Riksja Travel Colombia

Naar boven

Bogota straat

Bienvenidos a Bogota!

bouwsteen

 • Reisschema :
  Bogota
 • Reisduur :
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom :
  € 165,- per persoon bij 2 personen
 • Activiteit :
  Fietsen door Bogota
✓ Ontspannen aankomst in de hoofdstad

✓ Fiets met een lokale gids langs de bekende en minder bekende plekken in Bogota

✓ Zweef boven de daken van Bogota met de kabelbaan

Colombia vlag
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Bogota

Je hebt de vlucht- en douanecontrole achter de rug en dan is het eindelijk zover: Je bent officieel in Colombia! Op de luchthaven van Bogota word je opgehaald door een chauffeur die jou in ongeveer een uurtje naar je eerste slaapplek brengt. Je slaapt in een kneuterige kamer in de populaire wijk Candelaria. Ben je nou niet al te moe van je vlucht en heb je zin in een bakje koffie? Met een paar minuten lopen door kleurrijke straatjes ben je al bij omliggende bars en restaurants. Kom in de sfeer van Colombia met een pandemono broodje als lekkernij bij de koffie als een echte Colombiaan.

Decorative torn edge

Dag 2 – Verken Bogota met een gids

Vandaag word je na het ontbijt opgehaald door een Engelssprekende gids om een fietstour door de stad te maken. Je gaat langs plekken waar je zelf niet zo snel komt of normaal gesproken voorbij gaat. Neem je camera mee, want je gaat de mooiste plekjes van Bogota ontdekken! Al fietsend kom je langs de Plaza de Bolívar, door straten met de felle graffiti schilderingen en daarnaast bezoek je ook het beroemde goudmuseum “Museo del Oro” (gesloten op maandag). Van de gids leer je veel meer over Bogota en Colombia. De rest van de dag heb je alle tijd om zelf de stad verder te verkennen.

Decorative torn edge

Insider tip:

In Bogota kun je met een kleine bergtrein of met de kabelbaan de Monserrate berg op gaan om de stad van boven te bekijken als een echte local. Hierboven kun je wandelen door een tuin met kleurrijke bloemen en planten en kun je de genieten van spectaculair uitzicht. Check voor de zekerheid wel nog even de openingstijden van het treintje en de kabelbaan. Doordeweeks is dat van 6:30 tot 22:30, maar in het weekend wijkt dit af. ‘Taquilla Teleférico Monserrate’ is het startpunt en dit is gemakkelijk te vinden met behulp van google maps.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Bogota

Na het ontbijt is je verblijf in Bogota afgelopen. Vandaag vervolg je jouw Colombia reis. Veel reizigers vertrekken vanuit Bogota naar het fotogenieke dorpje Villa de Leyva om de drukte te ontsnappen met een reis terug in de tijd. Wandel door smalle straatjes naar een van de grootste pleinen van Colombia met de bouwsteen Koloniale charme in Villa de Leyva of vlieg door naar dé koffiestreek van het land waar de metershoge waspalmen je begroeten met de bouwsteen Koffie in palmboomvallei Salento.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Bienvenidos a Bogota!

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Bogota fruitmarkt
Variant
1

Verken Bogota te voet in plaats van op twee wielen

 • Reissom:
  € 35,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Stadstour met Engels sprekende gids

Begin aan een ontdekkingstocht door La Candelaria, het historische centrum van Bogota, en krijg een eerste indruk en een gevoel voor de Colombiaanse stad. Begeleid door een lokale, Engels sprekende gids, verken je de hoogtepunten. Je wandelt langs de belangrijkste en kleurrijkste punten in Bogota en je leert meer over de pre-Colombiaanse oude culturen. Tijdens de tour bezoek je onder andere de exotische Paloquemao fruitmarkt waar je enkele vruchten kunt proeven die bekend zijn in Colombia, maar die jij misschien nog niet kent!

Decorative torn edge
Bogota hotel restaurant
Bogota hotel ontbijt
Bogota hotelkamer
Bogota Hotelkamer
Bogota hotel terras
Bogota hotel ontbijt
Variant
2

Welkom in Bogota - Comfort optie

 • Reissom:
  € 222,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Privé transfer naar hotel, comfort hotel, fietstocht door Bogota

Wil je net iets comfortabeler en specialer verblijven? Kies dan deze variant van de bouwsteen. Je slaapt twee nachten in een hotel in de buurt van het Goudmuseum. De kamers zijn comfortabel ingericht en zijn – net als het hotel in het algemeen – modern en kunstzinnig ingericht. Geniet vanaf het terras van het uitzicht over de stad en de groene bergen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Villa de Leyva vrouw op plein
bouwsteen

Koloniale charme in Villa de Leyva

 • Villa de Leyva
 • 3 dagen / 2 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Salento koffie
bouwsteen

Koffie in palmboomvallei Salento

 • Salento
 • 4 dagen / 3 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Rio Claro zipline
bouwsteen

Avontuurlijk Rio Claro

 • Rio Claro
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 415,- per persoon bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern