea, geef dit dan bij ons aan.

Beste reisperiode: van mei tot oktober valt in deze regio de minste regen. Waarbij de maanden juli en augustus het droogst zijn. De temperaturen zijn dan wel het laagst, maar nog steeds een aangename 18-27 graden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Baai baai eiland, hallo Paraty

Deze bouwsteen is goed te combineren met

natuurreizen Iguazu watervallen Brazilië
bouwsteen

Even slikken bij de Duivelskeel

 • Foz do Iguazu
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 330,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
natuurreizen brazilie paarden
bouwsteen

Pantanal: ranches en riviersnorkelen

 • Campo Grande – Bonito – Pantanal Zuid
 • 7 dagen / 6 nachten
 • € 730,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Amazone Brazilië reizen
bouwsteen

Kano’s en kaaimannen in de Amazone

 • Amazone
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 670,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern