Naar boven

Easy Going Belize City

bouwsteen

 • Reisschema:
  Belize City
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 135,- p.p. bij 2 personen
✓ Koloniale gebouwen

✓ Vrolijke reggae-vibe

✓ Goede uitvalsbasis om naar Caye Caulker te reizen
belize city boats
Decorative torn edge

Dag 1 – Belize City, aankomst

Wie vanuit Mexico of Guatemala naar Belize komt, reist meestal meteen door naar een van de paradijseilanden voor de kust en hoeft niet in Belize City te overnachten. Wie naar Belize City vliegt en hier z’n reis begint, heeft na de lange vlucht weinig behoefte aan nog weer doorreizen: gewoon lekker direct naar je hotel gaan, is dan wel zo prettig.

Zodra je de aankomst terminal uitloopt word je begroet: ‘Yo man, welcome in Belize’. Hier neem je zelf een taxi naar je hotel dichtbij de haven. De klassieke, houten villa’s hier zijn cultureel erfgoed van de stad. Wij vonden dit het leukste plekje in Belize city. Je hotelkamer is groot en sfeervol en er is een heerlijk rustige patio. Voor Bz $5 kun je gebruik maken van het zwembad.

Decorative torn edge

Dag 2 – Belize City, vertrek

Meestal reis je na het uitgebreide ontbijt gelijk door. Op slechts een paar honderd meter van het hotel, ligt de terminal voor vertrek naar ons Reggae eiland. Een andere, veel gekozen optie is om nu het binnenland in te gaan naar Mountains and rivers. Tijdens dit onderdeel van je Belizereis ga je een mysterieuze Maya grot in of verken je de overwoekerde Mayastad Caracol, een voorproefje op Tikal in Guatemala.

Heb je nog wat tijd over dan is het leuk om naar de vismarkt in de haven van Belize City te gaan. Dagelijks is het een drukte van belang. De boten met verse vis varen af en aan en er wordt druk onderhandeld. Ondertussen hopen de pelikanen stiekem dat er een stukje vis voor hen overblijft. Voor wat historische info over de stad, is er het museum in de oude gevangenis of loop de imposante St. John’s kathedraal in.

 

Decorative torn edge

Tips

Veel mensen weten niet dat Belmopan de nationale hoofdstad van Belize is. Nadat orkaan Hattie in 1961 een groot deel van Belize City had verwoest, werd een locatie in het binnenland gezocht. Voor de meeste reizigers is Belmopan, terecht, niet meer dan een tussenstop.

De Belizaanse keuken is een combinatie van de Afrikaanse, Maya en Caribische keuken. De basis bestaat uit rijst, bonen en gebakken bananen. Hoewel het oppassen is met ‘kraampjeseten’, is de Salbutos, een soort pasteitje, echt een aanrader.

Komt het uit neem dan een kijkje bij de unieke ‘Swing bridge’. Elke ochtend en avond om half zes gaat deze brug open en zie je een spektakel van verkeer dat zich door de sluis wurmt.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Easy Going Belize City

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Mountains en rivers

 • San Ignacio - Mountain Pine Forest Reserve
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 375,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Rustig aan op het reggae eiland

 • Caye Caulker
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 426,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern