Naar boven

Autohuurvoorwaarden

Algemene informatie

Hieronder staan alle voorwaarden die betrekking hebben op de autohuur van Hertz. Als je een auto of 4WD wilt huren, dan raden we je aan deze goed door te lezen. Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Inbegrepen in de prijzen van Riksja Australie

– autohuur, gecalculeerd op 24-uurs periode (10 uur ’s morgens ophalen, is 10 uur ’s morgens uiterlijk inleveren)
– all inclusive verzekering (geen eigen risico meer)
– ongelimiteerde kilometers
– lokale belasting (GST) en stamp duty
– vehicle registration fee
– administratiekosten
– 24 uur per dag wegenwacht service

Bijkomende kosten (ter plaatse te voldoen)

– eventuele extra’s
– eventuele one way (= achterlatings) kosten bij enkele reis
– eventuele locatie toeslagen
– bij betaling met credit card geldt een toeslag van 1,5% (bv voor de borg)
– benzine (ca. AU$ 0,95 tot 1,55 per liter, afhankelijk per staat)
– Administratiekosten voor bv verwerking van onbetaalde tolwegen, snelheids- en parkeerovertredingen vanaf  AU$ 27,-
– voor bestuurders van 21 t/m 24 jaar geldt een toeslag van AU$ 16,50 per persoon per dag
– op veel snelwegen rondom Sydney, Melbourne en Brisbane betaal je tol. Op deze wegen geldt vaak een prepaid systeem dmv een elektronische pas. Huurauto’s zijn tegenwoordig vrijwel allemaal uitgerust met deze pas. De betaling hiervoor verloopt via je credit card.

Verzekering/ eigen risico

Al onze huurauto’s worden geboekt bij (hoofdzakelijk) Hertz via Sunny Cars. Alle huurauto’s zijn hierdoor inclusief een all inclusive verzekering. Je hebt geen eigen risico meer. Mocht je ter plaatse kosten hebben, dan betaal je deze eerst zelf en krijgt deze bij terugkomst in Nederland weer van Sunny Cars vergoed. Zorg er uiteraard wel voor dat je alle bonnetjes etc. goed bewaard.

Uitgebreide verzekeringsvoorwaarden zijn op het verhuurstation aanwezig. Vraag ernaar als je de auto in ontvangst neemt. Recht op verzekering vervalt als je je niet houdt aan de voorwaarden op het contract (rijden onder invloed etc).

GPS

Een GPS is niet standaard inbegrepen in de huur. We kunnen het voor je bijboeken maar de kosten zijn vrij hoog met zo’n AU$ 16,- per dag. We raden je aan om zelf een GPS mee te nemen en hierop voor vertrek het wegennetwerk van Australië te downloaden. Dit is een stuk voordeliger.

One way kosten

Dit zijn kosten die je ter plaatse betaalt wanneer je de auto op de ene plaats ophaalt en hem elders inlevert. De prijzen verschillen per route. In het reisvoorstel zullen we de eventuele one way kosten vermelden.

Locatie kosten

Per locatie worden er in sommige gevallen extra kosten in rekening gebracht. Deze betaal je ter plaatse met je credit card. De kosten varieren per locatie. Het gaat om het volgende:
– Location Fee airports. Dit geldt alleen voor extra elementen (zoals bv autostoeltjes of one way kosten) bij het ophalen van de auto op de luchthavens van Adelaide, Alice Springs, Ayers Rock, Brisbane, Broome, Cairns, Canberra, Darwin, Hobart, Mackay, Melbourne, Perth, Proserpine en Sydney.
– Location Fee cities. Deze fee is alleen van toepassing bij het ophalen van de auto in de volgende steden: Ayers Rock, Adelaide, Brisbane, Darwin, Melbourne, Sydney en Perth.

Huurperiode

De minimum huurperiode is 1 dag. De ophaaldag is bepalend voor de prijs. Bij lange huurperiodes wordt de prijs per dag voordeliger. Lever je de auto meer dan 30 minuten te laat in, dan betaal je (een) extra dag(en) tegen het lokale tarief. Bij eerder inleveren is geen restitutie mogelijk.

Borgsom

De borg (minimaal AU$ 100,- & AU$ 200,- in bv de Outback) kan met alle bekende credit cards (Visa, Mastercard, American Express etc.) worden voldaan. De creditcard-houder moet persoonlijk aanwezig zijn om te tekenen. Indien je niet in het bezit bent van een credit card, dan bestaat de mogelijkheid om een contante borg te voldoen (behalve in Broome en Kununurra en voor 4WD-auto’s). Je betaalt AU$ 400,- contant.

Leeftijd

De minimum leeftijd van (mede)bestuurder(s) is 21 jaar, maximum is 75 jaar. Voor bestuurders van 21 t/m 24 jaar geldt een toeslag van AU$ 16,50 per persoon per dag (met een maximum van AU$ 115,50 bij een periode van 30 dagen).

Extra’s

– kinderstoeltjes: altijd op aanvraag voor AU$ 22,- per dag en maximaal AU$ 88,-.
babyzitje 0-6 maanden
kinderzitje 6 maanden tot 2 jaar
grotere maat kinderzitje vanaf 2 jaar
– GPS-systeem (Neverlost): is beschikbaar in het Nederlands, kost AU$ 15,40 per dag en maximaal AU$ 154,00 voor de gehele aaneengesloten huurperiode. Eventueel verlies of schade wordt niet gedekt door de verzekering en brengt AU$ 499,00 vervangingskosten met zich mee.
Alle extra’s dienen tegelijkertijd met de boeking van de auto te worden gereserveerd en worden ter plaatse direct aan de verhuurder betaald.

Rijbewijs

Hiervoor gelden de volgende regels. Alle bestuurders:
– zijn in het bezit van een rijbewijs dat de gehele huurperiode geldig is,
– zijn in het bezit van een internationaal rijbewijs (verplicht in Australië). Het Nederlandse rijbewijs met Engelstalige beschrijving is NIET voldoende. Een internationaal rijbewijs is verkrijgbaar bij ANWB winkels voor ca. eur 18,-).
– hebben tenminste 1 jaar het rijbewijs
Zowel het gewone als internationale rijbewijs moeten bij het ophalen van de auto worden getoond.

Medebestuurders

Alle bestuurders moeten op het huurcontract worden vermeld. Er zijn geen extra kosten voor medebestuurders.

Verhuurstations

De belangrijkste huurstations om een auto te huren in Australië (Sydney, Brisbane, Cairns, Melbourne, Adelaide, Perth, Alice Springs en Darwin) zijn in ieder geval geopend van 09:00 tot 17:00 uur. Per depot zijn de openingstijden echter verschillend (vaak ruimer). Met het inplannen van de auto’s houden we hier rekening mee.

Pech onderweg

Mocht je onderweg pech krijgen, dan kun je 24 uur per dag de wegenwacht service van Hertz bellen met het gratis telefoonnummer 1800 996010.

Ophalen /Terugbrengen

De auto wordt opgehaald / ingeleverd bij het depot van de verhuurder. Transfers van of naar het depot zijn niet inbegrepen. De ophaal- en inlevertijden staan op het voucher. Bij vertraging neem zo spoedig mogelijk contact op met het desbetreffende depot. Haal je de auto niet af op de afgesproken dag en tijdstip, dan behoudt Hertz het recht om een dag huur in rekening te brengen; deze betaal je ter plaatse.

Waar rijden, waar niet:

– onverharde wegen: het is niet toegestaan met 2WD-auto’s op onverharde wegen te rijden, behalve wegen waaraan wordt gewerkt of directe toegangswegen tot nationale/state parken en vakantie accommodaties. 4WD-auto’s mogen wel op erkende onverharde wegen rijden; off road rijden is voor geen enkele voertuig toegestaan.
– het is niet toegestaan een auto gehuurd op Tasmanië mee het eiland af te nemen en een auto gehuurd op het vasteland mee te nemen naar Tasmanië. Je mag op Tasmanië op onverharde wegen rijden maar, ongeacht wiens schuld het is, rijd je schade op een onverharde weg of wordt de auto gestolen, dan bedraagt je eigen risico AU$ 9900,-.  Dit bedrag is ook van toepassing bij schade aan de auto door oververhitting.
– tijdens het ‘sneeuw’ seizoen (van ca juni t/m september) mag er niet boven de sneeuwgrens worden gereden zonder het betalen van de ‘SNO’ toeslag AU$ 22,- per dag.
– het is niet toegestaan om op het strand of door zout water te rijden. Daarmee is ook Fraser Island uitgesloten.
– het is niet toegestaan om in de Northern Territory, Kimberley en Kangaroo Island regio’s in het donker rijden vanwege gevaar voor aanrijdingen van kangoeroes of andere dieren. Doe je dit toch en raak je betrokken bij een ongeluk, dan ben je volledig aansprakelijk.
– het is niet toegestaan om naar de Jim Jim Falls en Twin Falls in Kakadu te rijden.
– alleen met een 4WD-auto cat FFBD is het toegestaan om de Mereenie Loop Road, Gibb River Road, Tunnel Creek Road, Windjana Gorge Road, Cape Leveque Road en de Bungle Bungles te berijden.
– het is geen enkele huurauto toegestaan om ten noorden van de Oodnadatta Track te rijden, inclusief Dalhousie Springs, Mount Dare, Witjira nationaal park en Pedirka Desert.
– Alleen met een 4WD mag je over de Mereenie Loop Road rijden
– het is toegestaan om een auto mee te nemen naar Kangaroo Island en over verharde wegen te rijden. Alleen met een AWD of 4WD mag je op onverharde wegen rijden. Je bent echter wel volledig aansprakelijk voor eventuele schade opgelopen op het eiland door het rijden over deze wegen.
– Alleen met een Medium AWD of een Large 4WD mag je het Karijini National Park & Windjana Gorge betreden, alsmede over Tunnel Creek Road rijden.

Auto categorie

Boekingen zijn altijd op basis van een categorie; niet van merk of type. Genoemde types zijn voorbeelden. Wil je ter plaatse zelf een grotere auto, dan betaal je een toeslag op basis van de lokaal geldende tarieven.

Bagage

De ruimte in de huurauto is altijd beperkt. Vaak wordt er meer bagage meegenomen dan mogelijk. Zachte reistassen zijn beter dan harde koffers. Een hogere categorie auto heeft meer ruimte. Bij de autocategorieën staat beschreven hoeveel bagageruimte er per type ongeveer is.

Depots (meest voorkomende, vraag ons naar meer mogelijkheden)

-Metro regio 2WD-auto’s
Adelaide / Brisbane / Bundaberg / Cairns / Canberra / Coolangatta / Devonport / Hervey Bay / Hobart / Launceston / Mackay / Melbourne / Noosa Heads / Perth / Rockhampton / Surfers Paradise / Sydney / Townsville / Whitsundays (Airlie Beach en Proserpine)
-Remote 2WD- auto’s
Alice Springs / Ayers Rock / Broome / Darwin / Katherine / kununurra/ Exmouth / Kingscote & Penneshaw Wharf (Kangaroo Island) / Mount Gambier
-4WD auto’s
Alice Springs / Ayers Rock / Broome / Cairns / Darwin / Devonport / Hobart / Katherine / Kununurra / Launceston/ Exmouth / Kingscote & Penneshaw Wharf (Kangaroo Island) / Mount Gambier

Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over lokale tarieven, one way kosten, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd.

Gedetailleerde informatie is bekend en aanwezig op het verhuurstation en aan wijzigingen onderhevig. Vraag bij het ophalen altijd naar een papieren kopie van alle huurvoorwaarden. Dit zijn de bindende, geldende voorwaarden.

background-pattern