ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Bizons, cowboys en presidenten

Bizons, cowboys en presidenten

rondreis

 • Reisschema:
  Salt Lake City - Moab/Arches - Rocky Mountains - Cheyenne - Custer en Mount Rushmore - Devils Tower - Cody - Yellowstone - Grand Teaton - Salt Lake City
 • Reisduur:
  16 dagen/15 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 2.295,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Raften in Moab en in Grand Teton, buffalo safari in Custer State Park
 • Huurauto:
  Optioneel bij te boeken vanaf circa € 850,- per auto
 • Vluchten:
  Optioneel bij te boeken vanaf circa € 900,- p.p.
✔ Een reis voor natuurliefhebbers

✔ Yellowstone

✔ Rocky Mountains

✔ Mount Rushmore

✔ Slaap midden in of vlak bij de Nationale Parken

✔ Inclusief een aantal bijzondere excursies
Mt-Rushmore-reizigers
Decorative torn edge

Dag 1 – Salt Lake City, aankomst

Je reis begint met een vlucht naar Salt Lake City. Eerst ga je door de douane. Na het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Je Amerika-roadtrip kan beginnen!

Reis in ongeveer een half uur naar je hotel in het centrum van Salt Lake City. Bezoek de grootste mormonentempel van de wereld en eet je eerste hamburger met een biertje uit een van de vele brouwerijen in de stad.

Decorative torn edge

Dag 2 – Salt Lake City – Moab

Reistijd: circa 4 uur

Vandaag ga je op weg naar de rode rotsen, waar het zuidwesten van Amerika zo bekend om staat. Onderweg kun je nog de Ghost Town Cisco bezoeken en als je op tijd vertrekt, kun je in de middag nog Arches National Park bezoeken. Het ligt op ongeveer zeven kilometer van Moab en bij de ingang van het park pak je het parkkrantje mee. Hierop staat de route in het park aangegeven en zie je waar de populaire uitzichtpunten en arches zich bevinden.

Tip: koop hier vast je National Park Pass (80 USD) waarmee je tijdens de reis alle nationale parken in kunt.

Decorative torn edge

Dag 3 – Moab, verblijf

Vandaag ga je lekker het water op. Samen met een gids en een kleine groep stap je in een raftboot om aan je wateravontuur tussen de rode rotsen te beginnen. De rivier is op dit gedeelte niet heel wild en je kunt rustig van het uitzicht genieten en af en toe meepeddelen. Wel kom je hier en daar in een stroomversnelling terecht waar je nat gesplasht kunt worden. Vooral in de zomermaanden een fijne afkoeling.

De excursie duurt een halve dag, dus je hebt ook nog de tijd om Arches NP in te gaan, als je daar gisteren geen tijd voor had.

Decorative torn edge

Dag 4  – Moab – Winter Park

Reistijd: circa 6 uur

Vandaag ga je de bergen in. De Rocky Mountains wachten op je. Het is een lange rit maar als je op tijd vertrekt kun je onderweg nog even een stop maken bij Glenwood Springs, een hot-springszwembad. Je slaapt in Winter Park, een wintersportplaatsje waar het ook in de zomermaanden gezellig druk is. Het is de ideale basis om morgen het Rocky Mountains National Park in te duiken.

 

Decorative torn edge

Dag 5  – Rocky Mountains National Park

Je hebt de hele dag om naar je volgende slaapplek aan de andere kant van het Rocky Mountains National Park te komen. The Trail Ridge Road is een prachtige weg door het park met als hoogtepunt het visitor center op 3600 meter hoogte. Het is verstandig om bij de entree van het park navraag te doen over de weersomstandigheden, want het weer kan snel omslaan. Zorg er altijd voor dat je een warm vest of windjack bij de hand hebt. Je eindigt de dag in Estes Park, waar je slaapt in een comfortabel hotel met een rustieke look.

Decorative torn edge

Dag 6 – Rocky Mountains NP – Cheyenne

Reistijd: circa 2 uur

Heb je gisteren Bear Lake nog niet gezien, dan kun je dit nog in de ochtend doen. Daarna laat je de staat Colorado achter je en rijd je Wyoming in.

Cheyenne is een wat grotere westernstad in Wyoming en het is de railroad capital van Amerika. Je vindt er een van de grootste stoomtreinen ter wereld, de Big Boy Steam Engine, die je natuurlijk kunt bezoeken.

Decorative torn edge

Dag 7 – Cheyenne – Custer

Reistijd: circa 5 uur

In Wyoming kom je weer terug, maar je eindigt de dag vandaag in South Dakota. Wil je nog een staat meepakken tijdens deze reis dan kun je via Nebraska, de graanschuur van Amerika, rijden. Ga je op tijd weg, dan kun je aan het einde van de middag nog even in het meer zwemmen van Augustora Reservoir. Het is vanaf hier nog maar een uur rijden naar Custer. Een leuk plaatsje in de Black Hills, waar je verblijft in een typisch Amerikaans motel. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Custer State Park en Mount Rushmore.

 

Decorative torn edge

Dag 8 – Bizon safari en Mount Rushmore

Er staat een bijzondere excursie op het programma vandaag. Je gaat kennis maken met de bizon. Met een ranger ga je in een open safarivoertuig van de gebaande paden af. Hij leert je alles over bizons en ander wildlife in het park. Na de excursie heb je zelf nog tijd om het park in te gaan, maar met je auto moet je wel netjes op de verharde weg blijven.

Decorative torn edge

Vandaag kun je ook nog een bezoek brengen aan Mount Rusmore. De Iron Man Road die je vanuit Custer State Park in Mount Rushmore brengt, geeft je al spectaculair uitzicht op de uitgehouwen presidenten. Je hebt bij het monument niet heel veel tijd nodig, maar als je wilt kun je hier wel een halve dag besteden. Loop in elk geval de President’s Trail, die je tot de voet van de rotsen brengt voor een ander perspectief op de strenge gezichten.

Decorative torn edge

Dag 9 – Custer – Devils Tower – Cody

Reistijd: circa 7 uur

Je hebt een lange rit voor de boeg. De kortste route over de highway is sneller maar wij kiezen liever voor een leuke, wat langere, route. Een stop bij Devils Tower is zeker indrukwekkend. President Roosevelt benoemde deze gigantische monoliet in 1906 als eerste nationale monument van Amerika. Vooral voor de Native Americans is dit een heel belangrijke plek en er gaan meerdere legendes de ronde over het ontstaan van deze rots. Om de route richting Yellowstone te onderbreken, overnacht je in cowboystad Cody. De stad van Buffalo Bill! In de negentiende eeuw liet hij Europa kennis maken met cowboys en indianen met zijn Buffalo Bill Wild West Show. Voor het museum in Cody staat zijn standbeeld en maak je kennis met zijn verleden. Ook de andere collecties in dit museum zijn de moeite waard. In de zomermaanden is er elke avond een rodeo in de stad. Bij je hotel kun je vragen hoe je aan een kaartje kunt komen. Verder vind je talloze western stores in de stad met lederwaren en antieke cowboyobjecten. Drink een biertje bij de Pat O’haras brouwerij of ga op een terrasje aan de hoofdstraat zitten.

Decorative torn edge

Dag 10 en 11 – Yellowstone National Park

Hoe lang je vandaag in de auto zit, bepaal je helemaal zelf. De snelste weg naar de oostingang van het nationale park is ongeveer een uur rijden. Eenmaal in het park bepaal je met een kaartje dat je bij de ingang ophaalt, welke route je wilt rijden. In de routebeschrijving die je van ons ontvangt, geven we je onze eigen tips over de bezienswaardigheden.

Je slaapt de komende twee nachten in een basic cabin midden in het park. Er kan ’s morgens zomaar een bizon voor je hut staan.

Decorative torn edge

De autoroute die door Yellowstone loopt is als het ware een cijfer acht. Je kunt je bezoek aan dit park dus opsplitsen in een zuidelijk en noordelijk rondje. De belangrijkste hoogtepunten (Mud Vulcano, de Upper- en Lower Falls, Fountain Paint Pot en Grand Prismatic Spring) liggen rondom het zuidelijke rondje. Wij reden de route tegen de klok in. Zo bewaar je de grootste bron van Amerika, de Grand Prismatic Spring, voor het laatst. Vaak komt hier ’s morgens vroeg nog veel stoom vanaf en wordt het zicht belemmerd.

Rondom het noordelijke rondje bevinden zich minder hoogtepunten, maar daar is de kans wel weer wat groter om beren te spotten. Bizons zie je door het hele park en veroorzaken regelmatig files.

Decorative torn edge

Dag 12 – Yellowstone NP – Grand Teton NP

Het is vandaag op papier geen lange rit naar Jackson. Dat geeft je de tijd om nog wat tijd in Yellowstone te besteden, als je nog niet alles hebt gezien. Je kunt ook vast naar Grand Teton NP gaan. Het park is Canada in het klein met besneeuwde bergtoppen, naaldbossen en een spiegelglad meer. Weer heel anders dan Yellowstone, maar zeker ook indrukwekkend en een fijne plek om te wandelen en te genieten van de natuur. Jenny Lake is een aanrader voor een picknicklunch.

Je slaapt vannacht in Jackson in een typisch Amerikaans motel met een western tintje.

Decorative torn edge

Dag 13 – Raften in Grand Teton NP

Tijd voor een beetje adrenaline. Je stapt vanmorgen in een grote rubberen boot om drie uur te gaan raften over de slingerende Snake River. Na wat instructies van je gids doe je je zwemvest aan en een helm op. Let’s go! Vlak voor de lunch ben je terug, zodat je nog de hele middag Grand Teton National Park in kunt gaan.

Decorative torn edge

Wij kozen ervoor om een picknicklunch mee te nemen naar Grand Teton NP, zodat we onze tijd goed konden besteden en met uitzicht op de bergen konden lunchen. Mooi uitzicht heb je bij Snake River Overlook. Je ziet dan waar je vanmorgen hebt geraft en hebt goed uitzicht over de Teton Range. Rondom de Colter Bay Area zijn veel wandelpaden waar je zelf een route kunt samenstellen, omdat veel paden elkaar kruisen.

Decorative torn edge

Dag 14 – Grand Teton NP – Salt Lake City

Reistijd: circa 5 uur

Vandaag heb je een lange rit voor de boeg. De landschappen beginnen al weer wat meer woestijnachtig te worden en zijn daardoor misschien niet heel inspirerend. Je komt terug in Salt Lake City, dat zijn naam te danken heeft aan een groot zoutmeer waar je in zou kunnen drijven. De vele vliegjes en de vreemde geur maken dat niet een heel aantrekkelijk uitstapje. Maar even een kijkje nemen onderweg is wel leuk.

Deze laatste nacht van je reis slaap je weer in hetzelfde hotel als de eerste nacht.

Decorative torn edge

Dag 15/16 – Vertrek Amerika, aankomst Amsterdam

Je pakt je koffer in en maakt je klaar om weer naar huis te vliegen. Je Amerika-roadtrip zit er helaas op. Bij de luchthaven lever je de huurauto weer in.

Is deze reis nog niet helemaal naar wens, laat het ons dan voor weten. We kunnen je advies uit eigen ervaring geven en helpen je graag met puzzelen om je ideale Amerika-roadtrip in elkaar te zetten.

Decorative torn edge
torn-edge

Bizons, cowboys en presidenten

Onze slaapplekken

background-pattern