ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Government- of-Yukon-dawson

Yukon Gold in Dawson City

bouwsteen

 • Reisschema:
  Dawson City
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 262,- per persoon (vanaf 2 personen)
✓ Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de goudkoorts

✓ Win zelf (met een beetje geluk) goud

✓ Bezoek de goudvelden van de Klondike

✓ Slaap in het decor van een westernfilm in Dawson CityDawson city street Amerika reis
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Dawson City

De meeste reizigers komen vanuit Whitehorse naar Dawson City. De reis duurt ongeveer zeven uur en om tijd te hebben voor tussenstops, moet je Whitehorse dus niet te laat verlaten. Vooral aan het begin van de rit passeer je vele kleine meren waar je ideaal kunt picknicken. We maakten ook een stop bij de Five Finger Rapids. Dit zijn rotsformaties in de Yukon River die de rivier in vijf stroomversnellingen verdelen.

Eenmaal aangekomen in Dawson City maakten we een mooie wandeling langs de Yukon River en waren we blij om onze benen weer even goed te strekken. Vanavond slaap je in een centraal gelegen stadshotel met nabijgelegen eet plekken. De sfeer van de stad is heel bijzonder. Met onverharde wegen, houten winkelpuien, de ‘saloon’ en postkantoor, krijg je er het gevoel in een westernfilm beland te zijn.

Decorative torn edge

Dag 2 – Op pad met de goudzoekers

Excursie naar de goudvelden in Dawson City

Na het ontbijt ga je naar de goudvelden die ook vandaag de dag nog steeds in gebruik zijn. Je wordt door je gids opgehaald bij je hotel en bezoekt eerst Dredger #4. Dit is een gigantisch houten baggerschip, waarmee vroeger uit de rivier goud gewonnen werd. Vervolgens mag je met een schaal zelf goud proberen te vinden bij de rivier. Alles wat je vindt mag je houden, dus veel succes gewenst! Er zijn verschillende verhalen over hoe het eerste goud hier werd gevonden. Wij denken dat er bij het afwassen wat goud op een bord terecht is gekomen en er vervolgens een gekte over ontstond.

In de middag raden we je aan om een rondleiding te boeken in Dawson City. Het begint bij het bezoekerscentrum. Het personeel is gekleed als uit de tijd van de goudkoorts en neemt de bezoeker mee op een reis door de tijd.

’s Avonds is het Diamond Tooth Gerties Gambling Hall, het oudste casino van Canada, the place to be in Dawson City. Elke avond zijn er drie shows met muziek, dans en zang. Tijdens de show konden we ons goed voorstellen hoe de arbeiders hier na een zware dag op de goudvelden hun avond doorbrachten en vaak hun gevonden goud inzetten in de hoop op extra inkomsten.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de goudmijnstad. Vanuit Dawson City is het eerste wat je kunt doen de veerboot nemen naar de andere oever van de Yukon River.

Onze tip voor uw avond voor vertrek: Bij zonsondergang is een uitstapje naar het uitzichtpunt Midnight Dome de moeite waard. Hier heb je een spectaculair uitzicht over de stad, de Yukon River en de Klondike Valley. Wanneer de zon de omliggende bergen goudrood kleur ervaar je een echt uniek moment in Yukon.

Decorative torn edge

Een echt Dawson City avontuur:

Sourtoe Cocktail
Probeer op een avond zeker de beroemde Sourtoe cocktail aan de bar van het Downtown Hotel in Dawson City. De cocktail is een alcoholische drank met een echte gemummificeerde menselijke teen. Ja, je leest het goed. Je koopt een drankje aan de bar en dan laat de bewaker van de teen, die elke dag achterin de bar zit, de teen in je glas vallen. De teen moet de lippen raken, maar mag in ieder geval niet worden ingeslikt. Gebeurt dit wel, dan krijg je een boete. Als je de cocktail op hebt kunnen drinken, dan krijg je een certificaat en eeuwige roem. Liever niet zelf een cocktail drinken, ga er dan even kijken.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Yukon Gold in Dawson City

Deze bouwsteen is goed te combineren met

yukon-eland-alaska-rondreis
bouwsteen

Kanoën over de Yukon in Whitehorse

 • Whitehorse
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf €€ 335,- per persoon (vanaf 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Top-of-the-world-highway-bord
bouwsteen

Over de Top of the World Highway naar Alaska

 • Van Yukon naar Alaska (of v.v.)
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 110,- per persoon (vanaf 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern