Menu background

Naar boven

Tibetaanse tempel tour

bouwsteen

 • Reisschema:
  Gangtok - Kalimpong
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  € 644,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  oktober, november, maart, april en mei zijn de beste maanden
Deze bouwsteen is voor reizigers die niet genoeg kunnen krijgen van de Tibetaanse kloosters en die te voet de groene heuvels willen betreden. De wandelingen zijn vrij eenvoudig en niet te lang, waardoor ze voor iedere sportieveling goed te behappen zijn. Met op de achtergrond het geluid van het opdreunen van de mantra's door Tibetaanse monniken en het uitzicht op de hoogste bergen van de wereld plof je na je wandeling neer in het gras...

Bij deze bouwsteen reis je individueel per auto met chauffeur. Je slaapt in de sfeervolle accommodaties die je van ons gewend bent, eenvoudig maar vaak met een weids uitzicht op groene landschappen met besneeuwde bergen van de Himalaya op de achtergrond.
wandelen Sikkim trekking
Decorative torn edge

Dag 1 – Darjeeling – Rinchenpong

Reistijd: 4 uur per auto

Vanuit Darjeeling rijd je in noordelijke richting het westen van Sikkim in. Onderweg passeer je de grasgroene theevelden waar de gehele regio van Darjeeling om bekend staat. Omdat Sikkim zelf vrij laag gelegen is, is de omgeving hier erg groen en stromen er kleine beekjes tussen de heuvels door.

Na ongeveer vier uur rijden bereik je het plaatsje Rinchenpong. Hier overnacht je op een authentieke boerderij die door een familie wordt gerund. Bij deze overnachting is niet alleen het ontbijt, maar ook de lunch en het diner inclusief. Het eten is door de familie zelf verbouwd en helemaal biologisch. In de middag heb je tijd om een wandeling te maken in de omgeving.

Decorative torn edge

Dag 2 – Rinchenpong, de omgeving verkennen

De volgende ochtend geniet je in alle rust van het ontbijt. Vandaag staat er lekker helemaal niets gepland dus kun je zelf kijken waar je zin in hebt en op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. De boerderij is prachtig gelegen. Op de 44 hectare grond wordt op biologische wijze tal van groenten, fruit, bloemen en bomen verbouwd. De vriendelijke familie neemt je graag mee het land op en vertelt je meer over de verschillende planten en waarvoor ze gebruikt worden.

Je kunt tijdens het verblijf in deze accommodatie ook kiezen voor een van de georganiseerde excursies naar verschillende plaatsen in de omgeving, zoals een klooster dat op een bergtop in de buurt ligt. Vraag ter plaatse even aan de familie wat de mogelijkheden zijn.

Decorative torn edge

Dag 3 – Rinchenpong – Pelling

Reistijd: 3 uur per auto

Na het ontbijt neem je afscheid van de familie en gaat de reis verder richting Pelling, waar je na de lunch het Pemayangtse klooster bereikt. Dit klooster ligt verscholen tussen hoge besneeuwde bergtoppen van de Himalaya (bijna 2100 meter).

Te voet bereik je dit klooster, dat huis biedt aan meer dan honderd monniken en daarnaast een religieuze school is voor Boeddhistische studies. Door de geïsoleerde ligging is de traditionele cultuur goed bewaard gebleven. Je ziet er kleurrijke muurschilderingen, gedetailleerd houtsnijwerk en Boeddhabeelden.

Je overnacht in een hotel in Pelling. Bij goed weer heb je een geweldig uitzicht op een van de hoogste bergen van de wereld, de Kanchenjunga.

Decorative torn edge

Dag 4 – Pelling – Khecheopari meer – Yuksom

Reistijd: 1,5 uur per auto, 4 uur te voet, 1 uur per auto

De dag begint met een wandeling van ong. 3 km. naar het authentieke Sanga Choling klooster. Bij dit oudste klooster van Sikkim heb je een prachtig uitzicht over de groene heuvels en de besneeuwde toppen in de verte.

Dan stap je in de auto naar het Khecheopari meer. Voor de mensen hier is het meer, omgeven door gebedsvlaggetjes, een heilige plek. Hier begint je wandeling naar het bergplaatsje Yuksom. In kleine houten huizen proberen de locals verschillende producten aan de man te brengen en je vindt er gezellige restaurants waar je een hapje kunt eten. Het hotel lijkt een mix van Tibetaanse en moderne bouwstijl. Vanaf de terrastuin heb je uitzicht op de groene omgeving en de witte pieken.

Decorative torn edge

Dag 5 – Yuksom, einde bouwsteen

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen in Yuksom. Vanuit hier kun je via Tashiding doorreizen naar Gangtok om de bouwsteen Schatten van Sikkim te volgen. Je kunt vanuit Yuksom ook terugreizen naar Darjeeling. In dat geval kunnen we een transfer voor je regelen.

Voor het ontdekken van het kleurrijke Rajasthan of het exotische zuiden, is het aan te raden naar Delhi of Kolkata te reizen om vanuit daar de reis voort te zetten.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

monniken Lhasa - Sikkim India
bouwsteen

Schatten van Sikkim

 • Gangtok - Kalimpong
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 367,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge