Menu background

Naar boven

Bezienswaardigheden in Italië

Algemene informatie

italie rondreis
Italië toren van Pisa

De Scheve Toren van Pisa

De Scheve Toren van Pisa, in het Italiaans Torre Pendente di Pisa, is toch wel het allerberoemdste monument van deze stad. In 1173 begon de bouw van deze toren. Het ging meteen al mis toen de eerste verdiepingen scheef werden gebouwd. In de jaren daarop heeft men geprobeerd met het bouwen van de nieuwe verdiepingen de toren recht te krijgen, maar zonder succes. Voor de veiligheid zijn er verschillende pogingen gedaan om te voorkomen dat de toren daadwerkelijk zou omvallen. Na de laatste renovatie in 2008 zou de toren stabiel zijn verklaard. De toren heeft 8 verdiepingen. Als je de toren wilt bezoeken en alle 296 treden wilt beklimmen raden we aan van te voren te reserveren. Kinderen tot 8 jaar mogen de toren om veiligheidsredenen niet beklimmen. Wil je de Toren van Pisa bewonderen? Bekijk dan onze Toscane rondreis.

Florence

De onofficiële hoofdstad van Toscane. De bekendste bezienswaardigheid van Florence is de kathedraal, de Duomo. Een andere bekende bezienswaardigheid is de Piazza Signoria met het prachtige stadhuis; Palaza Vecchio. Niet alleen cultuurliefhebbers, maar ook de winkelaars kunnen in deze stad hun hart ophalen. In Florence zijn alle grote winkelketens te vinden, maar ook leuke en unieke winkeltjes die alleen in Florence te vinden zijn. Daarnaast kom je in het centrum overal leuke restaurantjes en pizzeria’s tegen. Redenen genoeg om Florence te bezoeken tijdens jouw Italië-rondreis.

Florence, Italië
Auto huren in Italië

Siena

In Siena zie je nog veel terug van de Middeleeuwen. Een van de meest opvallende en mooiste pleinen van Italië ligt in Siena; Piazza del Campo. Proef de gezellige sfeer van Siena wandelend door de smalle straatjes.

Lucca

Hier beleef je echte agriturismo. Lucca kent schattige pleintjes en middeleeuwse kerken. In de stad hangt een ontspannende sfeer. Lucca wordt ook wel ‘de stad van de honderd kerken’ genoemd. Deze naam dankt Lucca aan de vele religieuze gebouwen. Lucca wordt omringt door een prachtige stadsmuur. Verken alle artistieke schoonheden van Lucca. Het is één van de rijkste steden in Noord-Italië.

De Chianti streek

Voor de wijnliefhebbers is de Chianti streek zeker een topbezienswaardigheid in Toscane. De streek ligt tussen Florence en Siena. Proef de heerlijke Chianti wijnen en geniet vaan landelijke uitzichten over de Toscaanse glooiende heuvels. In deze prachtige streek vind je olijfgaarden, wijngaarden, ommuurde steden en slingerweggetjes. Bezoek verschillende dorpjes zoals Greve, Panzano, Gaiole en Radda.

Vulkaan Etna

De Etna is wel een van de beroemdste vulkanen van Europa, een must voor je vakantie in Sicilië, en het icoon van Sicilië. De Etna is nog steeds actief. Je kunt helemaal naar de top waar je de rookwolken ziet ontsnappen. Je kunt met een kabelbaan omhoog, minibus of voor de actievelingen onder ons; hiken. De Etna is een prachtig uitgestrekte vulkaan en je kunt uren wandelen door het vulkanische landschap. Eenmaal boven aan de top kun je vier vulkaankraters bekijken.

Palermo

Palermo is de hoofdstad van Sicilië. Het wordt vaak gezien als een hectische stad, maar is echter ook een ontzettend leuke stad. In het centrum vind je statige gebouwen en mooie binnenplaatsen. Bezoek de kathedraal en slenter rond op de kleurrijke markten.

Syracuse

Een beeldschoon stadje aan de oostkust van Sicilië. Syracuse beschikt over mooie pleinen, oude kerkjes en sfeervolle straatjes. Er zijn goede restaurants te vinden en een lokale markt. Daarnaast is er een archeologisch park.

Klimaat italie- beste reistijd

Taormina

Ontdek de oudheid van Taormina op Sicilië, een plaatsje aan de oostkust. In Taormina is een oud Grieks theater te vinden. Het theater verkeert nog steeds in goede staat en wordt nu nog gebruikt. Taormina ligt wat hoger aan de kust waardoor je ook kunt genieten van mooie uitzichten.

Cefalù

Gelegen aan de noordkust van Sicilië vind je dit charmante stadje. Celafù trekt zowel Italianen als toeristen. Dit komt door de gezellige sfeer die er heerst en de schitterende stranden die nabij Celafù liggen. Het historisch centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier kan je heerlijk dwalen door smalle straatje. Je zult veel kerkjes tegenkomen en pittoreske huisjes. Vanaf veel plekken heb je uitzicht op de prachtig blauwe zee.