Trekken over de rand van de Vallei

bouwsteen

 • Reisschema:
  Dhulikel – Nagarkot - Bhaktapur
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 327,- p.p. bij 2 personen
Deze bouwsteen voert je over de rand van de Kathmandu vallei. Tijdens de wandeltocht passeer je vruchtbare terrassen en heb je adembenemende uitzichten op de bergketens. Je bezoekt een aantal authentieke stadjes in de Kathmandu vallei waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De stenen tempels en traditionele bouwwerken geven een magische sfeer aan het geheel en je krijgt een goede indruk van het lokale leven, de geschiedenis, de cultuur en het geloof. Op het moment dat de zonnestralen over de bergtoppen kruipen voelt het even alsof je helemaal alleen staat te kijken naar dit spektakel. De bouwwerken baden in een rood oranje licht, een perfecte gelegenheid voor de mooiste foto's. Je overnacht in eenvoudige, kleinschalige en centraal gelegen hotels in de Kathmandu vallei.
Kathmandu vallei Nepal trekking
Decorative torn edge

Dag 1 – Kathmandu – Dhulikel

Kathmandu vallei
Reistijd: circa 1,5 uur rijden en 6 tot 7 uur wandelen.

’s Ochtends word je door onze chauffeur opgehaald bij je hotel in Kathmandu. Door het drukke verkeer rijd je in ongeveer 1,5 uur de stad uit naar het rustiger gelegen dorpje Panauti in de Kathmandu vallei. Vanaf hier ga je te voet verder, je bagage gaat met een drager mee. Je wandelt naar het heilige plaatsje Namobuddha wat ‘Heil aan de Boeddha’ betekent. Het is een van de belangrijkste pelgrimsplaatsen in de Kathmandu vallei, voornamelijk belangrijk voor Tibetaanse boeddhisten. De naam van de stupa wordt in verband gebracht met een van de ‘Jataka’ verhalen, die de voormalige levens van Boeddha omschrijven. De vele vlaggetjes en pelgrims vormen een kleurrijk geheel en omringen de witte koepel.

Na de lunch (niet inbegrepen) in een van de kleine restaurantjes waar je kunt smullen van typisch lokale gerechten, vertrek je voor een wandeltocht door het platteland naar Dhulikel. Je loopt door de velden, langs gewassen en kleine dorpjes en krijgt een goede indruk van het leven op het platte land. Dhulikel is een goed bewaarde ‘Newar’ stad dat voornamelijk bestaat uit de karakteristiek traditioneel stenen gebouwen waarvan een aantal wel vier tot vijf verdiepingen hoog reiken. Hier wonen grote families van soms wel vijftig of meer leden. Je overnacht hier in een kleinschalig hotel met een fraai uitzicht op de omliggende bergketens, zeker bij zonsopkomst.

Decorative torn edge

Dag 2 – Dhulikel – Nagarkot

Kathmandu vallei
Reistijd: circa 5 uur wandelen

De tocht gaat verder naar het dorpje Nagarkot, het hoogste punt tijdens je Nepal trekking door de Kathmandu vallei. Het is een mooie, vijf uur durende wandeling langs vruchtbare terrassen en bij helder weer adembenemende uitzichten op de bergketens. Het is een pittige wandeling waar je af en toe flink staat te hijgen na een stijl klimmetje. Nagarkot werd gebouwd als legerpost maar is nu een populaire verblijfplaats voor wandelaars en fietsers. Het ligt ten noordoosten van Bhaktapur en ongeveer dertig kilometer ten oosten van Kathmandu. Het dorpje biedt een panoramisch uitzicht op de Himalaya. In de avond, als de zon achter de horizon kruipt, vormt het uitzicht vanuit je hotel op Bhaktapur een idyllisch plaatje.

Decorative torn edge

Dag 3 – Nagarkot – Bhaktapur

Kathmandu vallei
Reistijd: circa 4 uur wandelen

Vandaag gaat de trek bergafwaarts naar Bhaktapur. Onderweg zie je lokale boeren die op het land aan het werk zijn. Na een afdaling van ongeveer vier uur loop je Bhaktapur binnen. Voordat je de stad gaat verkennen kun je even lekker ontspannen op een van de vele dakterrassen die uitkijken op het ‘Durbar Square’. Dit is een centraal plein waar Bhaktapur omheen is gelegen. Je vindt hier onder andere musea, tempels en ateliers waar op traditionele wijze de kleurrijke ‘thangka’s’ worden geschilderd. Dit zijn oprolbare schilderijen die het leven van Boeddha en andere religieuze thema’s vertellen.

Na de lunch (niet inbegrepen) kun je de omgeving gaan verkennen. Het lijkt alsof de tijd in Bhaktapur heeft stil gestaan. De stad is één groot openluchtmuseum, zeker ook omdat grote delen van de stad niet toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer. Er is een overvloed aan middeleeuwse gebouwen met bijzonder fraai houtsnijwerk. Op het plein vind je de dertig meter hoge Nyatapola-tempel, de hoogste tempel van Nepal. We hebben bewust gekozen voor een overnachting in Bhaktapur zodat je de stad kunt beleven buiten de toeristische drukte tussen elf uur ’s ochtends en drie uur ’s middags. Na de drukte daalt er een deken van rust over Bhaktapur en duik je echt terug in de tijd. Je kunt eindeloos dwalen door verborgen steegjes waar rijst nog met de hand wordt gedorst en wol wordt gesponnen op een krakend spinnewiel. Je slaapt vanavond in een knus en kleinschalig hotel pal aan Durbar square.

Decorative torn edge

Dag 4 – Bhaktapur – Kathmandu

Kathmandu vallei
Reistijd: circa 1,5 uur rijden

Na een rustige nacht kun je heerlijk wakker worden met een kop koffie en een ontbijtje op het dakterras van je hotel met uitzicht op het plein. Je ziet oude mannetjes die houten karren voortduwen en oude vrouwtjes die zitten te breien op de tempeltrappen. In de loop van de ochtend laat je de trekking door de Kathmandu vallei achter je en reis je terug naar Kathmandu om vanuit hier door te reizen naar een avontuurlijke trekking zoals Sunrise at Poonhill. Of ga je liever op zoek naar olifanten en neushoorns in Chitwan National Park?

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

zonsopgang bij poonhill
bouwsteen

Sunrise at Poon Hill

 • Annapurna
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 379,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Chitwan National Park - Individuele rondreis Nepal
bouwsteen

Chitwan jungle en neushoorns

 • Chitwan National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 229,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge