Riksja Travel Colombia

Naar boven

Cartagena's kleurrijke huizen

Swingend Cartagena

bouwsteen

 • Reisschema :
  Cartagena
 • Reisduur :
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom :
  € 295,- per persoon bij 2 personen
 • Activiteit:
  wandeling met gids door het historische centum
✓ Koloniale architectuur en Caribisch gevoel

✓ Ga met een gids op pad in de stad

✓ Op eigen houtje genieten van Cartagena

✓ Optioneel kun je een fietstocht met gids door de stad boeken
Cartagena bus
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in het koloniale Cartagena

Cartagena is de place to be! De stad ligt direct aan de blauwe Caribische kust en boeit met grote gezellige pleinen, kleurrijke koloniale gebouwen, felle graffiti wijken en de ommuurde oude stad. Al met al wordt Cartagena gezien als de mooiste koloniale stad van Colombia. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je op dezelfde dag een eerste kleine verkenningstocht door deze sfeervolle stad maken. Je slaapt in een charmant hotel op een schattige locatie in het historische centrum. Daarnaast ligt het ook nog eens op slechts een paar minuten afstand van het strand en andere bezienswaardigheden. Het labyrint van kleurrijke straatjes in de oude stad komt in de middag echt tot leven door de straatmuzikanten en dansers.

Decorative torn edge

Dag 2 & 3 – Stadswandeling met gids door het historisch centrum

De volgende ochtend verken je het historische centrum met gids in een klein internationaal groepje. Je verkent het historische centrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, maar je loopt ook door de andere wijken. Je bekijkt de architectonische stijlen die de stad rijk is en je leert meer over de historie van Cartagena. De rest van de tijd is ter vrije besteding. Wandel bijvoorbeeld door Getsemaní, die je misschien wel herkent van de felgekleurde versiering, maar ook langs groene parken en kleurrijke kerken waar je even binnen kunt kijken. Neem je camera mee, want Cartagena is absoluut fotogeniek. Breng een bezoek aan het strand of ga bijvoorbeeld rond de namiddag naar de wijk Plaza de la Trinidad waar locals en reizigers samen komen om streetfood te eten met goedkope cocktails. In Cartagena zijn er ook veel fruittentjes waar ze lokaal fruit verkopen. Je kan hier voor niet al te dure prijzen allerlei soorten fruit proberen die je nog niet kent. Probeer vooral een lulo. Dit is een kleine oranje vrucht die een beetje zuur smaakt, maar onwijs lekker is als het wordt geperst als een vers sapje.

Wil je liever het historische centrum per fiets verkennen? Laat het ons weten, dan plannen we een fietstour voor je.

 

Decorative torn edge

Insider tip

In de avond is het leuk om te gaan eten bij Terraza Municipal. Dit is een food court die zich bevind aan het water en er staan verschillende foodtrucks. Je kan hier dus genieten van veel hapjes en rond zonsondergang heb je prachtig uitzicht. Er zijn genoeg zitplekken, dus maak je niet druk om dat je op tijd moet komen.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek uit Cartagena

Na 3 dagen cultuur snuiven en ontspannen in deze bijzondere stad is het weer tijd om je reis voort te zetten. Als je nou nog niet genoeg hebt gehad van het ontspannen Colombia, vervolg je reis dan vooral naar Santa Marta met de bouwsteen Tayrona’s jungle hike naar zee of vertrek naar de kust van Palomino waar je lekker kan dobberen in het blauwe water met de bouwsteen Laidback Palomino. Als Cartagena je laatste stop in Colombia is, dan heb je de mogelijkheid om vanaf hier de Internationale terugvlucht te nemen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Swingend Cartagena

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Op de fiets door Cartagena
Variant
1

Cartagena op twee wielen verkennen

 • Reissom:
  € 71,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Fietsen door Cartagena

Samen met een gids en andere reizigers maak je kennis met het historische centrum van Cartagena. Je passeert alle bekende bezienswaardigheden, maar ook prachtige parken en kleurrijke straatjes zoals Getsemaní. Je gids stopt op verschillende locaties en laat je kennismaken met de culturele en historische aspecten van Cartagena.

Decorative torn edge
Eten bij een local in Cartagena
Variant
2

De lokale bevolking bezoeken in Cartagena

 • Reissom:
  € 31,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Diner met een lokale familie

Je ontmoet je gastvrouw in de middag en wandelt door de steegjes naar haar huis en proost samen met een welkomstdrankje. Je gastvrouw bereidt dan een goede maaltijd en natuurlijk ben je van harte welkom om te helpen bij het bereiden van het eten. De ideale manier om te leren over de Colombiaanse keuken. Tijdens een gezellig diner samen kun je praten over alledaagse dingen. Er zal zeker veel gelachen worden en deze ervaring zal je nog lang herinneren.

Goed om te weten: Deze ervaring vindt plaats als een privétour. We werken met verschillende gezinnen in Cartagena, die we afwisselend boeken. De gastheren, het exacte programma en het eten zijn dus variabel. De families spreken Spaans. Laat het ons weten als je wilt dat we de tour voor je te regelen met een Engelssprekende familie.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Tayrona uitzicht
bouwsteen

Tayrona’s jungle hike naar zee

 • Tayrona National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 185,- per persoon bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Snorkelen bij Rosario eilanden
bouwsteen

Eiland (l)even Isla Grande

 • Isla Grande
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 322,- per persoon bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern