Naar boven

Dit zijn de hoogtepunten van Magnetic Island

blog

Geschreven op
dinsdag 28 april
Geschreven door
Fronie Bouma

Magnetic Island, een eilandje aan de oostkust wat liefkozend Maggie wordt genoemd.  Kapitein Cook was de ontdekker van dit eiland. Het heet Magnetic Island omdat men zegt dat het kompas van Kapitein Cook het eiland op magische wijze aangaf. Op Maggie kun je verschillende activiteiten ondernemen, in deze blog zetten we de 5 hoogtepunten van Magnetic Island voor je op een rijtje:

koala magnetic island#1. Doe de forts walk

Dit is een prachtige wandeling door de natuur maar ook langs ruïnes van forten die tijdens WOII zijn gebruikt. De wandeling is 4 km lang en goed te doen. Vanaf de top van de forten heb je prachtige uitzichten over het eiland. Daarnaast moet je af en toe omhoog kijken, je loopt namelijk door een bos waarin koala’s leven!

#2. Spot wallabies bij George Bay

Ze zijn nóg schattiger dan de kangoeroes, het kleinere neefje de Wallabie. Aan het einde van de Forts Walk kom je bij George Bay, waar de wallabies aan het einde van de middag tevoorschijn komen. Als het wat koeler wordt komen de wallabies vanuit de rotsen naar beneden en kun je ze voeren. Je kan hier in het winkeltje speciaal voer kopen voor de wallabies. Het is dan ook zeker niet de bedoeling dat je ze ander voer geeft!

#3. Ga zwemmen met paarden bij Horseshoe Bay

Ben je een paardenliefhebber? Of wil je voor het eerst paardrijden? Het kan allemaal bij Horseshoe Bay. Maak een strandrit waarbij je met mooi weer zelf met de paarden kan gaan zwemmen. Geniet van de prachtige uitzichten van Magnetic Island vanaf een betrouwbare paardenrug.

#4. Bekijk de magische onderwaterwereld

Magnetic Island ligt in het Great Barrier reef gebied en is daardoor een eiland waar je ook heel goed kunt snorkelen! Ga snorkelen bij Nelly Bay als je een beginner bent of gewoon relaxt wilt snorkelen. Als je van wat meer avontuur houdt en goed kunt zwemmen kun je de onderwaterwereld bij Geoffrey Bay ontdekken. Bij Geoffrey Bay kun je bovendien bij een heus scheepswrak snorkelen.

 

Magnetic-Island hoogtepunt#5. Huur een barbie- of moke auto

Een van de hoogtepunten van Magnetic Island zijn de De barbie auto, ook wel een topless auto genoemd, is een auto zonder dak. Hiermee kun je in één dag alle hoogtepunten van het eiland bezoeken, met je haren in de wind. Daarnaast is er ook een ander type te huur; de moke auto, deze heeft wel een dak maar is open aan de zijkant. Ga langs bij Bungalow Bay koala village, rijd naar een van de mooie stranden of maak een lunchstop bij een van de vele restaurantjes die het eiland rijk is.

 

 

Kortom, genoeg te doen om twee dagen te verblijven op dit magische eiland. Wil je hier ook verblijven? Kies dan voor onze bouwsteen Op bezoek bij Maggie.

background-pattern