ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Roadtrip-amerika-rondreis-alaska

Fairbanks … waar de Noordpool begint

bouwsteen

 • Reisschema:
  Fairbanks
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 288,- per persoon (vanaf 2 personen)
✓ Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Alaska

✓ Vaar op een peddel stoomboot langs Indianendorpen en goudmijnsteden

✓ Ontmoet een Iditarod-kampioen

✓ Aurora Wake-Up Service zodat je het noorderlicht nooit mist

✓ Ga naar de poolcirkel (optioneel)

✓ Optioneel de Gold Rush ervaren tijdens goud zoeken
Fairbanks
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Fairbanks, Alaska

Wanneer je vanuit Healy (Denali National Park) naar Fairbanks rijdt, ben je ongeveer twee uur onderweg. Vanuit Tok (eindpunt van de Over the top Highway) reis je in ongeveer 3,5 uur naar Fairbanks. Onderweg zie je hoe het landschap verandert: sparrenbossen, rivieren en toendra’s, want Fairbanks ligt niet aan het water, maar diep verscholen in de binnenlanden. En zo noordelijk dat je hier optimaal geniet van het oneindige zomerse daglicht, en van de middernachtzon. Je hotel ligt in het centrum van de stad, op loopafstand van restaurants en winkels. Na het inchecken kun je een bezoekje brengen aan Gold Dredge #8: een historische goudmijn, waar tussen 1928 en 1959 miljoenen ounces of gold gevonden werden in de bevroren grond van Alaska. Na een rondleiding ervaar je zelf ook de Gold Rush door met een pannetje op zoek te gaan naar jouw winst voor de dag. Vanavond slaap je in een modern stadshotel in het centrum van de stad.

Decorative torn edge

Dag 2 – Paddle Steamer Tour op de rivieren Chena en Tanana

Boottocht naar een Athabascan Village en Iditarod-kampioen

Je leert de geschiedenis van Fairbanks en Alaska pas echt kennen wanneer je met een peddel stoomboot over de Chena- en Tanana-rivier vaart. Je ziet oude goudmijnsteden en stopt bij een Athabascan Indiaans dorp. Geen betere plek om te zien hoe men vroeger overleefde in het ruige Alaska. Vandaag reis je op een echte peddel stoomboot door de geschiedenis van Alaska. Over de Chena- en Tanana-riveren vaar je langs oude goudmijnsteden en stop je bij een Athabascan Indiaas dorp. Hier krijg je een goede indruk van hoe men vroeger overleefde in het ruige Alaska. De Athabascan leefden vroeger op de taiga, met machtige rivieren en extreme temperaturen. Ze waren afhankelijk van de jacht en leidden een nomaden-bestaan. Hierna vaar je naar de sleehondenkennel van Susan Butcher. Zij is viervoudig Iditarod-kampioen en samen met haar sleehonden heeft ze meerdere keren een race van 1850 km dwars door Alaska gedaan én gewonnen. Hier leer je meer over deze intense tocht terwijl je knuffelt met prachtige honden.

Decorative torn edge

Optionele excursie: naar Gates of the Arctic

Gates of the Arctic is het meest noordelijk gelegen en een na grootste nationale park van de Verenigde Staten. We halen je ’s ochtends vroeg op bij je hotel en langs bergen en bossen reis je via de Dolton Highway naar de Yukon River. Je ziet niet alleen bergen en bossen, maar ook de Trans Alaska Pipeline, die olie vervoert van Noord- naar Zuid-Alaska, dwars door het ruige landschap.

Het grootste deel van het park bestaat uit de Brooks Range Mountains. Er zijn geen wegen; dit is het ruige Alaska. Je kunt het park enkel te voet verkennen, neem dus goede wandelschoenen mee vandaag en warme kleding. Houd er rekening mee dat hier geen restaurants of café’s zijn; neem je eigen lunch en drinken mee. En ook al lijken dit allemaal beperkingen, de natuur is onbeschrijflijk mooi. De rust, de afgelegen liggen en de onherbergzame omgeving zorgen voor een ultiem gevoel van vrijheid.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek vanaf Fairbanks

Reistijd: ca. 4,5 uur

Heb je nog wat tijd over vandaag? Breng dan een bezoek aan het IJsmuseum wanneer je vertrekt uit Fairbanks. Beeldhouwers werken hier in gekoelde kamers aan ijssculpturen en het is leuk om hier even rond te lopen. Hierna reis je verder. Op ongeveer 4,5 uur rijden ligt het Wrangell St. Elias National Park. Hier hike je naar je lodge, midden in het nationale park. Meer off the beaten track ga je niet krijgen tijdens je Alaska-reis.

Decorative torn edge

Onze tip: het fascinerende noorderlicht

Het noorderlicht kun je overal in Alaska spotten, maar rond Fairbanks zie je dit het beste. Deze Aurora Oval-regio wordt beschouwd als één van de beste regio’s om het mooiste noorderlicht te zien. Je stadshotel in Fairbanks heeft daarom een Aurora Wake-Up Service, zodat je het noorderlicht nooit zal missen. Optioneel zorgen we voor een noorderlicht-expeditie, zodat je de glinsterende groene kleuren op de meest unieke manier ervaart. Houd er rekening mee dat je in de zomermaanden een zeer kleine kans hebt om het noorderlicht te spotten, vanwege de lange dagen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Fairbanks … waar de Noordpool begint

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Wrangell St. Elias National Park
bouwsteen

Off the beaten track in Wrangell

 • Chitina & Wrangell St.Elias Nationaal Park
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 995,- per persoon (vanaf 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Denali Alaska | Riksja Amerika
bouwsteen

Denali National Park – Into the wild

 • Healy, Denali National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 630,- per persoon (vanaf 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Top-of-the-world-highway-bord
bouwsteen

Over de Top of the World Highway naar Alaska

 • Van Yukon naar Alaska (of v.v.)
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 110,- per persoon (vanaf 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern