Menu background

Naar boven

Op de thee in Darjeeling

bouwsteen

 • Reisschema:
  Darjeeling
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 249,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  oktober, november, maart, april en mei zijn de beste maanden
Darjeeling India is een bekende plek onder de fervente theedrinker want deze thee wordt ook wel de champagne onder de theesoorten genoemd. De regio rond Darjeeling wordt gekenmerkt door theeplukkers met grote manden op hun rug, verscholen tussen de struiken van de groene theevelden. De met sneeuw bedekte bergen op de achtergrond zorgen voor een prachtige achtergrond.Tijdens deze bouwsteen rijd je met de auto (met chauffeur) naar Darjeeling, waar onderweg het Indiase leven zich voor je ogen afspeelt. Wandel door de theevelden en de straten van dit charmante stadje. Op Tiger Hill wacht je op de opkomende zon voor een verbazingwekkend uitzicht, bezoek je een boeddhistisch klooster en drink je een kopje thee met de Tibetaanse gemeenschap.
thee drinken Darjeeling India
Decorative torn edge

Dag 1 – Door de groene heuvels naar Darjeeling

De chauffeur haalt je op van het vliegveld van Bagdogra of het treinstation van New Jalpaiguri en brengt je naar Darjeeling. Je rijdt dwars door de theevelden. Thee wordt hier nog steeds met de hand geplukt en verwerkt in kleine fabrieken. Bekijk de ijverige Indiase plukkers die met grote manden op de rug boven de halfhoge struiken uitsteken.

In de smalle en steile straten van Darjeeling hangt een ontspannen sfeer. Het leven speelt zich voornamelijk af op straat. De markt, die is gelegen op een heuvel, is omringd door hoge bergen tot 8000 meter. ’s Middags kun je zelf een wandeling maken door de theeplantages. Je overnacht in een rustgevend, comfortabel hotel met ruime kamers.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ontdekkingstocht rond Darjeeling

Vandaag sta je vroeg op, zodat je voor zonsopkomst bovenop de Tiger Hill staat. Vanaf dit punt heb je zicht op de eerste zonnestralen die tussen de witte toppen van de Himalaya doorkomen. De mist trekt steeds verder uit het dal weg en het uitzicht wordt steeds wonderlijker. Bovenop de berg kan het behoorlijk koud en winderig zijn, zorg naast een camera daarom voor een lange broek en wind- en fleece-jacks. Zodra de zon steeds hoger aan de hemel komt te staan en de vallei al snel een beetje opgewarmd wordt, rijd je naar het oudste boeddhistische klooster van Darjeeling. Dit eeuwenoude klooster uit 1875 herbergt veel goedbewaarde boekwerken. Er reist een Engelssprekende gids met je mee die hier meer over kan vertellen.

De rest van de middag kun je zelf indelen. Je kunt genieten van een typisch Nepalese of Tibetaanse lunch in het centrum of je brengt een bezoek aan het museum over beklimmingen in de Himalaya, de dierentuin met de rode panda of het Tibetaanse vluchtelingencentrum. De ontvluchte Tibetanen maken hier kleden en kleding van verse wol. ’s Avonds duik je waarschijnlijk vroeg onder de dekens, het koelt namelijk al snel af.

Decorative torn edge

Dag 3 – Darjeeling

Na het ontbijt in je hotel eindigt deze bouwsteen. Wil je dieper Sikkim intrekken? Met de bouwsteen Schatten van Sikkim bezoek je de plaatsen Gangtok en Kalimpong in de groene heuvels en de omliggende kloosters.

Deze bouwsteen is ook goed te combineren met de Tibetaanse tempel tour. Als je deze bouwsteen door West-Sikkim wilt doen, gaat deze vooraf aan de bouwsteen Schatten van Sikkim.

Vanuit Darjeeling kun je ook terugreizen per trein of vliegtuig naar Kolkata (Calcutta). Je vlucht naar andere delen in het noorden van India of naar het exotische zuiden is vanuit hier gemakkelijk te regelen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Op de thee in Darjeeling

Deze bouwsteen is goed te combineren met

monniken Lhasa - Sikkim India
bouwsteen

Schatten van Sikkim

 • Gangtok - Kalimpong
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 367,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
wandelen Sikkim trekking
bouwsteen

Tibetaanse tempel tour

 • Gangtok - Kalimpong
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 644,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern