Menu background

Naar boven

Schatten van Sikkim

bouwsteen

 • Reisschema:
  Gangtok - Kalimpong
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 367,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  oktober, november, maart, april en mei zijn de beste maanden
Sikkim ligt in de uitlopers van het Himalaya gebergte en hier staat de Tibetaanse cultuur en levenswijze centraal. Sikkim biedt huis aan een groot aantal Tibetaanse monniken die al knielend in bont gekleurde kloosters mantra's opzeggen. Je bezoekt vanuit de knusse hotels waarin je verblijft, omgeven door een groene binnentuin, twee authentieke kloosters in de omgeving van Gangtok. Rond Kalimpong kun je op eigen gelegenheid het kleurrijke Rumtek klooster bezoeken. Je reist per privéauto met chauffeur door de groene bergen. Sikkim straalt door het lage aantal toeristen veel rust uit.

Je begint de bouwsteen vanuit Darjeeling of vanuit Yuksom, het einde van de bouwsteen Tibetaanse Tempel Tour. Voor een bezoek aan Sikkim zijn de lente (half maart t/m mei) en herfstmaanden (oktober t/m half december) het meest geschikt.
monniken Lhasa - Sikkim India
Decorative torn edge

Dag 1 – Gangtok, aankomst

De dag begint vroeg met een rit van ongeveer 7 uur vanuit Darjeeling naar Gangtok, of 4 uur vanuit Yuksom als je eerst de bouwsteen Tibetaanse Tempel Tour hebt gedaan. De piek van de op twee na hoogste berg van de wereld, de Kanchenjunga, bepaalt onderweg het uitzicht. Het is een spectaculair contrast: de groene heuvels op de voorgrond en de steile, witte berghellingen op de achtergrond. De chauffeur stopt graag onderweg om de vergezichten niet zomaar aan je voorbij te laten gaan. Dat is het voordeel van individueel reizen.

Aan het einde van de dag kom je aan in Gangtok. Deze plaats ligt hoog op een bergkam en wordt voornamelijk bewoond door Boeddhistische Indiers. Je comfortabele familiehotel is een plaats voor rust en harmonie, waar alleen het tsjirpen van de vogels in de groene tuin te horen zijn. Het centrum van Gangtok is op ongeveer twee kilometer afstand gemakkelijk te voet te bereiken.

Decorative torn edge

Dag 2 – Gangtok, bezoek kloosters

De kloosters nabij Gangtok worden nog maar weinig door toeristen bezocht en zijn de oorspronkelijkheid daardoor niet verloren. Een hobbelige weg brengt je naar de kloosters van Phudong en Labrang. Labrang is de oudste en ligt er sereen en rustig bij. Phudong is wat groter en is een van de belangrijkste kloosters van Sikkim.

De kloosters zijn gebouwd op een groene heuvel vanwaar je een heel mooi uitzicht hebt op het omliggende landschap; de witte toppen van het Kanchenjunga gebergte steken overal bovenuit. De kloosters staan bekend om hun uitbundige muurschilderingen in alle kleuren van de regenboog. Ze doen zelfs een beetje Chinees aan met hun omgekrulde drakendaken. Je vindt hier ook de monniken in hun typische oranje gewaden. Aan het einde van de middag rijd je terug naar je hotel in Gangtok.

Decorative torn edge

Dag 3 – Gangtok – Kalimpong

Een van de meest opzienbarende kloosters in de omgeving van Gangtok is het Rumtek klooster. De wanden en plafonds zijn versierd met helder gekleurde muurschilderingen en fijn houtsnijwerk. Je bent meer dan welkom een sessie van de monniken bij te wonen waar je onder het genot van een kopje gezouten boterthee het mystieke koraalgezang aan kan horen.

In de middag rijd je met je chauffeur naar de marktplaats Kalimpong. Op de lokale markt kun je rondstruinen op zoek naar souvenirs of maak een wandeling door de bossen rond dit plaatsje. Kalimpong is een eeuw lang veroverd geweest door Bhutan; er bevindt zich daardoor een typisch Bhutanees klooster. Achter lange tafels zitten monniken te zingen en muziek te maken. Volgens ons indrukwekkend om mee te maken en gemakkelijk zelf te bezoeken.

Decorative torn edge

Dag 4-  Kalimpong, vertrek

Je wordt wakker in een van de kleine, knusse huisjes temidden van de grote tuin van de accommodatie in Kalimpong. Deze ochtend eindigt de bouwsteen in de bergen rond Kalimpong.

We kunnen een transfer van ongeveer drie uur voor je regelen naar de luchthaven van Bagdogra of het treinstation van New Jalpaiguri. Vanuit beide plaatsen regelen we vervoer voor je naar Kolkata, Delhi of Varanasi.

Kalimpong is verder een uitstekende vertrekplaats voor reizen naar het oorspronkelijke Bhutan. Kijk eens op de speciale Bhutan website en vraag de reisspecialist naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

india bhutan tigersnest
bouwsteen

Op hoog bezoek

 • Paro - Thimpu
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 530,- bij 2 personen (hoogseizoen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Bhutan trekking gids
bouwsteen

Even van de wereld stappen

 • Thimpu – Tshaluna – Jemina – Jeledzong - Paro
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 530,- p.p. bij 2 personen (hoogseizoen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge