Camperhuur

Spaceship

Travelling in space

Wie op een comfortabele én opvallende manier Nieuw-Zeeland wil verkennen, gaat met onze unieke Spaceship het land door. Deze goedkope campers in Nieuw-Zeeland zijn feloranje en beschikbaar vanuit Auckland en Christchurch. Het voordeel van de Spaceship is dat je alle vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt. Je bepaalt zelf hoeveel kilometers je per dag rijdt en waar je de nacht doorbrengt. Alle faciliteiten zoals een gaspit, koelbox, borden, pannen en bestek zijn aanwezig maar er is geen douche of toilet aan boord. Doordat de Spaceship is ontworpen als auto waarin je kunt slapen, rijdt deze zuiniger, wendbaarder en sneller dan een normale camper. Geen fan van oranje? We kunnen ook een minder opvallend model en een model voor 4 personen met daktent voor je regelen. Buiten de huur van een Spaceship helpen we je ook graag met het vinden van passende vluchten en eerste en laatste nacht(en) in Auckland of Christchurch.

Waarom een Spaceship Beta?

De Spaceship is niet alleen in huur goedkoper dan andere campers, maar ook in gebruik. De Spaceship is een combinatie van een camper en een auto. Hierdoor is de camper een samenvoeging van de beste eigenschappen van beide voertuigen; net zo wendbaar en zuinig als een gemiddelde auto, maar je kunt er ook in slapen, koken en film kijken.

De specificaties:
– De Spaceship (Beta en Beta 2S) heeft een bed (1.40 x 1.90m) dat verlengbaar is tot 2.30m. Wij lange Nederlanders kunnen hier dus makkelijk in liggen. De Beta 4-Berth heeft een bed van 1.90m lang en het bed in de daktent is 1,98m lang.
– Om lekker warm te liggen, zijn bedlinnen en een dekbed aanwezig.
– Aanwezig in de Spaceship: twee gaspitten, een waterreservoir, een koelbox/vriezer, licht, CD/radio, DVD-speler, gasfles en ruime opbergruimte voor 2 grote backpacks.
– Je kunt tegen een vergoeding ook een tafel en stoelen huren zodat je altijd lekker kunt zitten en genieten van de mooie omgeving. Ook te huren zijn een horren, extra set bedlinnen, handdoeken, luifel, navigatiesysteem, sneeuwkettingen, heater en extra gasflessen .

Nog meer voordelen?

Een Spaceship is dus een zogenaamde ‘non-self-contained’ camper. Dit betekent dat je met deze camper niet mag wildkamperen. Nu mag dat sowieso niet op veel plekken. Een ‘Spaceship’ heeft veel elementen van een ‘self-contained’ camper, maar heeft bijvoorbeeld geen toilet of vieze water tank. De Spaceship heeft echter ook weer veel voordelen.

-De Spaceship is verbazingwekkend volledig uitgerust, maar zit qua prijs dus tussen een auto en camper in.
-Het eigen risico van de Spaceship is in vergelijking met andere campers lager.
-De overtocht met de ferry is voordeliger omdat de Spaceship onder de categorie ‘auto’ valt.
-Een Spaceship is makkelijk te rijden. Formaat grote auto en automaat. Parkeren is een eitje!
-Je kunt een app downloaden die speciaal gemaakt is voor ‘non-self-contained’ campers. Zo weet je precies waar je mag staan. Veel van deze campings zijn gratis of kosten een klein bedrag per dag en ze liggen vaak op de mooiste plekken! Natuurlijk kun je dit afwisselen met een verblijf op campings met veel faciliteiten. Dan kun je ook eens een wasje draaien, in het zwembad springen of een pizza afhalen.
-Bespaar op tolwegen omdat je lichter bent dan een camper.

Welke modellen bieden we aan?

Naast de Spaceship Beta kunnen we ook de Spaceship Beta 2S en Beta 4-Berth voor je regelen. De Beta en de Beta 2S zijn redelijk vergelijkbaar. Het grootse verschil is de kleur :-). Waar de Beta lekker opvallend oranje is, heeft de Beta 2S een grijze of witte kleur en alleen een sticker op de zijkant. Wat minder opvallend dus. In beide voertuigen kunnen twee mensen slapen, maar de Beta 2S heeft ook echt maar twee stoelen waar de Beta ook een achterbank heeft. Dit betekent dat je bij de Beta bijvoorbeeld 1 kinderzitje kan plaatsen. Of je zou, door nog een tentje in Nieuw-Zeeland te kopen, met dit voertuig met vier personen kunnen reizen. De Beta 2S heeft door het gebrek aan de achterbank echter 40% meer binnenruimte. Ook heeft de Beta 2S twee USB poorten voor het opladen van apparaten.

Als je op zoek bent naar meer ruimte of met een gezin reist, dan is de Beta 4-Berth perfect. Deze Spaceship heeft een tent op het dak waar twee personen in kunnen slapen. In totaal kun je in de Beta 4-Berth met 5 personen zitten en er kunnen 4 personen in slapen. Er kunnen 2 kinderzitjes op de achterbank gemonteerd worden.

Flex-tarieven

De verhuurder werkt uitsluitend met zogenaamde flex-tarieven; tarieven die bepaald worden op basis van vraag en aanbod, eigenlijk net als bij vliegtarieven. Dit betekent dat je in periodes met een lage vraag (mei t/m september) lage tarieven kunt verwachten en in periodes dat de vraag stijgt, zal het tarief ook worden bijgesteld naar boven. Bij het maken van je reisplan zoeken we naar het voordeligste tarief in het online systeem van de verhuurder. Om je toch een idee te geven van de prijzen. Hieronder een voorbeeld voor de Spaceship Beta.

Prijs per auto’s per dag:

1 – 30 april
€ 41,- bij huur 11 – 21 dagen
€ 35,- bij huur 22 – 32 dagen
1 mei – 30 september
€ 18,- bij huur 11 – 21 dagen
€ 15,- bij huur 22 – 32 dagen

1 oktober – 31 oktober
€ 39,- bij huur 11 – 21 dagen
€ 35,- bij huur 22 – 32 dagen
1 november – 20 december
€ 59,- bij huur 11 – 21 dagen
€ 57,- bij huur 22 – 32 dagen

21 december – 10 januari
€ 89,- bij huur 11 – 21 dagen
€ 83,- bij huur 22 – 32 dagen
11 januari – 28 februari
€ 81,- bij huur 11 – 21 dagen
€ 77,- bij huur 22 – 32 dagen

Voorwaarden huur Spaceship

Inbegrepen in de huur
Huur, 24h roadside assistence, Nieuw-Zeelandse BTW (Goods and Services Tax 15%), standaard verzekering, ongelimiteerde kilometers, extra bestuurders, one way kosten en alle benodigdheden die in de camper aanwezig zijn: kookpit, beddengoed, pannen, borden, bestek, DVD/CD/AUX kabel. De volgende extra’s zijn bij te huren:
Nieuw-Zeeland goedkope camper– combinatie van 1 tafel en 2 stoelen voor NZ$ 60,-
– een child seat (8-15kg) NZ$ 50,-
– een booster seat (14-26kg) NZ$ 50,-
– zomer pakket (1 tafel, 2 stoelen, koeltas en een solar douche) NZ$90,-
– winter pakket (3 extra gasflessen, thermosfles en 2 kruiken en extra dekbed) NZ$ 80,-
– verwarming (heater en snoer voor bij campsites met elektriciteit) NZ$ 50,-
– sneeuwkettingen (verplicht in juni, juli, augustus) NZ$ 80,-
– snoer om je accessoires op te laden als je op een campsite met elektra staat NZ$ 40,-
– luifel bij Beta of Beta 2S NZ$ 50,-
– horren bij Beta of Beta 2S NZ$ 50,-
– express return pack NZ$ 79,-
– voordeelset 1x tafel, 2x stoelen, 1x solar douche, 1x koeltas, 4x gafsles, 1x set horren, 1x luifel, 2x handoek en 1x extra set bedlinnen

Verzekering uitbreiden
De standaard verzekering is inclusief gedeeltelijke CDW verzekering en volledige third party insurance. We raden je daarom sterk aan om ook een goede reisverzekering, voorafgaand aan je reis, af te sluiten. Als je verantwoordelijk bent voor een ongeluk, dekt deze verzekering je aansprakelijkheid, mits je je aan de regels hebt gehouden (zit je dronken achter het stuur of heb je op een andere manier onveilig gereden, dan vervalt de dekking en ben je wel aansprakelijk).

Je eigen risico is NZ$ 3000,-. Je bent ook verantwoordelijk voor de kosten wanneer de camper ter reparatie bij de garage staat indien je je niet hebt gehouden aan het contract en het daarom geen slijtage betreft. Daarnaast is van de verzekering uitgesloten: schade aan dak en onderkant van het voertuig en schade aan banden en glas tenzij je de all inclusive verzekering af hebt gesloten. Zorg ervoor dat je contact opneemt met het verhuurbedrijf zodra je betrokken bent bij een ongeluk.

Borg
Voor de borg van het eigen risico, is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder verplicht, het bedrag wordt van je rekening bevroren maar er niet daadwerkelijk vanaf gehaald, zoals andere verhuurmaatschappijen vaak doen. Wel is het noodzakelijk dat de creditcard een bestedingsruimte heeft van NZ$ 3000,-. Hierdoor zijn er geen kosten wanneer het bedrag weer wordt vrijgegeven. De borg is standaard NZ$ 3000,-.

Afkoop eigen risico
Je kunt het eigen risico ter plaatse verder afkopen. We raden dit sterk aan. Waarom?

Een autoverzekering is niet verplicht in Nieuw-Zeeland en veel Nieuw-Zeelanders zijn dan ook niet goed verzekerd. Dus zelfs als een ongeluk niet je eigen schuld is, kun je je borg/eigen risico toch verliezen als de verhuurder niet in staat is de kosten op de andere partij te verhalen. De wegen in Nieuw-Zeeland zijn echt anders dan hier. Ze zijn heuvelachtig, smal en bochtig. Er kan ook los grind op de weg liggen en als dit je voertuig of voorruit beschadigd ben je zelf aansprakelijk. In de drukke zomermaanden rijden veel Kiwi’s met een boot of trailer achter hun auto. Dit kan het verkeer vertragen en mensen aanmoedigen om te passeren waar ze dit zouden moeten doen. Ook dan is het waarschijnlijker dan grind je auto of voorruit beschadigd.

We hebben de mogelijkheden hieronder op een rijtje gezet.

Het is ook mogelijk om de all inclusive verzekering al bij boeking in Nederland af te sluiten en te betalen. Wel zo gemakkelijk en het scheelt je ter plaatse ruimte op je creditcard. Je betaalt dan € 18,- per dag. Als je hierin interesse hebt dan horen we het graag zodat we de all inclusive verzekering in het reisplan kunnen opnemen.

Standaard:
Kosten per dag NZ$ 0,-
Te betalen borg/aansprakelijkheid NZ$ 3000,-
Maximale kosten verzekering NZ$ 0,-

All inclusive:
Kosten per dag NZ$ 30,-
Te betalen borg/aansprakelijkheid NZ$ 0,-
Maximale kosten verzekering NZ$ 1200,- (= 40 dagen)

Dekking Standaard All inclusive
Single vehicle accidents ja ja
Single vehicle accidents roll over nee nee
Voorruit – steenslag nee ja
Glasschade nee ja, max 1 ruit
Banden nee ja, max 2 banden
Dak nee ja
Onderkant van de auto nee ja
Dekking rijden op gravel roads* nee ja

* Rijden op Skippers Canyon Road, Ball Hut Road en 90 Mile Beach is hoe dan ook niet toegestaan.

Let op: krijg je een ongeluk, dan moet je voor het resterende aantal dagen van de huurperiode opnieuw het eigen risico afkopen wil je gebruik blijven maken van de voordelen van de all inclusive verzekering.

Let op: bij een eenzijdig ongeluk waarbij de auto omslaat (Single Vehicle Roll Over), ben je in geen geval verzekerd en verantwoordelijk voor de gehele schade.

Let op: Je bent ten alle tijden, ongeacht hoe je bent verzekerd, zelf verantwoordelijk voor de kosten van het vervangen van een verloren, gestolen of beschadigde autosleutel.

Bij afkoop van het eigen risico wordt niet afgekocht: artikelen in de camper die kapot gaan en waterschade veroorzaakt door het rijden door water of op het strand.

Je schade wordt ook niet gedekt als je de regels van het contract breekt; als je onder de invloed van drugs of alcohol bent, als je onveilig gereden hebt of als je op wegen hebt gereden die verboden zijn met een huurauto te berijden.

Je dient de Spaceship gewassen en schoon (ook van binnen) in te leveren. Indien dit niet gebeurt, dan behoudt de verhuurder het recht om een schoonmaaktoeslag van min. NZ$ 100,- in rekening te brengen afhankelijk van de staat waarin het voertuig wordt ingeleverd. Je zou er ook voor de ‘Express Return Pack’ kunnen kiezen. Dan wordt de camper voor je schoongemaakt. Ook kun je de auto sneller inleveren, wordt het linnengoed voor je gewassen en zijn er gratis transfers naar de airport of een city hotel (Auckland of Christchurch). De kosten bedragen NZ$ 79,-.

Mocht er onverhoopt onderweg iets mis gaan, meldt dit dan meteen bij de verhuurder. Eventuele klachten die achteraf, na de huurperiode, worden ingediend worden niet meer in behandeling genomen.

Verboden te rijden
Je mag je Spaceship alleen op geasfalteerde of bestrate wegen rijden. Hij is niet gedekt als je over zandwegen en gravelwegen rijdt, tenzij deze goed verzorgd zijn en bijvoorbeeld leiden naar erkende campings. Als je kiest voor de standaard verzekering dan ben je niet gedekt voor schade die ontstaat voor het rijden op zandwegen en gravelwegen. Je mag sowieso niet rijden op Skippers Canyon Road, Ball Hut Road en 90 Mile Beach. Een Spaceship mag mee op de ferry.

Rijbewijs
Hiervoor gelden de volgende regels. Alle bestuurders:
– zijn in het bezit van een rijbewijs dat de gehele huurperiode geldig is.
– hebben een internationaal rijbewijs, opgesteld in het Engels (verplicht en verkrijgbaar bij ANWB voor ca. € 18,-).
– hebben tenminste 6 maanden het rijbewijs en zijn 18 jaar of ouder.
Zowel het gewone als internationale rijbewijs moeten bij het ophalen van de auto worden getoond.

Hulp
Er is 24 uur hulp beschikbaar via een noodnummer. Er wordt een toeslag berekend als je hen belt voor niet-mechanisch gerelateerde zaken, zoals: sleutels in de camper laten zitten en camper op slot, sleutels verloren, accu niet op tijd opgeladen, platte banden, niet op tijd getankt of verkeerde benzine getankt…
Je mag alleen reparaties uit laten voeren zonder toestemming van de verhuurder indien je verdere schade aan het voertuig dient te voorkomen. Maar probeer altijd eerst contact op te nemen met de verhuurder voordat je reparaties uit laat voren. De verhuurder kan niet aansprakelijk gesteld worden voor kosten die ontstaan doordat de camper ter reparatie staat (accommodatie etc). Als je DVD/CD speler, koelkast, waterpomp of kooktoestel kapot gaat, worden ze niet als mechanische schade gezien waardoor je niet verder kunt reizen en wordt geen vergoeding gegeven als je de camper een tijdje kwijt bent ter reparatie.

Depots
Spaceship huur gaat per kalenderdag. De verhuurlocaties zijn geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Inleveren kan tot 16.00 uur. De depots zijn van 1 oktober tot 31 mei zeven dagen per week open. Van 1 juni tot 30 september is het depot in Auckland zes dagen per week open en het depot in Christchurch is dan vijf dagen per week open. De depots zijn op 25 december en 1 januari gesloten. Voor elke dag die je langer huurt dan op het contract staat, betaal je de verschuldigde lokale dagprijs plus NZ$ 100,- boete per dag. Breng je de camper eerder terug, dan krijg je geen vergoeding voor de huurdagen die je niet gebruikt hebt, omdat de kans klein is dat de verhuurder voor die dagen nog een andere huurder vindt. Het is mogelijk om je Spaceship na 16.00 uur in te leveren. Dit is een gratis service, maar moet bij boeking aangevraagd worden.

Minimale huurperiode
Minimale huurperiode tussen 1 april en 31 oktober is 5 dagen. Bij een one-way huur 10 dagen.
Minimale huurperiode tussen 1 november en 31 maart is 110 dagen. Bij een one-way huur 14 dagen.

Kortingen
Als je vroeg boekt (vanaf 120 dagen voor het ophalen) krijg je een korting van 5%. Als je de Spaceship voor meer dan 36 dagen huurt, dan krijg je een koritn van 5%. Het is ook mogelijk om huurperiodes in Australië en Nieuw-Zeeland te combineren. Deze kortingen verwerken we automatisch in je reisplan.

Extra’s
Als je bijkomende kosten met creditcard afrekent, is er een toeslag van 2.5% voor Visa en Mastercard.

Voorwaarden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de verhuurmaatschappij. Bij pick up van het voertuig ontvang je ter plaatse een kopie van de geldende, bindende en uitgebreide voorwaarden.

Klik hier om een vrijblijvend reisplan aan te vragen

Ga terug naar de autohuurpagina of kijk bij onze selfdrive rondreizen.