Naar boven

Op bezoek bij “Maggie”

bouwsteen

 • Reisschema:
  Townsville - Magnetic Island - Townsville
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 219,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  mei – oktober (november – april erg heet en regenseizoen)
✓ Wilde koala's en rockwallabies

✓ Geniet van de kronkelende kustweggetjes

✓ Wandeltochten met weidse vergezichten

Australië-rondreis-met bouwstenen
Decorative torn edge

Dag 1 Aankomst en verblijf op Magnetic Island

In Townsville, aan de oostkust, parkeer je de auto of camper (deze mag niet mee naar het eiland) en neem je in twintig minuten de ferry naar Magnetic Island. Het is leuk om het eiland te verkennen per bus, scooter of Moke: een kleine cabrio, waarmee je over “Maggie” toert met de wind in je haren.

Je knusse B&B staat in Horseshoe Bay, waar het gouden zandstrand omringd wordt door groene heuvels. Een heel relaxte plek om een duik te nemen in de Stille Oceaan of om vanaf het terras van een restaurantje te genieten van Surf ‘n’ Turf. Wij vinden zelf Sandi’s, met uitzicht op zee, een aanrader en hebben bij Adele’s heel lekker ijs gegeten.

Decorative torn edge

Dag 2 Verblijf op Magnetic Island

Gisteren heb je al even kennisgemaakt met Magnetic Island, maar vandaag ga je Maggie echt verkennen. Dat kan per auto of scooter, maar ook te voet, met de Forts Walk tussen Arcadia en Horseshoe Bay. Je loopt dan door de natuur langs ruïnes van forten die tijdens WOII gebruikt werden. Van de bouwwerken zelf is niet veel meer over, maar je ziet het ene na het andere geweldige uitzicht over het eiland: van groene heuvels tot goudgele baaien, verscholen tussen de rotsen. Je doorkruist een bos waar 2.500 koala’s wonen, dus de kans is groot dat je er een paar zult tegenkomen. Wij zagen zelfs een mama met een baby.

Decorative torn edge

Als je zorgt dat je tegen het einde van de middag (zo tussen 16.30 en 17.00 uur) in George Bay, bij Arcadia bent, kun je hier de wilde rock-wallaby’s zien en uit de hand voeren. Op dit tijdstip, als de grootste hitte gezakt is, worden deze kangoeroe-achtige dieren actief en springen ze van de rotsen naar beneden. Bij een winkeltje koop je graan en wortels en als je een beetje geduld hebt (en een vaste hand!), zul je zien dat ze voorzichtig op je afspringen en uit je hand komen eten. Hou je camera in de aanslag, want deze bijzondere Aussie ontmoeting wil je vastleggen.

Decorative torn edge

Dag 3 Vertrek Magnetic Island, Australië

Als je na je ontbijt uitcheckt bij onze B&B kun je meteen de ferry nemen naar vasteland (de auto/camper ophalen en je weg vervolgen), maar als je geen haast hebt, blijf dan nog wat langer op het eiland. Je kunt Koala Village bezoeken, een wildlife park waar je nog veel meer dieren ziet dan alleen koala’s. Of, wie van paardrijden houdt, kan in Horseshoe Bay prachtige tochten over het strand maken, ook als je nog niet zoveel ervaring hebt. Altijd al eens met paarden willen zwemmen? Hier in Horseshoe Bay kan dat! Wat wil je ook, met zo’n naam…

Deze bouwsteen kun je goed combineren met het noorden van Queensland op je weg richting Cairns. Of reis je zuidwaarts dan kunnen de Whitsundays een mooie volgende stop zijn.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Op bezoek bij “Maggie”

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Queensland Australië CapeTribulation
bouwsteen

Ontspannen cruisen door Noord Queensland

 • Mission Beach - Lavatunnels - Atherton Tablelands - Cape Tribulation/Daintree National Park - strandverblijf met Great Barrier Reef snorkeltrip
 • 10 dagen / 9 nachten
 • € 1.345,- p.p. bij 2 personen exclusief autohuur vanaf 48 per dag
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Australië zeilen Whitsundays, oostkust
bouwsteen

Zeilen hijsen bij Whitsundays

 • Whitsunday islands (Airlie Beach)
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 513,- p.p. bij 2 personen op basis van gedeelde hut / €725 p.p. obv tweepersoonshutten (vertrek op aanvraag)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern