Easy Going Auckland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Auckland
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 136,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a transfer vanaf de luchthaven
Na een fikse vlucht naar de andere kant van de wereld start je je Nieuw-Zeeland reis vaak in Auckland. Auckland is een uitgestrekte stad op het Noordereiland en kent veel gezellige wijken met kleine winkeltjes en sfeervolle restaurants. Doordat Auckland een samensmelting is van vele culturen is er voor ieder wat wils.

Toch gaan de meeste reizigers niet naar Nieuw-Zeeland voor de steden. Auckland helemaal overslaan na zo'n vlucht vinden we geen goed idee. Met deze bouwsteen plannen we alvast de eerste nacht en transfer in; wel zo lekker na een lange vlucht. Wil je wat langer in de stad verblijven dan kunnen we het aantal overnachtingen voor je verlengen.
auckland reis

Dag 1 – Aankomst in Auckland Nieuw-Zeeland

De meeste reizigers starten hun Nieuw-Zeeland reis in het moderne Auckland. Auckland is de gateway van Nieuw-Zeeland waar praktisch alle internationale vluchten aankomen. Bij veel luchtvaartmaatschappijen geldt dat je een stopover kunt maken voordat je in Nieuw-Zeeland land. Bijvoorbeeld in Hongkong, Singapore of Kuala Lumpur. Eenmaal geland is het even wennen aan het tijdsverschil en een nachtje Auckland vinden we dan ook een must. Zodra je bent uitgestapt is het tijd om de koffers te halen en kennis te maken met je chauffeur die je op de luchthaven zal verwelkomen met een naam bordje. De chauffer brengt je naar een sfeervol Bed&Breakfast vlakbij Mount Eden. Als je vroeg in de ochtend bent aangekomen dan heb je vandaag nog wat uurtjes om de stad te verkennen. Queen Street is de belangrijkste en drukste winkelstraat met warenhuizen, gezellige restaurants en café’s.

Wij vonden het leuker om Mount Eden te bezoeken waar je een geweldig uitzicht hebt over de stad en de vele baaien. Ook is het interessant om een bezoekje te brengen aan het Auckland museum. Hier vind je veel informatie over de geschiedenis van Nieuw-Zeeland, maar je vindt er ook veel Maori kunstwerken. De kans is groot dat je vroeg je bed opzoekt om morgen fris aan je reis door Nieuw-Zeeland te starten.

Dag 2 – Vertrek uit Auckland

Na het ontbijt is het tijd om de auto of camper op te halen en begint je reis door Nieuw-Zeeland. Met een taxi of openbaar vervoer rijd je in ongeveer 20 minuten naar het depot waar de gereserveerde camper voor je klaar staat. Als via ons de auto huurt dan wordt je opgehaald door de verhuurder en naar het depot gebracht. Met een vertegenwoordiger van het verhuurbedrijf loop je alles nog even goed door. Dan is het tijd om alle tassen in te laden, de stad te verlaten en je verdere avontuur door Nieuw-Zeeland te laten beginnen. Veel reizigers beginnen met een bezoek aan de Bay of Islands met onze bouwsteen Woudreuzen en eilanden. Rijd je liever direct zuidwaarts dan kun je je reis vervolgen met de bouwsteen Glow in the dark of Maori Forest Trail.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Overnachting bij aankomst in de nacht

 • Reissom:
  € 109,- bij 2 personen
 • Vertrek:
  1 nacht in een centraal gelegen hotel

Bij een aantal luchtvaartmaatschappijen kom je tegen of net na middernacht aan in Auckland. Het is dan niet mogelijk om in het Bed&Breakfast te verblijven omdat daar ’s nachts geen receptionist is. We hebben daarom een hotel vlakbij Queen Street uitgekozen om te overnachten. Groot van opzet maar lekker centraal gelegen. Bij late aankomst raden we ook altijd aan om twee nachten in Auckland te blijven. Dit hotel is ook fijn om te kiezen als je het fijn vindt om wat meer reuring om je heen te hebben.

Deze bouwsteen is goed te combineren met