Ontspannen Auckland

blog

Geschreven op
woensdag 29 mei
Geschreven door
Lenneke van de Mast
Delen op social media

Reizen Nieuw-Zeeland Auckland

 

De meest bruisende en multiculturele stad van Nieuw-Zeeland is Auckland en mag dus absoluut niet ontbreken tijdens je Nieuw-Zeeland vakantie. Wij van Riksja Nieuw-Zeeland vertellen je in dit blog graag meer over de bezienswaardigheden van Auckland. Auckland ligt op het Noordereiland en de stad is met 1,6 miljoen inwoners de grootste en meest levendige stad van Nieuw-Zeeland. Deze stad wordt ook wel de ‘city of sails’ genoemd, omdat Auckland omsloten is door water en er veel gezeild wordt. ’s Zomers krioelt het van de boten in de havens. Je laten vervoeren door een ferry is hier net zo gewoon als een bus pakken. Redenen genoeg om eens in deze stad te overnachten.

 

 

Het centrum van Aucklandauckland reis

De stad kent verschillende wijken met leuke kleine winkeltjes, sfeervolle cafés en goede restaurants.  Neem bijvoorbeeld Queen Street, de belangrijkste en drukste winkelstraat met warenhuizen, sfeervolle restaurants, theaters en bioscopen. Hier vind je ook heel veel Aziatische restaurantjes waar je heerlijk kunt eten voor relatief weinig geld. De verschillende wijken hebben allemaal een verschillende sfeer. Leuk om er een aantal te ontdekken!

Vlakbij Queen Street tref je de Sky Tower. Deze toren is het icoon van de stad Auckland. Je kan met de lift naar boven en vanaf het observatie dek genieten van het uitzicht. En deel van de vloer is van glas gemaakt, dus je kan echt alle kanten op kijken. Je kan tegenwoordig zelfs een ‘skywalk’ doen waarbij je op een plateau aan de buitenkant loopt. Wel gezekerd natuurlijk! Als je helemaal avontuurlijk ingesteld bent dan kies je voor de ‘skyjump’.

 

Buitenwijken van Auckland en de eilanden

Als je liever wat meer rust op zoekt, breng dan een bezoek aan Mount Eden. Hiervandaan heb je een geweldig uitzicht over de stad en de omgeving. Mount Eden is een slapende vulkaan en zelf al gewoon mooi om te zien maar omdat het ook het hoogste punt van de stad is, heb je een uitzicht van 360 graden. In deze wijk ligt het bed&breakfast waar je tijdens je verblijf in Auckland via ons verblijft.

Auckland wordt omringt door kleine eilanden waar je met de ferry zo bent. Vulkaaneiland Rangitoto bijvoorbeeld of Waiheke Island, Great Barrier Island etc. Ideaal voor een dagtrip. Wel geliefd bij locals om de weekenden en vakanties door te brengen en dan dus aan de drukke kant.

 

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Auckland is sowieso goed geregeld. De bussen op de ‘Link’ route rijden iedere 10 minuten via een lus-vormige route door de stad en de buitenwijken zoals K’Road, Parnell, Ponsoby en Newmarket. Of je neemt de ‘City Circuit bus’ waarmee je het stadscentrum makkelijk bereist. Tip: als je van plan bent veel van het openbaar vervoer gebruik te maken dan is de eendaagse ‘Getabout Auckland Discovery Pass’ een aanrader. Die koop je voor circa NZD 13,- bij de buschauffeurs, loket van de veerboot etc. In Auckland heb je dan ook geen huurauto nodig. Wij laten tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland je de huurauto pas ophalen na je verblijf in de stad. Dat spaart je ook parkeerkosten uit.

 

 

Nog wat tips:

  • Een bezoek aan het Auckland museum is zeker een aanrader. Dit is een volkenkundig en natuurhistorisch museum. De focus ligt de laatste jaren ook op de geschiedenis van de Polynesische volkeren waaronder de Maori’s. Als je geen hebt voor het Te Papa museum in Wellington, dan is het Auckland Museum absoluut een goed alternatief.
  • Auckland Fish Market waar je super verse vis kan kopen. Alleen langs de kraampjes met vis lopen is al een belevenis. Je kunt er ook heerlijk lunchen, natuurlijk met verse vis!
  • Wij hebben twee leuke accommodaties geselecteerd in Auckland. Een bed&breakfast in de buurt van Mount Eden en een hotel in het centrum nabij Queen Street. Klik hier voor meer informatie.
auckland reis
bouwsteen

Easy Going Auckland

  • Auckland
  • 2 dagen / 1 nacht
  • € 136,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
rondreis

Oneindig Nieuw-Zeeland

  • Auckland - Kerikeri – Rotorua - Waitomo - New Plymouth – Taranaki - Wellington - Picton - Abel Tasman – Kaikoura – Hokitika - Fox Gletsjer - Wanaka - Queenstown - Te Anau - Catlins - Dunedin - Mount Cook - Christchurch
  • 35 dagen / 34 nachten
  • € 3883,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis