Naar boven

Hoe gaat het met Riksja in corona-tijd?

blog

Geschreven op
donderdag 15 april
Geschreven door
Shannon van Duyl

We zien dat de gehele reisbranche in zwaar weer verkeert en zeker ook na de berichtgevingen dat niet iedereen ongeschonden uit de strijd zal komen. We leven ontzettend mee met onze branchegenoten en alle mensen die door de corona-crisis hun baan verliezen. Daar komt bij dat we heel goed begrijpen dat dit soort berichten vragen oproepen over het boeken van je eigen reis. Daarom willen wij graag extra benadrukken hoe Riksja er in corona-tijd voor staat.

We zijn persoonlijk en onafhankelijk

Allereerst is Riksja Travel een zelfstandige reisorganisatie en voeren we al meer dan 20 jaar een gezond financieel beleid. Natuurlijk heeft de corona-crisis ook ons hard geraakt, maar we hebben hier de afgelopen maanden goed op geanticipeerd. Daar komt bij dat we direct in contact staan met reizigers en onze lokale partners wereldwijd. Wij zijn dus niet afhankelijk van andere reisbureaus. Als marktleider op het gebied van individueel reizen hebben we het geluk dat we op veel bestemmingen reizen aanbieden en door dit grote aanbod staan we nu sterk.

Boekingen bij Riksja

We zien sinds december 2020 onze boekingen op diverse bestemmingen alweer toenemen. Dit geldt onder andere op onze 11 Europa-bestemmingen en bijvoorbeeld de landen waar je ver van tevoren moet boeken, zoals Nieuw Zeeland, Australië en Argentinië. Maar ook natuurbestemmingen als Namibië en Costa Rica hebben een golf van reizigers aangetrokken. Dit zijn de plekken waar je als reiziger zeer zelfstandig reist. Je rijdt met eigen vervoer en de 1.5 meter-regel kan goed worden nageleefd omdat je weinig mensen tegenkomt op je reis. Riksja is dus nog steeds hard aan het werk tijdens corona-tijd.

Bedankt voor jullie vertrouwen!

Maar dat is niet alles. Want onze reizigers hebben ook een hele grote bijdrage geleverd aan het voortbestaan van Riksja tijdens corona-tijd, waar we enorm dankbaar voor zijn. Want door het persoonlijk contact met en de bereidwilligheid van reizigers heeft ruim 85% van onze reizigers die in 2020 op reis zouden gaan hun reis laten staan. Dat betekent dat we heel veel reizen in het verschiet hebben en we niet massaal geld hebben moeten teruggeven.

Kortom; het gaat naar omstandigheden goed met ons. We hopen je goed geïnformeerd te hebben over de huidige situatie en elkaar snel te spreken over je reisplannen. Want we willen snel doen waar we goed in zijn: de wereld mooier reizen!

Bekijk onze bestemmingen

Corona-proof reizen met Riksja Family

 

background-pattern