Naar boven

Gevaarlijke dieren Australië - dingo

Dit zijn de 9 meest gevaarlijke dieren van Australië

blog

Australië is een droomland voor velen. Én terecht. Je hebt er de mooiste stranden, bijzonderste duikspots en adembenemende natuur. Maar wist je dat Australië ook de meest gevaarlijke en dodelijke dieren heeft? Als je een echte daredevil bent maakt je dat natuurlijk helemaal niet uit, maar krijg je al knikkende knieën als je alleen al aan spinnen denkt? Let dan even goed op! Dit zijn namelijk 9 van de meest gevaarlijke dieren die je tegen kan komen tijdens een rondreis door Australië!
Decorative torn edge

#1 Bijen

Denk je dat de haai het gevaarlijkste dier is van Australië? Dan heb je het mis! Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat bijen de meeste ziekenhuisopnamen veroorzaken. Dit komt waarschijnlijk omdat we de bij minder serieus nemen dan zijn concurrenten hieronder. Dus ben je in Australië en allergisch voor insecten, neem dan voldoende voorzorgsmaatregelen.

De gevaarlijkste dieren van Australië - Bij

#2 Blauwgeringde octopus

Ze zien er zo mooi uit die blauwgeringde octopussen en qua formaat hoef je er ook niet van onder de indruk te zijn. Dus hoe gevaarlijk is deze octopus nou eigenlijk? Een beet van het dier bevat genoeg gif om 26 mensen te doden, zéér gevaarlijk dus. Niet slim om de octopus in je hand te houden zoals deze toerist dat deed. Mocht je ze tegenkomen tijdens je reis dan weet je dat je er ver van weg moet blijven!

Blauwring octopus in Australië

#3 Spinnen

Krijg je al kriebels als je alleen al aan spinnen denkt? Dan is het zeker het overwegen waard om tijdens je reis de wc-bril, deurklink van de auto en accommodaties extra te controleren. Spinnen houden namelijk van donkere en vochtige plekken. De gevaarlijkste spin van Australië is de Redback spider. Het beestje is niet groter dan drie centimeter en heeft veel gif in zich. Je herkent ze aan de rode streep of ruit op hun rug. Maar geen zorgen: de kans is heel klein dat je wordt gebeten door deze spin.

Gevaarlijke dieren Australië - roodrugspin

#4 Slangen

Slangen. Je hebt ze er in verschillende soorten en maten. De een is wel gevaarlijk en de ander niet. Toch raden we je aan, als je een slang tegenkomt, er met een grote boog om heen te lopen. Vooral de Inlandse Taipan is geen lieverdje. Deze slang wordt gezien als de meeste giftige van het land en geeft met een beet zoveel gif af dat het zo’n honderd mensen kan doden.

Taipan slang in Australië

#5 Dingo

Is het een wolf? Is het een hond? Nee, het is een dingo! De Australische vierpoter leeft in grote populatie. Ze zien er misschien schattig uit maar zodra je hun tanden ziet ben je gelijk om. Doordat de dingo in het verleden door de mens is gevoederd, kunnen ze erg gretig zijn in de buurt van voedsel. Voeder de beesten dus niet. Dus ook de dingo hoort thuis in het rijtje met de meest gevaarlijke dieren van Australië.

Australische gevaarlijke dieren - Dingo

#6 Zoutwaterkrokodil

Dacht je dan veilig te zijn in het water van Australië? Dan heb je het mis. Salty, de liefkozende naam voor dit grote reptiel, is de grootste in zijn soort. Het zwemt graag in de warme wateren rondom de kusten van Australië en kom je liever niet tegen. Let goed op waarschuwingsborden en ga niet ergens zomaar zwemmen, deze zoetwaterkrokodil is met stipt een van de meest gevaarlijke dieren in Australië.

Zoutwaterkrokodil

#7 De witte haai

Wie Jaws heeft gezien, heeft waarschijnlijk een fobie voor haaien. Maar toch worden deze fascinerende beesten vaak onterecht als gevaarlijke beesten gekenmerkt. Toch is er een haai die je liever niet wilt tegenkomen: de witte haai. Zes meter lang en scherpe tanden maakt de witte haai een gevreesd dier. Ook al komt het wel eens voor dat de witte haai een mens aanvalt, ze zijn niet gek op mensenvlees. De haai ziet de mens, zeker op een surfbord, vaak aan voor hun prooi: de zeehond. Houd de vlaggen op de stranden goed in de gaten en er is niks aan de hand!

Witte haai gevaarlijk dier Australië

#8 Kwallen

Mini is de Irukandji kwal, met het blote oog net waar te nemen en in het water haast niet te zien. De kwal leeft in de tropische wateren bij de noordkust van Australië. Tegenkomen doe je liever niet. Wetenschappers bestempelen het gif van deze kwal als het gevaarlijkste op aarde. Het gif is namelijk zo sterk dat het direct een hersenbloeding of hartstilstand kan veroorzaken. Luister goed naar de gids op de boot en dwaal niet van de groep af.

Gevaarlijkste dieren Australië - Irukandji kwal

#9 Steenvis

Deze vis is moeilijk onder water te spotten omdat hij zichzelf zo goed kan camoufleren als, je raadt het niet, een steen. Door zijn giftige stekels op de rug en de camouflage is het geen pretje om per ongeluk op de vis te gaan staan. Waterschoenen mee is daarom altijd een goed idee!

Gevaarlijke dieren Australië - Steenvis

Laat het je vooral niet weerhouden om naar Australië te gaan want Australië is een prachtig land en heeft nog zoveel meer te bieden. Dit zijn namelijk de 5 redenen waarom je naar Australië moet gaan. En wist je trouwens dat Australië ook heel schattige dieren heeft?

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern