Naar boven

Deze 6 activiteiten mag je niet overslaan tijdens je Australië-reis

blog

Geschreven op
dinsdag 17 maart
Geschreven door
Fronie Bouma

In Australië zijn uiteraard tal van activiteiten te doen, zowel op sportief vlak als wat meer relaxte activiteiten. Voor het gemak zetten wij ze voor je op een rijtje, zodat je precies weet waar je de leukste activiteiten kunt doen.

snorkelenDuiken en snorkelen

Wie aan duiken en snorkelen denkt, denkt aan het Great Barrier reef! Deze prachtige onderwaterwereld is een van de populairste gebieden van Australië. Je kunt bij ons kiezen voor een dagexcursie naar de mooiste plekjes maar echte duikliefhebbers halen hun hart op tijdens de driedaagse tour naar het Great Barrier reef. Tijdens deze driedaagse tour maak je maar liefst 11 duiken op verschillende plekken in het Great Barrier reef. Ben je niet zo’n held in duiken, don’t worry, je kunt er ook voor kiezen om te gaan snorkelen. Vind jij nemo of kom je oog in oog te staan met een reefhaai (hele aardige beesten trouwens).

Surfen in AustralieSurfen

De oostkust van Australië staat bekend om zijn talloze surfplekken. Probeer eens een surfles tijdens je verblijf bij Coogee beach in Sydney, bij Byron Bay aan de Gold coast of zoek het iets hogerop bij Noosa in Queensland. Beide plaatsen ademen de relaxte surfsfeer. Wij hapten eerst vooral zout water maar na een beetje oefenen en het leren van de techniek pakten ook wij die perfecte golf. Wat een heerlijk gevoel, zo zweven over het water.

Sandboarding

Ben je niet zo’n waterrat maar wil je toch het surfgevoel ervaren? Dan is sandboarding de oplossing. De letterlijke vertaling is namelijk surfen over de duinen. Wij gingen sandboarden op Kangaroo Island, eerst is het zandhappen maar na een tijdje krijg je de smaak te pakken en lukt het om in ieder geval te blijven staan. Als het sandboarden niet lukt, doe dan mee aan een potje zandrollen… gegarandeerd goed voor de slappe lach.

Farmstay activiteit Australie

Dit is onze reisspecialist Fronie tijdens haar farmstay

Paardrijden

Wat is er nou leuker dan vanaf een paardenrug door de spectaculaire natuur van Australië te rijden? En het mooie is; in alle gebieden is dit mogelijk! Voel je een echte cowboy of girl tijdens de farmstay in Myella, waar je naast paardrijden ook tal van andere activiteiten op de boerderij kunt ondernemen. Of ga langs het strand paardrijden op Magnetic Island, een droom van iedere paardenliefhebber. Wil je op de farmstay verblijven? Wij kunnen dit voor je regelen.

Raften Australie activiteitRaften

Hou je echt van uitdagende activiteiten en kan het jou niet spannend genoeg zijn? Dan is raften op de Tully river iets voor jou! Vaar over de woeste rivier, hou je goed vast en laat je meevoeren door de stroming. Don’t worry, je krijgt vantevoren veiligheidsinstructies en uiteraard de juiste uitrusting van de instructeurs. Wil je dit ook meemaken? Boek dan bij ons de excursie vanuit Mission beach.

Kajakken

Doe jij het liever wat rustiger aan, zodat je ook de omgeving nog eens goed in je op kan nemen? Ga dan kajakken, een activiteit die je kunt doen op verschillende plekken in Australië. De populairste kajakplek zijn toch wel de everglades bij Noosa. Naast een mooi surfstrand kun je iets verder het binnenland in de everglades vinden, je vaart hier met je kano over de river of mirrors. Zie de weerspiegeling van de billabongs in het kraakheldere water en geniet van deze rustige kajaktocht. Deze dagtocht is goed te combineren met een bezoek aan Noosa tijdens je selfdrive aan de oostkust.

Naast bovengenoemde activiteiten zijn er uiteraard ook tal van mogelijkheden om te wandelen of te fietsen in Australië. Boek bij ons bijvoorbeeld een fietstocht bij Manly beach, ga wandelen in de Glasshouse mountains of zoek naar de Wallabies tijdens de Forts walk op Magnetic Island. 

Meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs!

background-pattern