Naar boven

Bouwmeesters van Brasilia

bouwsteen

 • Reisschema:
  Brasilia
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Activiteit:
  stadstour
 • Reissom:
  € 160,- p.p. bij 2 personen
✔ Brasilia is de futuristische hoofdstad van Brazilië

✔ Een bouwsteen voor architectuur liefhebbers

✔ In het hart van het land en door Unesco als World Heritage Site uitgeroepen

✔ Je kunt meteen doorvliegen of uitstappen voor een stopover

brasilia architectuur
Decorative torn edge

Halve dag – stopover Brasília

Brasilia is een kruispunt van vliegverbindingen en de kans is groot dat je er een keer een tussenlanding maakt. Waarom dan niet uitstappen en een dagje deze bijzondere stad in? Wanneer je ’s morgens aankomt in Brasília kun je in een halve dag de stad bezichtigen en ’s avonds weer doorvliegen. Wanneer je met een airpass naar Brasília vliegt én binnen acht uur doorvliegt naar een volgende bestemming, betaal je dan maar voor 1 vluchtcoupon en heb je toch de hoofdstad van Brazilië gezien. Doe je dit, dan geef je bij aankomst in Brasília je bagage op de luchthaven in bewaring en meld je je in de aankomsthal bij de toerbalie. Vervolgens ga je in een minibusje met Engelstalige gids naar de stad. De stadsindeling (in de vorm van een vliegtuig) en de harmonieuze bouwstijl maken van Brasília een unieke stad. Je ziet de regeringsgebouwen en de militaire basis en gaat omhoog in de TV toren, waarvandaan je uitzicht hebt over de stad. Aan het eind van de toer word je afgezet bij de luchthaven.

Decorative torn edge

Een nachtje Brasília

Je kunt natuurlijk ook een overnachting maken in Brasília. Je dag ziet eruit zoals hierboven, maar je wordt na de toer niet bij de luchthaven afgezet maar bij je accommodatie in het hart van de stad, vlakbij het stadspark en op loopafstand van de leukste plekjes.

Zo heb je de kans om deze trendy stad ’s avonds te zien. Er is van alles te doen op cultureel gebied in de theaters, concertgebouwen en bars. In de buurt van het Palacio Alvorada liggen een aantal churrascaria restaurants. Hier wordt een traditionele Braziliaanse barbecue geserveerd. De churrascario ‘Do Lago’ bijvoorbeeld serveert gerechten afkomstig uit de Amazone, wel pittig!

Na je ontbijt check je uit en ga je op eigen gelegenheid per taxi naar de luchthaven. Wanneer je vlucht pas in de avond vertrekt kun je vandaag nog wel wat doen.

Decorative torn edge

Excursie in de omgeving

Dicht bij de stad ligt het prettige, koloniale stadje Planaltina waar je de rurale sfeer kunt opsnuiven. Het Parque Nacional de Brasília op slechts 15 minuten van de stad. Je treft er een zwembad en wandelpaden door de bossen. Per taxi (wel even een prijs afspreken) is dit goed te doen. Verder weg, op 200 km van Brasília, ligt het nationale park Chapada dos Veadeiros. Dit is een oase van rust met talloze watervallen en natuurlijke vennen, overschaduwd door palmbomen. Er is een gevarieerd dierenleven met capibara’s, herten, wolven, toekans etc. Vanuit je hotel kun je er een excursie met gids heen boeken. Je moet het een dag tevoren opgeven, dus dan wel een nachtje Brasília bijboeken, maar het park is absoluut de moeite waard.

Vanaf Brasilia kun je doorreizen naar de regenwouden van de Amazone. Ook vlieg je makkelijk naar de Pantanal waar je een selfdrive kunt maken door de Zuid-Pantanal.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Bouwmeesters van Brasilia

Deze bouwsteen is goed te combineren met

natuurreizen brazilie paarden
bouwsteen

Pantanal: ranches en riviersnorkelen

 • Campo Grande – Bonito – Pantanal Zuid
 • 7 dagen / 6 nachten
 • € 730,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Amazone Brazilië reizen
bouwsteen

Kano’s en kaaimannen in de Amazone

 • Amazone
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 670,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
natuurreizen Iguazu watervallen Brazilië
bouwsteen

Even slikken bij de Duivelskeel

 • Foz do Iguazu
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 330,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern