Menu background

Naar boven

Reiskleding

Algemene informatie

Reiskleding Lapland

Reiskleding in Lapland

Aangezien de temperatuur kan dalen tot -30, is het belangrijk om je goed te kleden tijdens je reis. Het voelt echter niet zó koud aan, omdat er geen tot weinig wind staat. Het is vooral van belang dat je veel laagjes kleding draagt. Tussen de lagen kleding ontstaat een isolerende laag die je warm houdt. Warme wintersportkleding van goede kwaliteit, zoals een skibroek en ski-jas, is vaak voldoende om buiten een wandeling te maken. Thermo-ondergoed raden wij aan, zeker voor kou-kleumen.

Over ons

Kleding tijdens excursies

Bij de excursies die we voor je regelen krijg je een warme ‘overall’. Dit is een soort motorpak die je van top tot teen warm houdt. Alleen je neus steekt uit. Daarbij krijg je dikke handschoenen en isolerende schoenen en eventueel extra (wollen) sokken en een muts.

Reiskleding inbegrepen?

Met uitzondering van de excursies is kleding bij ons niet inbegrepen, maar je kunt dit wél kosteloos huren bij onze lokale agent in Rovaniemi. Je dient dit alleen zelf op te halen bij hun kantoor en aan het einde van de reis dien je het weer netjes in te leveren. Je krijgt in dat geval een uitrusting die je gedurende de reis lekker warm houdt.