Bungeejumpen

blog

Bungeejumpen in Nieuw-Zeeland

Voor alle adrenalinejunkies die naast alle natuurschoon en culturele evenementen die Nieuw-Zeeland te bieden heeft, ook nog iets waanzinnig spectaculairs willen doen tijdens hun rondreis door Nieuw-Zeeland, vallen met de neus in de boter. Vooral in Queenstown, de plaats die de Avonturen hoofdstad wordt genoemd, valt meer dan genoeg te beleven. Je bedenkt het zo gek nog niet of hier wordt het gedaan.
Het bungee Jumpen werd hier in de jaren 80 ontdekt door de man AJ Hackett. Hij was op het idee gekomen omdat hij een videoband had gezien waarop een aantal studenten van de Oxford University stonden die aan het stunten waren met een elastiek aan hun benen. AJ Hackett raakte enthousiast en ging het zelf proberen. Zo begon hij in Tigne, Frankrijk boven de sneeuw en in 1987 sprong hij vanaf de Eiffeltoren in Parijs. Hij was in een klap wereldberoemd. Hij was van mening dat andere mensen ook opzoek waren naar een extreme uitdaging en organiseerde de eerste commerciële sprong op de Kawarau brug net buiten Queenstown. Dit werd al snel een rage die in korte tijd ook door de rest van de wereld zou worden overgenomen.

nieuw zeeland
Bij Nieuw Zeeland online zijn de excursies, waarvan wij vinden dat je ze gedaan moet hebben, inclusief in onze bouwstenen.

Hoe gaat het precies in zijn werking? Er zijn een aantal locaties in en om Queenstown waar gesprongen wordt, altijd onder begeleiding van professionele instructeurs. Er kan van verschillende hoogtes gesprongen worden en ook met zijn tweeën tegelijkertijd springen is mogelijk. De meest bekende locatie is de beroemde brug waar ooit de eerste sprong plaats vond. Je kunt kiezen voor een zogenaamde “droge sprong”, hierbij spring je aan het elastiek en raak je net het wateroppervlak niet. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om kopje onder te gaan. Beneden word je losgekoppeld en pikken instructeurs je op met een boot. Er zijn veel bedrijven die het bungeejumpen aanbieden.

Riksja Nieuw-Zeeland kent de meest betrouwbare en biedt dit aan in combinatie met een landarrangement. Leuk voor als je een actieve reis wil of gewoon opzoek bent naar adrenaline. Je laten informeren hierover kan altijd via de telefoon of een e-mail op info@nieuwzeelandonline.nl.