Grensoverschrijdend

Kom je uit België? Fantastisch!

We zijn weliswaar in Nederland gevestigd, maar als reisorganisatie zeggen grenzen ons natuurlijk niets. Al zo lang als we bestaan, helpen we niet alleen Nederlandse, maar ook Vlaamse reizigers hun ideale reis te verwezenlijken. We hebben daar sinds 2000 dan ook veel ervaring in opgedaan. Zodoende weten we ook dat reisdromen universeel zijn, maar dat praktische zaken er soms net anders aan toe kunnen gaan in België dan in Nederland. We helpen je als Vlaamse reiziger graag verder op weg, niet alleen letterlijk tijdens je reis, maar ook in de wirwar van de voorbereidingen.
Benieuwd? Bekijk onze bestemmingen.

Kom ik tussen de Nederlanders te zitten? 

Ook al spreken we niet altijd exact hetzelfde taaltje, we luisteren wel zeker naar je specifieke behoeften en wensen. We organiseren geen groepsreizen, dus je hoeft niet bang te zijn tussen een hoop ‘schreeuwerige Nederlanders’ terecht te komen (noch tussen de rustige ;-). Al onze reizen zijn individueel, dus je reist als koppel, als gezin of met vrienden. Je hoeft dus alleen je eigen reisgezelschap uit te kunnen staan.

Je reisgeld veilig zonder extra kosten

Als Vlaamse reiziger ben je bij het boeken van een reis met Riksja volledig beschermd middels een garantieregeling. Riksja is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen), die ook in België van toepassing is. De ANVR hanteert eerlijke en duidelijke voorwaarden en staat voor kwaliteit en zekerheid. Riksja is tevens aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). De SGR staat garant voor je vooruitbetaalde reisgeld en zorgt er bijvoorbeeld voor dat je verblijf of terugreis wordt betaald in geval van faillissement of financiële problemen van de reisorganisatie. De SGR en Het Nederlandse Calamiteitenfonds zijn tevens van toepassing op Vlaamse reizigers.

Verzekeringen

Vergeet je verzekeringen niet, deze zijn minstens zo belangrijk als de reis zelf. Een annulatieverzekering sluit je af om te voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan als de reis door onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan. Wij kunnen een kortlopende annulatieverzekering voor je afsluiten.

Een reisverzekering is sterk aan te raden als je op reis gaat. Je bent dan tijdens je reis ook verzekerd van directe medische hulpverlening van de alarmcentrale. We kunnen een kortlopende reisverzekering voor je regelen. Via het ziekenfonds heb je waarschijnlijk een dekking voor de basiskosten van de medische verzorging. De voorwaarden van terugbetalingen zijn verschillend per ziekenfonds, dus kijk dit goed na. Je kunt je eveneens extra verzekeren voor kosten die niet gedekt zijn.

Over zowel  de annulatie- als reisverzekering kunnen wij je adviseren. Een doorlopende reis- of annulatieverzekering kunnen wij vanuit Nederland niet voor je regelen, hiervoor is het nodig dat je een woonadres hebt in Nederland. Vanzelfsprekend zijn er in België voldoende organisaties waarbij je doorlopende verzekeringen kunt afsluiten. Wij hebben goede ervaringen met Touring.

  • Tip: In sommige gevallen ben je (deels) verzekerd tijdens je reis als je de reis betaalt met je creditcard. Het is bij ons helaas nog niet mogelijk om je reis per creditcard te betalen, maar vaak ben je ook verzekerd op het moment dat je de reis betaalt (middels bankoverschrijving) met de rekening waar de creditcard aan is verbonden. We raden je aan dit te checken bij je bank. Controleer goed of alle kosten van je reis gedekt worden door de verzekering.

Visum en vaccinaties

Voor bepaalde bestemmingen heb je een visum nodig. Onze reisspecialisten kunnen je prima informeren over wat hiervoor nodig is. Ook op www.diplomatie.be vind je volop informatie.
Vaccinaties kunnen via de huisarts. Deze kan echter sommige vaccins, zoals gele koorts, niet geven. Je kunt je vaccinaties ook halen bij een erkend centrum voor reisgeneeskunde. Kijk hier voor een volledige lijst.

Reisdocumenten

Voor de meeste reizen buiten Europa moet je een internationaal paspoort hebben, die je aan kunt vragen bij je gemeente of stad. Let op: dit is niet hetzelfde als een identiteitskaart.  Meer informatie over reisdocumenten vind je eveneens op www.diplomatie.be.

Betalen

Je kunt je reis betalen via een overschrijving. Gebruik hiervoor de BIC/Swiftcode: TRIONL2U en IBANnr: NL07TRIO0197683002.
Helaas is het nog niet mogelijk om om met creditcard of Bankcontact/Mister Cash te betalen.

Vluchten

Als je in België woont, vlieg je misschien liever van de luchthaven in Zaventem (Brussels Airport) dan vanaf Schiphol Airport Amsterdam. Wij helpen je bij het vinden van een vlucht die goed aansluit op je reis. Vanaf Brussel vertrekken verschillende luchtvaartmaatschappijen, we kunnen ze makkelijk voor je met elkaar vergelijken voor de beste optie.

Parkeren bij de luchthavens Schiphol, Brussel en Düsseldorf

Als je toch niet vanuit Brussel vliegt, dan is de kans groot dat je vanuit Amsterdam of Düsseldorf vertrekt. Misschien brengt je familie je weg of heeft een vriend(in) tijd en zin om je uit te zwaaien. Je kunt natuurlijk ook zelf naar de luchthaven rijden en daar voordelig je auto parkeren. Bij terugkomst leg je je backpack of koffer in je eigen vertrouwde auto en rijd je naar huis: een rustige afsluiting van je reis. Voor Schiphol hebben we goede ervaringen met Park and Fly: een bewaakt parkeerterrein direct aan de A4 waar een gratis shuttlebus je zo naar de luchthaven brengt voor een heel gunstige prijs. Een vergelijkbare parkeerservice bestaat bij Brussel Zaventem Airport. Quick Parking is een bewaakte parking op vijf minuten rijden van de luchthaven met gratis shuttlebus en voordelige tarieven. Ook in Düsseldorf hebben wij een parkeerservice waar we graag mee werken: Parken und Fliegen. Ook een fijne optie is Park, Sleep & Fly, zeker als je ’s nachts of ’s ochtends vroeg vertrekt. Daarmee wordt een hotelkamer geregeld en kun je zonder stress vertrekken.

Contact

Riksja Travel
Pompoenweg 9
2321 DK Leiden, Nederland
0031 71 579 01 01

Onze bestemmingen
Weet jij waar je naartoe wilt op reis? Wij bieden individuele verre reizen aan over de hele wereld. Iedere bestemming heeft zijn eigen website, elk met een reisspecialist die zelf in het land is geweest en jou kan helpen je ideale individuele reis samen te stellen. Bekijk onze bestemmingen.
Wil je reizen met kinderen? Neem dan eens een kijkje op RiksjaKids.nl.