Naar boven

Whitehaven beach, Whitsundays

Deze eilanden in Australië moet je gezien hebben!

blog

Geschreven op
donderdag 28 november
Geschreven door
Fronie Bouma

Ook al is Australië eigenlijk één groot eiland, er zijn nog veel meer kleinere eilanden die bij Australië horen die je zeker niet mag overslaan tijdens een reis door dit veelzijdige land. Keuzestress? Wij vertellen je wat onze favoriete eilanden in Australië zijn!

Magnetic IslandAustralië-rondreis-met bouwstenen

Magnetic Island dankt zijn naam aan het feit dat het eiland een magnetische werking zou hebben gehad op het kompas van Kapitein Cook. Of dat klopt weten we niet, maar dat het een magisch effect heeft is niet te ontkennen. Wij dromen nog regelmatig weg van de mooie stranden en natuur. Vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan George Bay om kangoeroes te voeren of bezoek de Horseshoe Bay, waar je na een paardrij rit samen met je paard de zee in gaat om af te koelen.

Whitsundays IslandsEiland australië whitsundays

Oké, je moet misschien wel een keuze maken welk eiland van de Whitsunday Islands je aandoet, maar deze eilanden horen echt op de bucketlist van iedere bounty eiland liefhebber. Het strand is witter dan wit en het water is helderblauw. Onze favoriete manier om de Whitsunday Islands te ontdekken is aan boord van een zeilboot. Op deze manier kun je makkelijk een aantal van de eilanden combineren en je komt ook meteen dichtbij de beste snorkelplekken. Onze rondreizen “Krokodillen, koralen en Outback” en “Coast Cruise & Desert Drive” nemen je mee op een zeiltocht door een van de mooiste zeilgebieden ter wereld.

Quokka

Rottnest Island

‘Rotto’, oftewel Rottnest Island ligt vlak voor de kust bij Perth en is daardoor perfect te combineren met een bezoek aan de hoofdstad van West Australië. De vele kleine baaien met het helderblauwe water en de witte zandstranden maken dit eiland de perfecte plek om even lekker te relaxen tijdens je reis. De stranden op dit Australische eiland deel je trouwens niet alleen met toeristen, kijk vooral niet raar op als je denkt een enorme rat te zien. Op Rottnest Island leeft namelijk een grote populatie Quokka’s. Deze schattige dieren zijn een mix van ratten en kangoeroes en zijn zeker niet gevaarlijk!

Fraser IslandFraser Island 4 wheel drive

Dit grootste zandeiland ter wereld is het leukst om te ontdekken met een 4-wheel drive. En nee, dat rijden doen we natuurlijk niet op een traditionele weg, de brede stranden worden gebruikt om van punt A naar B te gaan. Lekker op het strand ontspannen is op eigen risico, maar zeker wel mogelijk. Een duik nemen in de zee raden we je daarentegen zeker niet aan, de wateren rondom Fraser Island zijn namelijk het thuis van haaien. Je zwemkleding kun je overigens ook op dit eiland zeker wel uit je koffer halen, het zoetwater meer Lake Mckenzie is de perfecte plek om een duik te nemen.

Zeeleeuwen AustralieKangaroo Island

Heb je zin om wildlife te spotten? Dan is Kangaroo Island, zoals de naam van dit eiland al doet vermoeden, de perfecte plek. Naast kangoeroes leeft hier een grote kolonie Australische zeeleeuwen en zijn er veel koala’s en buidelratten te vinden. Ontdek Flinders National park met z’n vele eucalyptusbomen, ga sandboarden van de zandduinen of ga kajakken tussen de zeeleeuwen.

TasmaniëTasmanie Australië strand

Net als Australië zelf, heb je wel wat tijd nodig om Tasmanië te ontdekken. Het eiland is zo’n 68.000 vierkante kilometer groot en daarmee valt er op dit Australische eiland dan ook genoeg te zien. De meeste mensen gaan er vooral heen voor de schitterende natuur. Dit is niet zo gek als je je bedenkt dat het eiland vaak wordt vergelijken met Nieuw-Zeeland en er 19 verschillende nationale parken te vinden zijn. Wat voor natuurgeweld je kunt verwachten? Hoge bergen tot helderblauwe meren, gletsjers en prachtige witte zandstranden.

Geïnspireerd geraakt?

Nu hoef je alleen nog maar een keuze te maken welke eilanden je wilt bezoeken tijdens je reis door Australië.  Wil je meer informatie over het combineren van eilanden met onze bouwstenen, laat je dan gerust door ons adviseren. Neem ook een kijkje bij onze rondreizen waarbij we de beste reisroutes alvast voor je hebben uitgestippeld.

background-pattern