Maak het verschil

Ondernemen met een hart

Vanuit Riksja ondersteunen we al jaren hulpprojecten wereldwijd. We gaan nu nóg een stapje verder, met de nieuwe stichting Soulventure

Reizen is mooi, maar het laat ook een voetafdruk achter. We vinden het dan ook niet meer dan logisch om iets terug te doen.  Om verantwoord en duurzaam te reizen en de wereld samen met jou zo mooi te laten als dat ze van zichzelf is. We kiezen daarom bijvoorbeeld voor kleinschalige accommodaties waar we zeker weten dat we het verschil maken. En voor agenten, partners en hoteleigenaren die goed omgaan met hun werknemers. Dat zorgt ervoor dat veel kinderen van onze gidsen naar school kunnen en de kans op een goede toekomst voor hen wordt vergroot. Dat is voor ons ondernemen met een hart. Dat noemen we Soulventure.
Wil je meer weten over onze stichting? Mail ons of bel naar +31 (0)71- 579 01 01.

Dromen die je niet loslaten

Soms heb je van die dromen die je niet loslaten. Maar liefst vijftien jaar droomden wij van een eigen hotel, maar dan eentje met een hart. Na de bouw van een lodge in Thailand starten we binnenkort met de bouw van een boetiekhotel in Costa Rica! Je slaapplek ligt bij een nationaal park met enorme woudreuzen, riviertjes en vulkanische modderpoelen. Het doel van deze onderneming is om te investeren in educatieprojecten voor kinderen uit dat gebied. In samenwerking met enkele grote investeerders financiert Riksja Travel dit project, maar als reiziger kun je dit project ook financieel steunen. Bouw je met ons mee?

Community lodge Khao Sok

Onze junglelodge, gerund door locals

Soms heb je van die dromen die je niet loslaten. Maar liefst vijftien jaar droomden wij van een eigen lodge. En die wens is uitgekomen! Begin 2015 openden we onze eigen slaapplek in Thailand. Midden in Khao Sok National Park hebben we samen met onze lokale agent en met hulp van de lokale bevolking onze Anurak Community Lodge gebouwd. Hier worden mens en natuur één.  Gasten mogen meedoen en een bijdrage leveren, maar lekker in je hangmat blijven hangen is natuurlijk ook een optie. Niets moet, alles mag. Precies zoals het hoort op reis.
Bekijk de infographic.

Duurzaam reizen - Peru

Investeer in de moed van een ander

Een eigen bedrijfje opzetten vergt lef, zeker als je land geen KvK of UWV kent. Wakibi helpt kleine, gepassioneerde ondernemers in derdewereldlanden door ze een lening te geven. Jij kunt dat ook doen. Wanneer je bij ons een reis boekt, krijg je de mogelijkheid om een microkrediet van € 25,- te lenen aan een startende ondernemer, waar dan ook ter wereld. Met dat geld kan Tongo naaimachines kopen voor zijn atelier of kan Ronabee in de Filipijnen het schoolgeld betalen. Wanneer de investering zichzelf heeft terugbetaald, kun je het geld desgewenst herinvesteren in een ander project.

People & Planet

Sinds 2016 compenseren wij de volledige CO2-uitstoot van onze reizen (landarrangement en vlucht, mits bij ons geboekt). Hiervoor werken we samen met South Pole Group, dat verschillende CO2-reducerende projecten in de wereld opstart en ondersteunt. Zo wordt de bevolking in Kenia en India voorzien van energiezuinige kooktoestellen en is in Brazilië een bosbeheerproject opgezet dat ontbossing tegengaan, de dieren van het Amazonegebied beschermt en werkgelegenheid creëert. Daarmee worden zowel mens als natuur geholpen.

Contact tijdens je reis

In bijna elk land een lokaal project

Voor ons staat op reis een ontmoeting met de lokale bevolking centraal. In onze reizen nemen we geregeld kleine projecten of activiteiten op die gericht zijn op kennismaking met het lokale leven. We zijn gericht op duurzaamheid en kiezen onze partners dan ook kritisch uit. We selecteren lokale agenten van wie we weten dat ze het land een warm hart toedragen. Agenten die, los van geld verdienen, ook zorgvuldig omgaan met hun werknemers en leveranciers. Samen met hen selecteren we zoveel mogelijk kleinschalige accommodaties. Het contact met de lokale bevolking wordt zo bevorderd zodat zij ook een graantje meepikken van het toerisme. Dit bevordert het contact met de lokale bevolking. Win-win.

Reis met je hart

Vakantie is niet vanzelfsprekend voor iedereen. Eén op de acht Nederlanders kan zich geen vakantie veroorloven. Stichting Reis met je hart zet zich in voor deze twee miljoen mensen en zorgt ervoor dat ze wel kunnen gaan.
Gun jij iemand een vakantie? Steun de stichting dan met een kleine bijdrage.

riksjarijders-ondernemen-hart

Riksjarijders komen in actie

Elk jaar kiezen we een hulpproject van onszelf uit waar we  geld voor ophalen. Die bijdrage geeft het project een enorme boost waardoor hun meerjarenplan vaak sneller gerealiseerd kan worden. Afgelopen jaar hebben zeven Riksjarijders (zo noemen we onszelf) zich met lichaam en geest ingezet om meer bewustzijn te creëren. Zij hebben én een marathon gelopen en een meditatiemarathon van acht uur gehouden. Meer weten? Bekijk alle Riksja-projecten.