Reizen met hart voor de wereld

Hart voor de wereld

We organiseren reizen naar meer dan veertig bestemmingen wereldwijd. Individuele rondreizen met hart voor de wereld, zodat we er samen met jou voor zorgen dat die zo mooi blijft als dat ze van zichzelf is. Zo kiezen we bewust voor knusse slaapplekken en werken we samen met partners ter plekke die hun werknemers en het land een warm hart toedragen. Bij Riksja Travel vinden we het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Duurzaamheid zit in ons DNA en we doen er dan ook alles aan om onze reizen zo verantwoord mogelijk te organiseren. We zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om een steentje bij te dragen en bewustzijn te creëren. Begin 2018 ontvingen we het Travelife-certificaat voor duurzaam ondernemen.

100% CO2 compensatie

Alle reizen die bij ons geboekt worden, worden 100% CO²-gecompenseerd (zowel vlucht als landarrangement). Hiervoor werken we samen met South Pole Group, een bedrijf dat verschillende CO²-reducerende projecten in de wereld start en ondersteunt. Zo wordt de bevolking in Kenia en India voorzien van energiezuinige kooktoestellen en is in Brazilië een bosbeheerproject opgezet dat ontbossing tegengaat, de dieren van het Amazonegebied beschermt en werkgelegenheid creëert. Daarmee worden zowel mens als natuur geholpen.

Riksja Con Corazón: hotel met een hart

In 2015 hebben we ons ingezet voor de bouw van een lodge in Thailand. Nu hebben we een nieuw doel voor ogen: de bouw van een boetiekhotel in Costa Rica, in samenwerking met stichting Con Corazón. Eerder bouwde deze stichting een soortgelijk hotel in Nicaragua. Het doel van de onderneming is om te investeren in educatieprojecten voor kinderen uit het gebied. In samenwerking met enkele grote investeerders financiert Riksja Travel dit project, en als reiziger kun je dit project ook financieel steunen. Bouw je met ons mee?

Contact tijdens je reis

Lokale samenwerkingen

Voor ons staat op reis een ontmoeting met lokale bevolking centraal. We zijn gericht op duurzaamheid en kiezen onze partners dan ook kritisch uit. We selecteren mensen van wie we weten dat ze het land een warm hart toedragen; partners die goed omgaan met hun werknemers en hun leveranciers. Samen met hen selecteren we zoveel mogelijk kleinschalige – en als het even kan community based – slaapplekken en activiteiten. Het contact met de bevolking wordt zo bevorderd zodat de mensen ter plekke ook een graantje meepikken van het toerisme.

Microkrediet via Wakibi

Een eigen bedrijfje opzetten vergt lef, zeker als je land geen KvK of UWV kent. Wakibi helpt kleine, gepassioneerde ondernemers in derdewereldlanden door ze een lening te geven. Jij kunt dat ook doen. Wanneer je bij ons een reis boekt, krijg je de mogelijkheid om een microkrediet van € 25,- te lenen aan een startende ondernemer, waar dan ook ter wereld. Met dat geld kan Tongo naaimachines kopen voor zijn atelier of kan Ronabee in de Filipijnen het schoolgeld betalen. Wanneer de investering zichzelf heeft terugbetaald, kun je het geld desgewenst herinvesteren in een ander project.

Stichting Soulventure

En wist je dat Riksja Travel ook een stichting heeft? In 2016 hebben we Stichting Soulventure opgericht. Hiermee ondersteunen we projecten wereldwijd. Omdat stichting Soulventure een ANBI-status heeft, zijn donaties die je via de stichting doet aftrekbaar van de belasting. Meer informatie over de projecten die we ondersteunen en onze missie vanuit de stichting vind je op de website van Soulventure.

Reis met je hart

Vakantie is niet vanzelfsprekend voor iedereen. Een op de acht Nederlanders kan zich geen vakantie veroorloven. Stichting Reis met je hart zet zich in voor deze twee miljoen mensen en zorgt ervoor dat ze wel kunnen gaan. Gun jij iemand een vakantie? Steun de stichting dan met een kleine bijdrage.