Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

Duurzaam reizen

Hotels met een hart

Reizen met hart voor de wereld

Een slaapplek met een hart. Eigenaren die zich inzetten voor de lokale gemeenschap, zich bezighouden met natuurbehoud of op een andere manier positieve impact op de wereld hebben. Dat zijn slaapplekken die wij omarmen en waar we jou graag kennis mee laten maken. Hieronder vind je een overzicht van de bestemmingen waar we een hotel met een hart aanbieden.

Argentinië

Europa argentinië

Ervaar een echte jungle-ervaring en slaap midden in het regenwoud van Iguazú in een bijzondere eco-lodge. Dankzij de grote inzet aan natuurbehoud is de omgeving van de lodge uitgeroepen tot wildlife reserve. Je vindt er onder andere vogels, apen en de capibara.

Australië

Australië

De Glass House Mountains eco-lodge zet zich in voor verschillende projecten. Ze minimaliseren hun eigen impact op het milieu, sponsoren projecten die de armoede in de gemeenschap tegengaan en ze geven voorlichting op het gebied van milieu.

Botswana

Botswana rondreis

Ervaar hoe het is om midden in de Delta van Botswana op een onbewoond eiland te slapen. De kok bereidt het diner op een houtvuur terwijl je bij het kampvuur zit met de bushgeluiden op de achtergrond. Wanneer de duisternis valt hoor je in de verte de nijlpaarden knorren en zorgt de maan voor een sprookjesachtig effect.

Brazilië

Brazilië waterval

In Brazilië werken we samen met een lokale partner welke zelf het certificaat heeft. Dit houdt in dat de slaapplekken die we via hen aanbieden aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Zo zijn zij in alle gevallen goed voor mens en natuur.

Cambodja

Cambodja

Onze eco-lodge in Mondulkiri, Cambodja, investeert in het behoud van het bos in de omgeving. Je bungalow is omgeven door bomen waar koeien en paarden omheen scharrelen: hier kom je even helemaal tot rust.

Canada

Canada

Slaap in een sfeervolle houten lodge op Quadra Island, gelegen tussen de naaldbomen vlak voor de kust van Vancouver Island. Deze lodge wordt gerund door First Nations bewoners.

Costa Rica

Costa Rica

Je kunt in Costa Rica in verschillende eco-lodges overnachten, zoals de lodge in Boca Tapada. Door te slapen in onze homestay in Santa Rosa de Pocosol, proef je niet alleen van het echte leven op het platteland, maar support je met je verblijf ook direct je gastgezin.

Cuba

huizen Cuba

Casas particulares. Oftewel thuis bij de lokale bevolking in Cuba. Door hier te slapen draag je direct bij aan de lokale economie en help je om de lokale leefomstandigheden te verbeteren. Dit is slapen met een hart.

Ecuador

Ecuador

Door te slapen in ons hotel in Guamote steun je projecten die zich inzetten om het leven van de indianen-bevolking in de Andes te verbeteren. Zo heeft het hotel een eigen waterzuiveringssysteem dat smeltwater uit de bergen omzet in drinkwater.

IJsland

IJsland accomodatie

Overnacht hier in ons eco-hotel in Hvolsvollur. In het restaurant wordt gekookt met producten uit hun eigen ‘organic farm’. Het hotel steunt ook het behoud van de culturele plekken en de natuurlijke omgeving.

India

India hotel

In Jodhpur werken we samen met een community-driven hotel. Je slaapt hier in een historisch fort middenin het dorp Chandelao. De opbrengst van het hotel wordt geïnvesteerd in de mensen uit de omgeving.

Indonesië

Indonesië hotel

In Indonesië hebben we in Candidasa en in Permuteran een hotel met een hart: ambitieuze mensen uit de omgeving opleiden of ondersteunen om een eigen business op te zetten, zodat zij in de toekomst op eigen benen kunnen staan.

Jamaica

Jamaica hotel

In Jamaica overnacht je in een fijn hotel aan het strand van Treasure Beach. Dit hotel doet veel voor de lokale boeren: eat what you grow, werken samen met de Bred’s Foundation en daarnaast is het ook een eco-friendly-hotel.

Kenia

Kenia Masai

Word voor even onderdeel van de Masai, het trotse herdersvolk van de Afrikaanse savanne. Ze geven je een kijkje in hun leven. Een mooi, indrukwekkend en leerzaam verblijf waar zij ook direct van profiteren.

Madagaskar

Madagaskar

In Madagaskar slaap je in een sociaal én duurzaam hotel op de hoogvlakte. Zij hebben als doel om inkomen te verwerven voor stichting Madelief en haar projecten. Deze stichting zet zich in om werk te creëren voor jongeren.

Marokko

Marokko Atlasgebergte

Een hotel met een hart op hoogte: in het Atlasgebergte. Dit hotel wordt gerund door de plaatselijke bevolking. Van de inkomsten vloeit 5% terug in de lokale gemeenschap in de vorm van scholing en gezondheidsvoorzieningen.

Family Marokko

Family Marokko

Een slaapplek die zich inzet voor verschillende projecten. Van educatie voor kinderen tot het dierenwelzijn van werkdieren in de regio. Tijdens je verblijf kun je uiteraard ook je eigen steentje bijdragen.

Mexico

Mexico Oxaca

Wellicht ben je al bekend met ons Con Corazón project in Costa Rica. Eerder werd er al een Con Corazón-hotel geopend in Mexico, Oaxaca om precies te zijn. De omzet wordt geïnvesteerd in onderwijs voor kinderen uit de omgeving.

Namibië

Namibië

In Namibië bieden we meerdere slaapplekken met een hart. De één richt zich op het behoud van de zwarte neushoorn, de ander op het milieu en weer een ander ontfermt zich over de lokale bevoking. Namibië heeft een hart!

Nepal

Nepal Bhaktapur

Ook in Nepal vind je verschillende hotels met een hart. Slaap bijvoorbeeld in het Bhaktapur. Hier zijn kindertehuizen opgezet waar kinderen met een lichamelijke handicap worden geholpen. De inkomsten van je verblijf gaan direct naar de stichting die hierachter zit.

Nicaragua

Nicaragua Con Corazón

Wellicht ben je al bekend met ons Con Corazón project in Costa Rica. Ook Mexico en Nicaragua kennen een Con Corazón-hotel, waarbij de omzet wordt geïnvesteerd in onderwijs voor kinderen uit de omgeving.

Peru

Peru Llanganuco

Een slaapplek die zich inzet tegen de plastic soep. Dát is het verblijf in Llanganuco. De eigenaar heeft hier een drinkwaterkraan aangelegd waar je alleen maar hervulbare flessen kunt vullen. Ook in Cusco kun je overnachten in een hotel met een hart. Kies voor de ‘special stay’ optie: het Niños hotel. Zij zetten zich in voor het welzijn van kinderen in de regio.

Family Peru

Family Peru

Slaap samen met je gezin in een special stay met een hart. Het project biedt onderwijs en gezondheidszorg voor kansarme kinderen, jongeren en hun families. Op het terrein staat onder andere een basisschool en krijgen de leerlingen iedere dag gezonde voeding.

Sri Lanka

Sri Lanka Habarana

Reis tijdens de off the beaten track-rondreis naar Habarana, waar mens en natuur één zijn. Hier verblijf je in een voormalig olifantenkijkhut welke met gerecyclede materialen en behulp van de lokale bevolking is opgeknapt.

Suriname

Suriname Danpaati

De Danpaati River Lodge zet zich in voor allerlei projecten. Van werkgelegenheid creëren voor dorpsbewoners tot zorgprojecten waarbij dorpelingen worden opgeleid tot verpleegkundige en de realisatie van een kinderdagverblijf.

Tanzania

 Tanzania Rhotia Valley

Door te verblijven in onze lodge in de Rhotia Valley, draag je direct bij aan het Children’s Home, wat grenst aan dit verblijf. Daarnaast werkt de keuken van de lodge zoveel mogelijk met producten uit de eigen tuin of directe omgevin

background-pattern