Naar boven

Easy going Bangkok your own way

bouwsteen

 • Reisschema:
  Bangkok
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 99,- p.p. bij 2 personen
Start je reis door Myanmar met een bezoek aan Bangkok, een echte Aziatische stad waar alles door elkaar loopt en leeft; monniken, longtailboten, straatleven en verkeer. In Bangkok is zoveel te zien en doen, dat sommige van onze klanten geen excursie willen vastleggen maar lekker zelf op onderzoek uit gaan. Daarvoor is dit startpakket helemaal geschikt. We halen je op bij de luchthaven en brengen je naar je hotel, waar je twee dagen de tijd hebt om zelf de stad te verkennen. Je hotel ligt op zo'n tien minuten lopen van het levendige Khao San Road en per tuk tuk ben je in tien minuten bij het Grand Palace. Zo kun je zelf toeristische uitstapjes maken, shoppen, uit gaan of de Oosterse cultuur in de stad beleven. We bieden een budget centraal gelegen hotel aan en een comfortabel middenklasse hotel met zwembad.
Myanmar - Bangkok tussenstop
Decorative torn edge

Dag 1 – Bangkok, aankomst

Bij aankomst in Thailand ben je vaak even ‘van de wereld’. Je lichaam heeft te maken met tijdsverschil (jetlag) en de temperatuur is soms wel twintig graden hoger dan in Nederland. Vlak na aankomst heb je vast weinig puf om zelf dingen uit te zoeken. Zelfs de meest doorgewinterde reiziger wil vlak na aankomst met het vliegtuig geen gedoe over vervoer naar het hotel en zoeken naar de juiste accommodatie. Dit startpakket biedt hierbij uitkomst.

Je wordt opgehaald van de luchthaven en naar je hotel in Bangkok gebracht. Ons standaardhotel in Bangkok is een stadshotel met zwembad, op loopafstand van het bruisende Khao San Road waar je veel straatstalletjes vindt, net als souvenirkraampjes, terrassen voor een koude fruitshake en gezellige restaurants.

Decorative torn edge

De belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok zijn per taxi, tuk tuk of expressboot op de Chao Praya rivier goed bereikbaar. Vele tempels, winkeltjes, pagodes en straattaferelen: er is zoveel te zien. Onze favoriete bezienswaardigheid is het indrukwekkende Grand Palace, het koninklijke paleiscomplex. Hier vind je glinsterende tempels, versierd met spiegelglas en bladgoud. De Thai komen zelf naar het paleis om te offeren, en de open Thaise cultuur laat nieuwsgierige toeristen gemakkelijk toe. Zo kun je zien hoe mensen wierookstokjes aansteken, of bloemen en eten aanbieden aan boeddha. Denk er aan gepaste kleding te dragen: een lange broek en blouse of shirt dat je schouders bedekt is verplicht voor een bezoek aan het paleis.

Vervolg je weg naar de indrukwekkende liggende boeddha (meer dan 40 meter lang) van Wat Pho, een tempel die achter het het koninklijk paleis ligt. Je kunt het gemakkelijk lopen. Wie een Thaise massage wil proberen: de massageschool bij Wat Pho is een echte aanrader. Wij namen een kruidenmassage; na eerst helemaal los gekneed te zijn word je beklopt met allemaal kruidenbuiltjes. Lekker ontspannen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Bangkok, optionele excursie met longtailboot

Vandaag heb je voldoende tijd om Bangkok verder te ontdekken. Wij vinden het erg leuk om met een longtailboot de ‘achterafstraatjes’ van de stad te verkennen, oftewel de kanalen die de stad doorsnijden. We kunnen hiervoor een excursie van een halve dag voor je boeken. Je wordt dan ’s ochtends om acht uur opgehaald bij je hotel en stapt vervolgens met een gids in een tuktuk. In dit typisch Thaise vervoersmiddel zoef je vervolgens door het verkeer naar een pier aan de Chao Phraya rivier. Hier stap je in een longtailboot die je over de khlongs (kanalen) voert. Vanaf het water krijg je een kijkje in het leven van alledag, met kinderen die buiten spelen, vrouwen die de was op hangen en scheefgezakte houten huizen langs de waterkant. Hoe lang de tocht over het water duurt, is afhankelijk van de weersituatie. Wil je deze excursie bijboeken voor € 33,- p.p., laat het ons dan even weten.

Lees meer over de bezienswaardigheden van Bangkok.

Decorative torn edge

Dag 3 – Bangkok, vertrek

Na ontbijt eindigt deze bouwsteen en stap je op het vliegtuig naar Yangon in Myanmar. Als je langer in Bangkok wilt zijn, verleng dan met één of meer nachten. Het is ook mogelijk om deze bouwsteen aan het einde van de reis in te plannen. Je maakt dan een tussenstop in Bangkok vanuit Myanmar en vliegt, na je verblijf in deze kleurrijke stad, terug naar huis. Mail of bel ons even als je geïnteresseerd bent in een Bangkok startpakket in combinatie met je reis naar Myanmar.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken in Myanmar

torn-edge

Easy going Bangkok your own way

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

bangkok budget hotel kamer
bangkok budget hotel lobby
bangkok budget hotel
Variant
1

Budget optie: centrale lodge

 • Reissom:
  € {13320},- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een centraal gelegen lodge met aankomsttransfer en ontbijt

Reis je met een wat krapper budget, of wil je je geld liever uitgeven aan lekker eten en shoppen in plaats van je hotel, dan kunnen we in Bangkok ook een eenvoudige lodge voor je boeken. Het hotel ligt centraal, op loopafstand van Khao San Road en vlakbij de Chao Phraya rivier, dus je trekt er makkelijk zelf op uit. Neem bijvoorbeeld een tuktuk of rivier express boot om het Grand Palace of Chinatown te verkennen. De kamers in het hotel zijn simpel, maar wel voorzien van alle gemakken zoals airco, een tv en eigen badkamer. Het ontbijt is inbegrepen en in de lobby is er een wifi verbinding. Laat het ons weten als je voorkeur uitgaat naar dit budget hotel in Bangkok.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Myanmar reizen Yangon
bouwsteen

Het begon in Yangon…

 • Yangon
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 155,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern