Riksja Travel Colombia

Naar boven

Guatape

Leukste steden van Colombia

blog

In Colombia vind je schitterende natuur en een mix van diverse culturen. Ook heeft Colombia genoeg leuke steden om te bezoeken. We hebben aan onze Colombia-experts gevraagd wat de leukste steden zijn van Colombia. Deze drie hieronder mogen zeker niet ontbreken tijdens je reis door Colombia.
Decorative torn edge

1. Cartagena

Cartagena straatbeeld

Als je het aan onze experts vraagt is Cartagena het pareltje van Colombia. Het staat vol met kleurrijke huisjes en straten. Er hangt een hele gezellige sfeer in het historische centrum. Je ziet hier vrouwen in kleurrijke traditionele kleding. Ze vinden het maar wat leuk om met je op de foto te gaan. Door de stad zijn er talloze tentjes te vinden die vers fruit verkopen. Ze hebben heel ander fruit dan dat we hier in Nederland kennen, probeer er zeker een paar. Naast het mooie centrum heeft Cartagena ook nog een strand. De leukste wijk is Plaza de la Trinidad. Dit is een hippe buurt waar veel reizigers en locals naartoe komen om te genieten van goede streetfood en cocktails.

2. Medellín

Medellin

Veel reizigers onderschatten de stad Medellín. Eerder stond de stad bekend als een van de gevaarlijkste ter wereld. Tegenwoordig is het een bruisende, hippe en innovatieve stad geworden en behoort de stad absoluut tot een van de leukste van Colombia. Als je in de wijk El Poblado bent, moet je naar Parque Lleras. In dit park vind je de leukste cafeetjes waar je heel lekker kunt eten. Vaak is een van de eerste dingen die je opvalt in Medellín de kabelbanen over de stad. Vroeger waren deze bedoeld om de locals over de gevaarlijke wijken naar het centrum te vervoeren en zo de gangs die daar actief waren te ontwijken. Nu is het een populaire attractie geworden in de stad en raden wij ook aan om een ritje te maken. Zo heb je een uniek uitzicht op de stad . Boek je je reis bij Riksja? Dan regelen wij een tour door de stad met een local.

Wist je dat je vanuit Medellín een dagtripje kunt maken naar Guatapé? Hier beklim je de rots La Piedra del Penol voor het mooiste uitzicht.

3. Salento

Colombia Cocora vallei

Wie Salento zegt, zegt koffieplantages! Veel reizigers komen naar Salento voor de Cocora-vallei waar de hoogste palmbomen ter wereld staan. Vanuit de vallei kun je hele mooie wandelingen maken door de groene heuvels van de regio. Een van onze favoriete wandelingen duurt zo’n vier tot vijf uur en loop je langs riviertjes en kom je zelfs langs een kolibrieboerderij waar je deze bijzondere vogeltjes kunt bewonderen. Naast de Cocora-vallei moet je ook het dorpje zelf bezoeken. Er staan hier veel kleurrijke huizen en gezellige pleintjes waar je wat kunt eten en drinken. Onze tip is om naar Café Tertulia te gaan. Dit café zit verscholen achter de deuren van de hoofdstraat van Salento en hier kun je terecht voor een van de beste koppen koffie. Wil jij zien hoe ze hier zulke lekkere koffie maken? Dan regelen wij een koffietour met een boer die op een duurzame manier koffie verbouwd.

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

Cartagena bus
rondreis

Hoogtepunten van Colombia

 • Bogota - Salento - Medellin - Tayrona Nationaal Park - Cartagena
 • 16 dagen / 15 nachten
 • € 1.625,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Tatacoa woestijn
rondreis

Colombia van het gebaande pad

 • Bogotá - Villa de Leyva - San Gil - Neiva & Tatacoa - San Augustin - Salento - Medellin - Tayrona National Park - Cartagena
 • 19 dagen / 18 nachten
 • vanaf € 2.845,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Tatacoa woestijngrond
bouwsteen

Tatacoa: Woestijn in het klein

 • Neiva & Tatacoa
 • 2 dagen / 1 nacht
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Colombia Isla Grande cocktail
bouwsteen

Eiland (l)even Isla Grande

 • Isla Grande
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 322,- per persoon bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern